לוקמיה ושימור פוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוקמיה ושימור פוריות
    א'
    04/10/2010

שלום,
    הנני בת 25, לאחרונה גילו אצל לוקמיה מסוג APL המלווה בדימומים ועקב דימום בראות שנוצר אצלי בתחילת המחלה הייתי חייבת לקבל במיידי כימותרפיה. פרט לכך אני מטופלת גם בATRT - all trans ratinoic acid שהוא מאוד טטרוגני.
    אילו אפשרויות עומדות בפני כרגע, לאור המצב על מנת שתהיה לי אפשרות ללדת ילדים בעתיד?
    כמה זמן מסיום טיפולי כימותרפיה, המערכת אמורה להישתקם, אם בכלל?
    והאם יעמדו בפני אפשריות טיפול בעתיד, בהנחה שלא אבצע שימור עכשיו?

תודה א'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לוקמיה ושימור פוריות

הוספת תגובה

• לוקמיה ושימור פוריות - תגובה

פרופ` זאב בלומנפלד
    04/10/2010

שלום א'
    ראשית אני מאחל לך רפואה שלמה.
    בחודשים שלאחר כימותרפיה לא כדאי להקפיא עוברים או ביציות בשל חשיפת הביציות הללו לכימותרפיה העלולה לפגוע בתקינותן.
    ניתן להקפיא מקטעי שחלה, ואם הכימותרפיה החלה לפני מספר ימים לשלב גם טיפול בזריקות של אגוניסט ל- GnRH .
    לוקח חודשים רבים [עד שנה] לביציות שנחשפו לכימותרפיה להיעלם ורק לאחר מכן ניתן לשאוב זקיקים בתהליך של הפריה חוץ גופית ולהקפיא עוברים או ביציות.
    גם אם כל הנ''ל לא ייעשו , עדיין ניתן יהיה להשיג הריון בעתיד ותוכלי ללדת. לפיכך חשוב כעת להתרכז בטיפול ולהבריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו