דימומים ושמירת הריון- פרופ' בלומנפד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימומים ושמירת הריון- פרופ' בלומנפד
    טל ח.א.
    20/03/2010

לפרופ' בלומנפלד שלום רב,

הנני פונה אליך בעקבות המלצה שקיבלתי ממכרה שלי ואודה לך באם תוכל להתייחס לשאלתי.
    לפני מס' חודשים ילדתי את בני, כאשר במשך כל תקופת הריוני סבלתי מדימומים לשיעורין.
    לאחר הדימום הראשון, שאירע בשעות הערב המאוחרות בשבוע ה- 8 להריוני, ולאור זאת שנלחצתי מהמצב, מיהרתי ופניתי למיון בביה"ח. לאחר בדיקה מקיפה של רופאת המיון, קבעה הרופאה שעלי לנוח ולהמשיך מעקב שוטף מול הרופא המטפל (הגניקולוג), וכך אכן עשיתי, שכן הדימום לא פסק.
    לאחר בדיקות שביצע בזמן אמת, קבע לי הרופא המטפל כי עלי להמשיך ולנוח ולמעשה חידש לי את אישורי המנוחה מעת לעת ועד למועד הלידה, תוך שציןי באישוריו כי מדובר ב"דימום לידני- הפלה מאיימת" ובהמשך אף כי קיים "חשד להיפרדות שליה".
    הביטוח הלאומי אכן שילם לי גמלת שמירת הריון בהתאם לאישור הרופא, ואולם זאת עשה עד לשלב מסויים, כאשר לטענתו אין בכך נסיבות המקנות זכות להמשך קבלת הגמלה.
    שאלתי היא, מניסיונך בתחום זה, האם ייתכן שדימום בכל מהלך ההריון אשר ניתנו בגינו אישורי הרופא המטפל הקובעים מנוחה עד הלידה, איננו מהווה נסיבה מוצדקת לשמירת הריון מוחלטת כקביעת הרופא המטפל?? והרי בהתאם לאישורים אלה שילם לי הביטוח הלאומי את הגמלה עד לשלב מסויים.
    ככל ודרושים לך מסמכים ו/או נתונים נוספים אשמח להעביר אליך לפי בקשתך.
    אציין כי הינני מעבירה אליך שאלתי זו גם באמצעות הפורום באתר BEOK.

בתודה מראש,
    טלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שמירת הריון וגימלה כספית

פרופ` זאב בלומנפלד
    20/03/2010

מטרת הפורום לענות בשאלות עקרוניות הקשורות לשמירת פוריות במקרים של סכנה בשל טיפול כימותרפי ורדיותרפי
    בשאלת חוות דעת משפטית כלכלית מומלץ לפנות עם כל המסמכים הרלוונטיים ליעוץ פרטני
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו