ירידה קיצונית בעובי הרירית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה קיצונית בעובי הרירית
    טלי
    05/05/2010

שלום רב, בת 42 ללא ילדים וחושבת על הריון. לפני כחודשיים וחצי בצעתי אולטרסאונד ועובי רירית הרחם היה ביום ה-15 של המחזור 12.3 וכעת, כעבור כחודשיים וחצי, ביום ה-12 של המחזור זה היה 6.1. נאמר לי כי נראה שאני לקראת ביוץ (לפי התמונה אך זה גם הגיוני לפי התאריך פחות או יותר) וכי זה חריג וכי עובי הרירית אמור להיות בסביבות 10 בשלב זה של המחזור. אציין כי את האולטאסאונד הנ"ל בצעתי בעקבות דימום קל מאוד שהופיע ביום התשיעי של המחזור ונאמר לי כי הדימום הוא תוצר של טרום ביוץ ברירית דקה במיוחד. אני מאוד מודאגת מהירידה הקיצונית בעובי הרירית. האם הירידה הדראסטית הזו בעובי הרירית זה ביטוי לירידה באסטרוגן? לירידה באיכות הביוץ ובתפקוד השחלתי? האם יש סיכוי שאוכל להכנס להריון במצב זה בגילי? (נתון נוסף שאוסיף הוא כי במקביל פתחתי יובש קיצוני תחת בית השחי ועוד נתון: כאבים חזקים באגן שליוו אותי בשנתיים האחרונות סביב תנודות הורמונאליות התמתנו מאוד). תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדפנה

פרופ` אבי בן הרוש
    06/05/2010

דפנה שלום,
    במידה וברצונך להרות אני ממליץ לך בחום לפנות בהקדם לרופא פריון לייעוץ מסודר- ולא להתמקד ברירית הרחם בבדיקה כזאת או אחרת. במידה ולא עברת אף פעולה תוך רחמית כמו גרידת חלל הרחם- אין סיבה להיות מוטרדת דווקא מעובי הרירית.... יש בהחלט סיבה להיות מוטרדת מהירידה בפריון האופיינית לגילך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדוה ושאלה נוספת

טלי
    06/05/2010

ראשית תודה רבה על תשובתך. אך רציתי לדעת האם הפרמטרים שציינתי (קרי, ירידה בעובי הרירית בדיוק במקביל להתמתנות כאבים אקוטים באגן/מפשעה שאפיינו את השנתיים האחרונות והחריפוו במיוחד סביב הביוץ והמחזור) הם אינדיקציה נוספת לירידה ברזרבה שחלתית מעבר לעניין הגיל שהו כמובן לא תורם לעניין. רב תודות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדפנה

פרופ` אבי בן הרוש
    06/05/2010

כל מה שציינת אינו קשור ברזרבה השחלתית ובודאי שגילך הוא המרכיב החשוב ביותר. את המלצותיי פירטתי בתשובה הקודמת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טלי
    07/05/2010

ד"ר בן הרוש - תודה שוב על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו