הפרייה ביצית מבן זוג ללא נישואין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרייה ביצית מבן זוג ללא נישואין
    דליה
    09/10/2012

שלום, אני בת 28 ולפניי 3 שנים חליתי בסרטן מסוג לימפומה הודקינן ועברתי השתלת מח עצם עצמית.
    לפניי מס' חודשים הופיע לי המחזור והוא מראה סימני עקביות כבר 4 חודשים :)
    רופא הנשים שלי מעוניין לבצע הליך של שאיבת ביציות על מנת לשמר את הפוריות ולבטח בדרך נוספת (עברתי לפניי ההשתלת מח עצם הליך של הוצאת רקמת שחלה) את הסיכויי להרות.
    ברצוני לשאול:
    1. האם הקפאת ביציות ללא הפרייה שלהן יעילה? ואם כן מה אחוזי ההצלחה של הביציות לשרוד?
    2. אני נמצאת במערכת יחסים רצינית, האם ניתן להפרות את הביציות מבן זוג עוד בטרם אירוסין/נישואין? או שמבחינת המדינה קודם צריך להיות נשואים/מאורסים?
    3. האם אפשר לשלוח זרע מוקפא מחו"ל ולהפרות אותו בארץ? או שהוא חייב לתת זרע טרי בזמן שלי מוציאים את הביציות, על מנת שהפרייה תתקיים באותם רגעים?

ברצוני לציין שכרגע אין ברצוני לנסות להרות והתהליך מתבצע רק על מנת להגדיל את סיכויי הצלחה.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרייה ביצית מבן זוג ללא נישואין - תגובה

פרופ` זאב בלומנפלד
    09/10/2012

לום דליה
    מעודד לקרוא שחזר ווסת סדיר
    ניתן ומומלץ לבצע IVF ולהקפיא עוברים
    כיום ניתן להקפיא ביציות אך הניסיון בהקפאת עוברים והפשרתם טוב יותר ורב יותר
    ניתן לבצע הפריית הביציות בארץ בזרע בן הזוג לאחר שתחתמו על הסכם זוגיות חוקי
    זרע טרי עדיף ע''פ קפוא
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרייה ביצית מבן זוג ללא נישואין - תגובה

פרופ` זאב בלומנפלד
    13/01/2015

שאלותייך בהחלט חשובות וענייניות.
    להלן התשובות:
    1. ניתן להקפיא ביציות לא מופרות. בהקפאה בשיטת הזיגוג VITRIFICATION והפשרה נותנת סיכויי הצלחה דומים לאלו של הקפאת קדם-עוברים - ביציות מופרות.
    2. ניתן להפרות הביציות מבן זוג גם ללא נישואין אך יש לחתום על הסכם זוגיות נוטריוני.
    3.אפשר לבצע ההפריה גם מזרע קפוא ולא רק מזרע טרי.
    באיחולי הצלחה ורפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו