מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבנה ללא זקיקיםטלי01/08/2010
שלום רב, אני בת 42 ללא ילדים ומעוניינת להכנס להריון מביצית שלי אך מאוד מודאגת מתוצאות האולטרסאונד: באולטרסאונד שבצעתי ביום העשירי למחזור לא נצפו זקיקים בשחלה שמאל ("מבנה: ללא זקיקים"),בשחלה ימין נצפו מספר זקיקים קטנים, עובי הרירית היתה 3.2 ועוד צויין כי ה"רחם הטרוגני". הדימום הממושך נמשך לי כאמור תשעה ימים כאשר בארבעת הימים האחרונים לערך מדי פעם הופיעו דימומים קלים/הכתמות (בערך פעם ביום) ועוד דבר: ביום השישי של הדימום בטרם הדימום של אותו יום הופיע, חשתי כאבים המלווים במעין התכווצות ומיד אחרי כן הכאבים הפסיקו והופיעה לי הפרשה וגינאלית שקופה עם דימום. האם יתכן כי זה היה בעצם ביוץ וכל הדימום המתמשך הוא למעשה דימום מביוץ?? ואם כן מה משמעות הדבר בהתחשב בכך שביום העשירי של המחזור עובי רירית הרחם היתה 3.2 לאחר ביוץ?? נתון נוסף: במשך אותם הימים של הדימום המתמשך התעוררתי מוקדם בבוקר עם הזעות, שזה גם מחזק את הדאגה שלי שהשחלה התנוונה. ושאלה נוספת: מה משמעות הדבר "רחם הטרוגני"? זה מה שהופיע בתוצאות לצד יתר הנתונים. מה הנתונים הללו אומרים לגבי סיכוי להכנס להריון - האם להערכתך י על סמך נתונים אלה יש לי עוד סיכוי להכנס להריון או שמא זה סימן שהשחלה התנוונה? אני מאוד חרדה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
פרופ` אבי בן הרוש01/08/2010דורית שלום,
ברור לי שאת מודאגת אולם כדי באמת לעזור לך יש צורך בנתונים נוספים כמו פרופיל הורמונלי ובדיקות אחרות. במידה ומעוניינת אנא פני לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
טלי05/08/2010ראשית תודה על תשובתך. בהמשך לתשובתך: כשבוע במעקב זקיקים נראה ביוץ תקין ורירירת תקינה אולם לתדהמתי ואפילו לתדהמת הרופא, בבדיקת הפרופיל ההורמונאלי שביצעתי ביום ה-16 למחזור ה- FSH היה 17! למרות שהבדיקה נעשתה ביום ה-16 של המחזור הרופא התייחס אליה בהתאם לפרמטרים הרלוונטיים (כגון בהלימה ל - LH) כך שלצערי הרב הנתונים אינם מעודדים. עם זאת הרופא בכל זאת הציע לי לחזור על הבדיקה ביום השלישי של המחזור ואמר שלפעמים לפעמים יתכן FSH נמוך יותר. הייתי רוצה לדעת האם מנסיונך ידוע לך על נשים שהצליחו להרות עם FSH כל כך גבוה בגילי (42)? האם נתקלת בנשים שכאשר חזרו על הבדיקה ביום השלישי של המחזור התוצאות היו מעודדות יותר? אודה על כל אינפורמציה בנושא כי העניין הזה פשוט שבר אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH גבוה
פרופ` זאב בלומנפלד05/08/2010שלום דורית
אכן FSH גבוה בגיל 42 דורש בירור. ביום 16 למחזור ייתכן FSH גבוה גם באשה בגיל 25 עקב עליה פיזיולוגית ביממה שלפני הביוץ. להבדיל בין מצב כזה יש לדעת רמות ה LH אסטרדיול ו פרוגסטרון באותו היום. אם התוצאות האחרות אינן תומכות ב GN SURGE הנורמלי , ייתכן ובאמת יש בעיה ברזרבה השחלתית. כפי שהומלץ יש לחזור על FSH וכדאי לבדוק גם AMH שהינו ההורמון הרגיש ביותר ובעל היכולת הטובה ביותר לחזות רזרבה שחלתית ירודה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי05/08/2010תודה רבה על תשובתך. אחזור על הבדיקה (למרות שהרופא היה די פסימי כי בדק את התוצאות בהלימה ליתר הפרמטרים... לרבות ל LH שלא היה גבוה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
פרופ` אבי בן הרוש05/08/2010דורית שלום, אני מבין שאת מודאגת אולם לא ניתן לתת מענה לשאלותייך בכתיבה פשוטה בפורום.
אני שוב רק יכול להציע לך פגישת ייעוץ מסודרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טלי05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)