מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים ושמירת הריון- פרופ' בלומנפדטל ח.א.20/03/2010
לפרופ' בלומנפלד שלום רב,
הנני פונה אליך בעקבות המלצה שקיבלתי ממכרה שלי ואודה לך באם תוכל להתייחס לשאלתי.
לפני מס' חודשים ילדתי את בני, כאשר במשך כל תקופת הריוני סבלתי מדימומים לשיעורין.
לאחר הדימום הראשון, שאירע בשעות הערב המאוחרות בשבוע ה- 8 להריוני, ולאור זאת שנלחצתי מהמצב, מיהרתי ופניתי למיון בביה"ח. לאחר בדיקה מקיפה של רופאת המיון, קבעה הרופאה שעלי לנוח ולהמשיך מעקב שוטף מול הרופא המטפל (הגניקולוג), וכך אכן עשיתי, שכן הדימום לא פסק.
לאחר בדיקות שביצע בזמן אמת, קבע לי הרופא המטפל כי עלי להמשיך ולנוח ולמעשה חידש לי את אישורי המנוחה מעת לעת ועד למועד הלידה, תוך שציןי באישוריו כי מדובר ב"דימום לידני- הפלה מאיימת" ובהמשך אף כי קיים "חשד להיפרדות שליה".
הביטוח הלאומי אכן שילם לי גמלת שמירת הריון בהתאם לאישור הרופא, ואולם זאת עשה עד לשלב מסויים, כאשר לטענתו אין בכך נסיבות המקנות זכות להמשך קבלת הגמלה.
שאלתי היא, מניסיונך בתחום זה, האם ייתכן שדימום בכל מהלך ההריון אשר ניתנו בגינו אישורי הרופא המטפל הקובעים מנוחה עד הלידה, איננו מהווה נסיבה מוצדקת לשמירת הריון מוחלטת כקביעת הרופא המטפל?? והרי בהתאם לאישורים אלה שילם לי הביטוח הלאומי את הגמלה עד לשלב מסויים.
ככל ודרושים לך מסמכים ו/או נתונים נוספים אשמח להעביר אליך לפי בקשתך.
אציין כי הינני מעבירה אליך שאלתי זו גם באמצעות הפורום באתר BEOK.
בתודה מראש,
טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון וגימלה כספית
פרופ` זאב בלומנפלד20/03/2010מטרת הפורום לענות בשאלות עקרוניות הקשורות לשמירת פוריות במקרים של סכנה בשל טיפול כימותרפי ורדיותרפי
בשאלת חוות דעת משפטית כלכלית מומלץ לפנות עם כל המסמכים הרלוונטיים ליעוץ פרטני
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)