מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטרדיול גבוה?טלי07/07/2010
שלוםר ב,
אני מודאגת מתוצאות בדיקה שעשית כי נאמר לי שאולי האסטרדיול גבוה מדי. בפרופיל הורמונלי שעשיתי ביום החמישי למחזור במיוחד כדי לבדוק את התפקוד השחלתי והרזרבה השחלתית ה FSH היה 6.5 אך האסטרדיול היה pmol/l 464 . ממה שידוע לי כאשר האסטרדיול גבוה מדי הוא מדכא את ה FSH ואז התוצאה של הבדיקה של ה FSH אינה תקפה וברצוני לדעת האם הוא אכן גבוה מדי. ועניין נוסף. ידוע לי שאסטרדיול גבוה מדי ביום החמישי של המחזור גם יכול להצביע על ירידה בתבפקוד השחלתי. האם הממצאים מצביעים על כך? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף לגבי שאלתי
טלי07/07/2010שכחתי לציין - אני בת 42. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה שחלתית
פרופ` אבי בן הרוש08/07/2010דפנה שלום,
בגיל 42 חייבים להניח שהרזרבה השחלתית היא נמוכה- כי זאת המציאות. גם בנוכחות FSH תקין- הסיכוי להריון ולידה נמוכים משמעותית בהשוואה לנשים מתחת לגיל 35. השאלה היותר חשובה היא מה ניתן לעשות בקשר לכך- והתשובה היא- שרצוי לנסות להרות בהקדם האפשרי ולא לנסות ולהניח שיהיה בסדר על סמך בדיקות דם כאלה או אחרות. יתכן שישנו חלון הזדמנויות להרות כעת- כזה שלא ישאר בהמשך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
טלי08/07/2010תודה על תשובתך. האם אמנם האסטרדיול שציינתי אכן גבוה - 464pmol/l ליום החמישי של המחזור (בת 42)? תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת אסטרדיול
פרופ` אבי בן הרוש08/07/2010את שוב מייחסת חשיבות יתר למספרים....כשמתייחסים לרמות גבוהות יחסית של אסטרדיול מתכוונים בד"כ לכזה שנמדד ביום 3 של הווסת ואם הוא גבוה מ- 300 לערך, ניתן להתייחס אליו כגבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ושוב שאלה
טלי08/07/2010תודה רבה וסליחה שאני שוב שואלת בעניין אך אני באמת מודאגת ולא כל כך הצלחתי להבין מה משמעות הממצאים שלי לאור העובדה שהבדיקה נעשתה ביום החמישי? האם אכן זה מבטא ירידה? רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה
פרופ` אבי בן הרוש08/07/2010אני מבין שאת מודאגת, אני ממליץ לך לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת למתן מידע מקיף. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרדיול גבוה ביום 5 בגיל 42
פרופ` זאב בלומנפלד08/07/2010אכן אסטרדיול גבוה בתחילת המחזור הוסתי יכול להצביע על רזרבה שחלתית ירודה בגיל 42.
אינפורמציה נוספת עשויה להתקבל מתוצאות בדיקת AMH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
טלי08/07/2010תודה על תשובתך. האם אמנם האסטרדיול שציינתי אכן גבוה - 464pmol/l ליום החמישי של המחזור (בת 42)? תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)