השפעת טיפול על פוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת טיפול על פוריות
    טלי
    03/09/2009

שלום רב,
    בשל כאבים כרונים אקוטיים באגן/מפשעה סביב תנודות הורמונאלית הומלץ לי על זריקת לוקרין(ניסיתי כבר גלולות ברצף). אני חוששת שבגילי +41 ללא ילדים, הזריקה יכולה לפגועה בפוטנציאל הפוריות שממילא לא מזהיר בגיל זה ולא הייתי רוצה שיפגע יותר. האם יש בסיס לחשש זה, או שהשלכות הזריקה הפיכות והמערכת חוזרת לקדמותה גם בגיל זה במובן זה שגם פוטנציאל הפוריות חוזר למצבו ולא יפגע? כלומר, חשוב לי לוודא כי לאחר הלוקרין -גם אם ההשפעה נמשכת עוד זמן מה (?) - ניתן יהיה להכנס להריון לאחר מכן. תודה רבה. (ברור לי שעם הגיל יש ירידה משמעותית בפוטנציאל הפוריות אך האם על אף זאת, לאחר הלוקרין המצב חוזר לקדמותו כפי שהיה קורה ללא הלוקרין או שזה מסכן מדי את פוטנציאל הפוריות - אם יש שמץ של סיכון -אגנוז את הרעיון חרף הכאבים/או אולי יש מקום לשקול הקפאת ביציות?). תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת טיפול על פוריות

הוספת תגובה

• השפעת טיפול על פוריות

פרופ` זאב בלומנפלד
    06/09/2009

כפי שציינת , אכן הפוריות בגיל 41+ נמוכה יותר מאשר בגיל צעיר יותר. אין כל מידע שזריקת לוקרין תפגע בפוריות פרט לכך שהיא תדכא הביוץ למשך חודש עד מספר חודשים. חוסר התאוששות יקרה באותם מקרים שממילא התפקוד השחלתי עלול היה להיפסק בגיל מוקדם יותר [ לא מאד נדיר] וזה לא מוחמר ע''י האגוניסט לוקרין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו