מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רזרבה שחלתיתדורית02/05/2010
מקווה שזה הפורום המתאים
בת 33, ללא ילדים.
מנסים להרות כבר שנה (לפני כן מחזורים טבעיים מדוייקים של 28 יום ובתחילת השנה והנסיונות - שני הריונות ספונטניים בזה אחר זה שהסתיימו בשתי הפלות טבעיות בשבועות 5 ו 7).
אני קצת מודאגת בעניין היכולת העתידית שלי להרות לאור הנתונים הבאים:
לאחר ההפלות התקצר המחזור ל 22-25 יום.
פרופיל הורמונלי יום 2:
אסטרדיול 240
FSH 7.3
LH 1.9
(השאר תקין)
במעקב הורמונים לקראת ביוץ (מחזור טבעי) נצפו ערכי אסטרדיול כדלהלן ... י"מ 9 - 350, י"מ 10 - 750, י"מ 11 - 1400.
האם הנתונים מעידים על ירידה ברזרבה השחלתית?
האם ניתן לומר משהו לגבי העתיד במצב זה? (למשל "כמה זמן נותר לי"?)
האם ניתן להקפיא עוברים לעתיד?
האם יש בכך להעיד על איכות ביציות ירודה שיתכן שהיא הסיבה להפלות?
תודה רבה על תשובתכם
נ.ב - אשמח לקבל הפניות למאמרים מקצועיים בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף...
דורית02/05/2010רציתי להוסיף שאני לקראת טיפולי IVF ובהמשך לדעת האם במסגרת טיפולים אלה ניתן "לייצר עוברים" מספר חודשים ורק אז לבצע מחזור עם החזרת טריים כך ששאר העוברים ישמרו לעתיד? (זה נשמע לי קצת מתקדם עבור המדיניות בארץ אבל למרות הסקפטיות אשמח לשמוע שישנה אפשרות).
האם ניתן לעשות זאת במדינות אחרות באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת עוברים
פרופ` אבי בן הרוש02/05/2010באופן עקרוני כיום תהליך של IVF מבוצע לצורך החזרת עוברים לרחם. במידה ונותרים עוברים תקינים ניתן להקפיא אותם. באותה מידה, עדיין לא ניתן לתכנן טיפול מראש שיהיה רק לצרכי הקפאה... כפי שציינתי בתגובתי הקודמת- שאלותייך מכוונות לצורך בייעוץ רחב יותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה שחלתית
פרופ` אבי בן הרוש02/05/2010דורית שלום,
אכן קיצור מרווחי הווסת והיחס הגבוה יחסית שבין ה- FSH ל- LH עלולים לרמז על שינוי ברזרבה השחלתית אך ניתן להשלים בדיקות נוספות- בעיקר אולטראסאונד לגודל השחלות ומס' זקיקים אנטראלים, וניתן גם לבדוק רמות של הורמון אנטימולריאני בדם כמדד טוב יחסית של מאגר הזקיקים. בלי קשר- צריך להתייחס גם לסיפור של 2 הפלות.
אני ממליץ לך לפנות להמשך ייעוץ לרופא פריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאים הנפלאים
דורית04/05/2010ראשית תודה רבה על ההתייחסות המהירה.
אני מטופלת אצל מומחה פריון כבר מספר חודשים (מעקבי זקיקים והורמונים, הזרעות, איקקלומין....).
למרות שאני מאוד מעריכה את הרופא שלי שהוא מומחה בעל שם, נראה לי שמטעמי "לא רוצה להדאיג" הוא לא מספק לי את כל המידע. כצעד ראשון פניתי לפורום זה ואני שמחה ומודה מקרב לב על המענה עד כה.
הרופא שלי הביט בתוצאות הפרופיל ההורמונלי (כאמור י"מ 2) ואמר שזה בסדר וש"מתחלים לדאוג רק כאשר FSH עולה מעל 10" (להזכירך; מחזור שהתקצר, FSH 7.3, יחס FSH/LH גבוה ואסטרדיול 240). מכיוון שאני סקרנית (ובמסגרת לימודי האקדמאים הזדמן לי לעסוק בנושא רבייה לא אחת) קראתי הרבה (גם חומר מקצועי) ונוכחתי כי המצב לא אידיאלי וישנה אפשרות לירידה ברזרבה השחלתית (מסקנה זו קיבלה תמיכה גם בתשובתך לעיל).
מבקשת חוות דעתך -
האם כדאי ללחוץ על הרופא לכיוון IVF בהקדם?
האם הבדיקות שהצעת יכולות לנבה כמה זמן עוד נותר לי?
ושאלה אחרונה - האם בחו"ל ישנה אופציה של שימור פוריות ע"י טיפול לצורך הקפאת עוברים לשימוש בעתיד?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
פרופ` אבי בן הרוש04/05/2010דורית שלום,
לא ניתן לתת לך מענה הולם לשאלותייך במסגרת הפורום. הנושא דורש ייעוץ פרטני מרופאך המטפל או מרופא פריון אחר במידה ואת חושבת שזה נדרש מבחינתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר בן הרוש
דורית04/05/2010תודה רבה בכל אופן על העזרה המבורכת.... כל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)