מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אמבטיה לעגלהענבל08/05/2014
אני תוהה...
בעלי עבר את גובה 2 מטר. כל האחים שלו עברו את ה 1.90. משפחה של ענקיים. אפילו אחותו 1.80...
השאלה אם בכלל יש טעם להתעקש על אמבטיה או פשוט למצוא עגלה שבאמת נשכבת ל180 מעלות ואפילו לרפד אותה טוב כדי שיהיה נוח.
ובנוסף - אילו עגלות אכן נשכבות עד 180 מעלות שהן גם מספיק גבוהות לבעלי...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמבטיה לעגלה - תגובה
קובי סופר08/05/2014שלום,
לצערנו מרבית החברות מייצרות את העגלות עם אמבטיות. דווקא יש גם המון חברות בהן האמבטיה מאוד גבוהה והטיולון יושב בגובה נמוך יותר (עקב תקנים במדינות מסוימות).
אין אף עגלה ללא אמבטיה אשר שוכבת 180 מעלות אך יש כמה שקרובות מאוד לזווית הזו:
ההמלצות שלי הן: (יש לקחת בחשבון שזה זה גם מאוד תלוי מה את מחפשת).
צ'יקו קורטינה (יש לה גם ידית גבוהה), ד"ר בייבי מדריד (ניתן לראות את התינוק), ביבה טאי טאי.
יש גם אופציות יקרות כמו: בוגבו בי, פג פרגו בוק פלוס וגם עגלת הרטן שתגיע ביוני לארץ. שתי עגלות האחרונות באות עם אמבטיה אך ניתן לרכוש גם ללא.
בכל אופן אין שום בעיה להתחיל עם טיולון שנשכב טוב ולוותר על האמבטיה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני09/05/2014אני רוצה שהעגלה שאני קונה עכשיו תשמש אותי כמה שיותר (לכמה שיותר שנים/ילדים)
אני יודעת שרוב ההורים עוברים בשלב מסויים לטיולונים כי הם קלים יותר מכל הבחינות - משקל, קיפול וכו'.
אין לי בעיה להשקיע בעגלות יקרות שהזכרת, ממה שאני מכירה - עגלות הפג יחסית כבדות מאוד. השאלה אם יש טעם להשקיע בפג והרטן ואחרי כמה חודשים, שנה, לקנות גם טיולון, או שהעגלות שהזכרת הן מספיקות? (הכי התרשמתי מהצ'יקו)
מצד שני, אני מכירה גם אימהות שלא עברו לטיולון והשתמשו בעגלה הראשונית עד שהפסיקו לגמרי להשתמש בעגלה.
ועוד שאלה - בעגלות שניתן לרכוש בלי אמבטיה - אפשר אם אתחרט לרכוש אמבטיה בעתיד? מאוד התרשמתי מההרטן באינטרנט, היא נראית בהחלט עגלה ששווה את ההשקעה. היא מישומה נראית לי הכי מתאימה למשפחת הענקים של בעלי. יש את החלק המתכוונן שמניחים עליו את הכפות רגליים, וזו נראית עגלה מאסיבית שתחזיק. השאלה כמה היא כבדה... לשימוש עד שאין עוד צורך בעגלה...
ועוד דבר חשוב - אנחנו בלי רכב. מתניידים באוטובוסים. אם זה משנה למשהו מהנ"ל.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
קובי סופר11/05/2014שלום,
אם ניקח באמת את עגלת הרטן כדוגמא, את בעצם מקבלת עגלה שבאמת תשרת אותך במשך שנים ותחזיק מעמד לכל הילדים שבעזרת השם יהיו לך. כך גם בעגלות פג.
בהרטן כמו שראית מקבלים את העגלה עם המושב הכי רחב ולא פחות חשוב הכי ארוך כך שבאמת תינוק ישב בעגלה בשיא הנוחות עד הגיל שהוא לא יזדקק לה. החיסרון הוא שכל היתרונות האלו באים על חשבון המשקל. עגלה כזו עקב על הדברים שיש בה שוקלת יותר מעגלות פשוטות יותר. סוגיית המשקל לדעתי היא הדבר הפחות חשוב ביום יום במרבית המקרים, מכיוון שאנו מתניידים עם העגלה ולא מרימים אותה באופן קבוע הדבר כמעט ולא מרוגש. יוצא דופן הוא מי שגר בבניין ללא מעלית כמובן, אז כן צריך להכניס את שיקול המשקל.
באטובוס אין כל בעיה מכיוון שרוחב העגלה הוא 59 ס"מ ולכן העגלה לא מפריעה לאנשים. כמו כל עגלה לא הכי קל להרים אותה במדרגות אוטובוס ותמיד מומלץ להעזר במישהו.
בעניין הטיולון. תאורטית אין שום סיבה לרכוש טיולון, באירופה מעל ל- 70% מההורים לא רוכשים טיולון ומשתמשים בעגלה אחת עד השלב בו לא צריך עגלה. למעשה הם גם צודקים בכך שהם עושים זאת, מושבי העגלות הרבה יותר רחבים, ארוכים, מרופדים ותומכים בתינוק.
בישראל המצב שונה ולהערכתי מעל ל- 90% כן רוכשים טיולון. הסיבות לכך רבות ומגוונות.
הטיולונים מתקפלים לכחצי מגודל העגלות, שוקלים כמעט כחצי וכאשר הם במבצע אז המחירים מגוחכים לרוב וההוצאה אינה מורגשת. היתרון הגדול הוא שלמעשה אורזים את העגלה עד התינוק הבא וחורשים על הטיולון עד אשר אין בו צורך ולרוב זורקים לפח. לרבו כשהתינוק כבר גדול ופחות צריך לישון בעגלה מה שהטיולונים מציעים זה די מספק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב!
ענבל12/05/2014קודם כל תודה על התשובה המפורטת!!!
ממה שאני רואה - אכן הטיולונים הרבה פחות "שווים" מעגלה אמיתית. הרבה פחות תומכים בגב, הרבה יותר צרים, ולא כולם באמת נשכבים.
אבל אני כן מסכימה שבשלב מסויים כדאי לעבור לטיולון כדי לשמור על העגלה המקורית - היקרה.
אם למשל צריך להשוות את ההרטן לג'ואי - בכל זאת מדובר בחצי מחיר בערך. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בוקר טוב! - תגובה
קובי סופר13/05/2014שלום,
ההבדל המשמעותי הוא בטיולון, למרות שגם באמבטיות יש הבדלים אבל הטיולון הוא החלק החשוב.
ההרטן רחבה יותר בכ- 6 ס"מ וארוכה יותר להערכתי ב- 10 ס"מ (לא יצא לי למדוד אורך).
המושב מרופד יותר, נשכב למצב שטוח יותר, מדף הרגליים מתכוונון למספר מצבים וניתן להעלות אותו למצב סגור, כלומר אם יש תינוק קטן בטיולון ולא רוצים לחגור, מדף הרגליים נסגר כדי שהתינוק לא יוכל להחליק כלפי מטה. הגגון מכסה טוב יותר, בנוסף הוא מסנן קרינת UV. יש כל מיני דברים נחמדים בגגון כמו פתח איוורור, פתח הצצה גדול (בג'ואי יש בגודל סביר) וכיס ענק לאחסון דברים כגון מפתחות רכב וכיס קטן לאחסון מוצץ. בדי העגלה הם בדי טרמוטקס המונעים הזעה בקיץ ואינם קרים בחורף.
יש 5 מצבי שכיבה ישיבה, בג'ואי יש 3. כך ניתן להתאים את זווית השכיבה האופטימלית לתינוק ובהתאם לגילו וקצב התפתחותו.
המושב מתיישב לזווית של 90 מעלות.
כמובן שגם בשלדה יש הבדלים רבים כמו בולמי זעזועים מיוחדים, הגלגלים עשויים מחומר מיוחד שבולם אף הוא זעזועים, יש מחזירי עור, העגלה חזקה ומאסיבית יותר.
וכמו בכל מוצר אחר כשמשווים בין מוצר גרמני לעומת מוצר סיני יש תמיד הבדל איכות ענק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
ענבל13/05/2014ודבר אחרון - אז לאור כל היתרונות שהזכרת - היתרונות הללו שווים את המשקל של העגלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר
ענבל13/05/2014מבחינת הקיפול - היא נכנסת גם לרכב יחסית קטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד דבר - תגובה
קובי סופר13/05/2014היא אמורה להיכנס אבל תמיד מומלץ לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה!!! - תגובה
קובי סופר13/05/2014לדעתי כל עוד לא צריך לעלות ברגל מספר קומות עם העגלה, עניין המשקל פחות צריך להוות שיקול. נושא המשקל יבוא לידי ביטוי רק בהרמת העגלה לרכב, תהליך שלוקח מספר שניות.
בהליכה היומיומית עם העגלה המשקל אינו מורגש בכלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)