מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת טיפול על פוריותטלי03/09/2009
שלום רב,
בשל כאבים כרונים אקוטיים באגן/מפשעה סביב תנודות הורמונאלית הומלץ לי על זריקת לוקרין(ניסיתי כבר גלולות ברצף). אני חוששת שבגילי +41 ללא ילדים, הזריקה יכולה לפגועה בפוטנציאל הפוריות שממילא לא מזהיר בגיל זה ולא הייתי רוצה שיפגע יותר. האם יש בסיס לחשש זה, או שהשלכות הזריקה הפיכות והמערכת חוזרת לקדמותה גם בגיל זה במובן זה שגם פוטנציאל הפוריות חוזר למצבו ולא יפגע? כלומר, חשוב לי לוודא כי לאחר הלוקרין -גם אם ההשפעה נמשכת עוד זמן מה (?) - ניתן יהיה להכנס להריון לאחר מכן. תודה רבה. (ברור לי שעם הגיל יש ירידה משמעותית בפוטנציאל הפוריות אך האם על אף זאת, לאחר הלוקרין המצב חוזר לקדמותו כפי שהיה קורה ללא הלוקרין או שזה מסכן מדי את פוטנציאל הפוריות - אם יש שמץ של סיכון -אגנוז את הרעיון חרף הכאבים/או אולי יש מקום לשקול הקפאת ביציות?). תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת טיפול על פוריות
פרופ` זאב בלומנפלד06/09/2009כפי שציינת , אכן הפוריות בגיל 41+ נמוכה יותר מאשר בגיל צעיר יותר. אין כל מידע שזריקת לוקרין תפגע בפוריות פרט לכך שהיא תדכא הביוץ למשך חודש עד מספר חודשים. חוסר התאוששות יקרה באותם מקרים שממילא התפקוד השחלתי עלול היה להיפסק בגיל מוקדם יותר [ לא מאד נדיר] וזה לא מוחמר ע''י האגוניסט לוקרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)