מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון מיד לאחר כימותרפיהדני02/02/2010
שלום, אני בת 31, לפני 8 חודשים חליתי בסרטן השד וטופלתי בכימותרפיה במשך 4 חודשים ( 8 טיפולים) לאחר מכן בסוף דצמבר עברתי כריתה מלאה של השדיים. להפתעתי גיליתי לפני כשבוע כי אני בהריון בשבוע 6 וכי יש דופק לעובר. הביצית בעצם נחשפה לכל טיפולי הכימותרפיה ומסתבר שבניתוח הכריתה כבר הייתי בהריון, כלומר העובר נחשף להרדמה, אנטיביוטיקה ומשככי כאבים רבים בשלב ההתחלתי שלו. שאלתי היא מה הסיכוי שהעובר בסדר ? ואיך ייתכן שנכנסתי להריון למרות שנאמר לי כי אין סיכוי שאבייץ לפחות כחצי שנה לאחר הטיפולים .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר טיפול כימוטרפי
פרופ` אבי בן הרוש03/02/2010שלום רב,
באופן תיאורטי ובהתבסס בעיקר על עבודות בבע"ח, מקובל בד"כ להמליץ שלא להכנס להריון בתחום של כחצי שנה מסיום טיפול כימוטרפי, לאור אפשרות חשיפה של הביצית לכימוטרפיה ושיעור אפשרי גבוה יותר של מומים. יחד עם זאת העדויות בבני אדם אינן בולטות. כמובן שישנן המלצות שונות של הצוות האונקולוגי לגבי הריון לאחר סרטן שד ובאיזה תחום של זמן לאחר טיפול זה מומלץ מבחינתם. לא ברור לי מי קבע עבורך בנחרצות כי את לא יכולה לבייץ במהלך הטיפולים....אלא אם קיבלת טיפול תרופתי שמונע את זה (כמו זולדקס?). ההחלטה מה לעשות כעת היא מורכבת ודורשת ייעוץ אונקולוגי וטרטולוגי. אנא פני לייעוץ פרטני. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)