הריון מיד לאחר כימותרפיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון מיד לאחר כימותרפיה
    דני
    02/02/2010

שלום, אני בת 31, לפני 8 חודשים חליתי בסרטן השד וטופלתי בכימותרפיה במשך 4 חודשים ( 8 טיפולים) לאחר מכן בסוף דצמבר עברתי כריתה מלאה של השדיים. להפתעתי גיליתי לפני כשבוע כי אני בהריון בשבוע 6 וכי יש דופק לעובר. הביצית בעצם נחשפה לכל טיפולי הכימותרפיה ומסתבר שבניתוח הכריתה כבר הייתי בהריון, כלומר העובר נחשף להרדמה, אנטיביוטיקה ומשככי כאבים רבים בשלב ההתחלתי שלו. שאלתי היא מה הסיכוי שהעובר בסדר ? ואיך ייתכן שנכנסתי להריון למרות שנאמר לי כי אין סיכוי שאבייץ לפחות כחצי שנה לאחר הטיפולים .תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון מיד לאחר כימותרפיה

הוספת תגובה

• הריון לאחר טיפול כימוטרפי

פרופ` אבי בן הרוש
    03/02/2010

שלום רב,
    באופן תיאורטי ובהתבסס בעיקר על עבודות בבע"ח, מקובל בד"כ להמליץ שלא להכנס להריון בתחום של כחצי שנה מסיום טיפול כימוטרפי, לאור אפשרות חשיפה של הביצית לכימוטרפיה ושיעור אפשרי גבוה יותר של מומים. יחד עם זאת העדויות בבני אדם אינן בולטות. כמובן שישנן המלצות שונות של הצוות האונקולוגי לגבי הריון לאחר סרטן שד ובאיזה תחום של זמן לאחר טיפול זה מומלץ מבחינתם. לא ברור לי מי קבע עבורך בנחרצות כי את לא יכולה לבייץ במהלך הטיפולים....אלא אם קיבלת טיפול תרופתי שמונע את זה (כמו זולדקס?). ההחלטה מה לעשות כעת היא מורכבת ודורשת ייעוץ אונקולוגי וטרטולוגי. אנא פני לייעוץ פרטני. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו