שאלה בנוגע לבריאות העובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לבריאות העובר
    מירי שירה בן
    10/11/2009

שלום שמי מירי, בת 28 לפני כשנה אובחן אצלי סרטן של תאי קשקש בלשון, לפני כשמונה חודשים סיימתי 33 טיפולי הקרנות ו-6 טיפולי כימוטרפיה שניתנה במקביל להקרנות אחת לשבוע ע"מ לחזקם. בזמנו עשיתי הקפאת עוברים (במרפאתו של ד"ר בן הרוש בבלינסון) אולם שלא במתוכנן ובצורה טיבעית ניכנסתי להריון ואני כבר בשבוע שביעי. רציתי לדעת מנסיונכם האם קיימת סכנה לעובר בשל הטיפולים שעברתי?האונקולוג שלי לא דיבר על סכנה לעובר וגם לא הגניקולוג, אך רופאת המשפחה שלי ביקשה שאקבל עוד חוות דעת. אשמח לתשובה מהירה.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לבריאות העובר

הוספת תגובה

• הריון לאחר כימותרפיה

פרופ` זאב בלומנפלד
    10/11/2009

ראשית , ברכות להריון הספונטני. בד''כ הביצית נחשפת לכימותרפיה עד כ- 6-7 חודשים לאחר סיומה. רוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר אך יש צורך בבדיקות קפדניות באולטרהסאונד, סקר גנטי , סקר ביוכימי והחלטה בהתאם על בדיקת מי שפיר לשלילת כל הפרעה או מום עוברי אפשרי.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון לאחר כימוטרפיה

פרופ` אבי בן הרוש
    11/11/2009

מירי שלום,
    חשיפה להקרנות וכימוטרפיה בטווח הזמן שאת מתארת אינה מעידה על סיכון מוגבר למומים עובריים. כמובן שיש צורך במעקב הריון עם הבדיקות המומלצות. יש להתייחס לאפשרות של השפעת הכימוטרפיה על מצב בריאותך הכללי (בתלות בסוג הכימוטרפיה אותה קבלת). בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו