מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקפאת ביציותמיטל15/08/2009
שלום
אני בת 29 רווקה
לפני 18 שנים כרתו לי את שחלה ימנית עקב טורשן שנגרם מציסטות על השחלה.
לאחר 3 שנים מהניתוח הראשון עברתי ניתוח נוסף בשחלה השמאלית גם כתוצאה מציסטות ובמהלכו קבעו לי את השחלה שנורה.
מאז ועד היום אני נוטלת גלולות למניעת הציסטות.
לפני שלוש שנים הובהלתי לבית החולים עם כאבים איומים והובהלתי בדחיפות לחדר ניתוח עקב ציסטות.
במהלך הניתוח שוב קבעו את השחלה אך לאחר מכן נאמר ליעל ידי אחד הרופאים שהשחלה לי יחסית קטנה מאוד.
מאז ועד היום אני חוששת מאוד שברגע שארצה להיכנס להריון יהיו לי בעיות.
השאלה שלי האם לדעתכם מומלץ לי לעבור טיפול של הקפאת ביציות?
חשוב לציין שקראתי כי ההקפאה תקפה ל5 שנים ומאחר ואני רווקה אני רוצה לדעת האם זה מומלץ ואם כן באיזה בית חוליפ עושים טיפול כזה ובמה זה כרוך?
תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת ביציות
פרופ` זאב בלומנפלד15/08/2009הקפאת ביציות נעשית בארץ במספר בתי חולים - תל-השומר, ביילינסון, הדסה, ... לנשים לפני טיפול כימותרפי העלול לפגוע בשחלות. התהליך עדיין אינו מאושר לנשים שאינן חשופות לטיפול כימותרפי או רדיותרפי [ הקרנות] אך הוא בשלבי אישור במשרד הבריאות.
ניתן , עד אשר יתקבל האישור, לעבור הפריה חוץ גופית והקפאת עוברים לאחר הפריית הביציות מזרע בן-זוג או מבנק הזרע. זה יכול להיעשות כבר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
דידי19/10/2009אפשר גם להקפיא רקמת שחלה בתל השומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות
פרופ` זאב בלומנפלד20/10/2009שלום מיטל
להערכת הרזרבה השחלתית ניתן לבצע בדיקת דם להורמונים -AMH ו- FSH - ברמב''ם ותה''ש
במידה והרזרבה השחלתית ירודה ניתן ורצוי לעבור תהליך הפריה חוץ גופית ולהקפיא עוברים
אם אין בן זוג ניתן להקפיא ביציות בבתי החולים ביילינסון ותה''ש
נשמח להפגש ולעזור כמיטב יכולתנו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות
פרופ` זאב בלומנפלד20/10/2009שלום מיטל
להערכת הרזרבה השחלתית ניתן לבצע בדיקת דם להורמונים -AMH ו- FSH - ברמב''ם ותה''ש
במידה והרזרבה השחלתית ירודה ניתן ורצוי לעבור תהליך הפריה חוץ גופית ולהקפיא עוברים
אם אין בן זוג ניתן להקפיא ביציות בבתי החולים ביילינסון ותה''ש
נשמח להפגש ולעזור כמיטב יכולתנו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות
פרופ` אבי בן הרוש21/10/2009מיטל שלום,
הערכה של "רזרבה שחלתית" יכולה להעשות ע"י בדיקות דם (כולל ל- AMH שמבוצע במס' מקומות בארץ כולל בביה"ח שניידר בפתח תקוה) וסונר לגודל שחלות ומס' זקיקים אנטראלים.
לגבי טיפול להקפאת ביציות או עוברים- אני ממליץ לך לפנות לאחד מאיתנו לדיון בנושא ושקילת האופציות.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)