מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- הלכתי לאיבוד.. קובי חייבת את עזרתךיפית05/05/2015
קובי שלו,
לאחר סבב נרחב בין החנויות השונות אני ובעלי מתלבטים בין 4 עגלות שהן:
פג פרגו, אנגלזינה, הרטן ואויסטאר.
כמובן שכל עגלה עם ההיתרונות והחסרונות שלה.
אשמח באם תוכל להמליץ לנו על העגלה הנוחה והביטוחתית ביותר מבחינתך מבין ארבעת העגלות שציינתי לעיל.
כמו כן, כמובן שאם לטעמך ישנה עגלה טובה יותר אשמח לשמוע אלייה.
אדגיש, שחשוב לנו ביותר עניין בטיחות התינוק ולאחר מכן נוחיות ובעיקר המשקל, גובה העגלה והקיפול.
נשמח מאד מאד אם תשיב לנו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הלכתי לאיבוד.. קובי חייבת את עזרתך - תגובה
קובי סופר06/05/2015שלום יפית,
אין עגלה מושלמת ולכן באמת יותר חשוב סדר העדיפויות שלך.
הכי בטיחותית היא ההרטן, גם בגלל שיש לה 6 רתמות לתינוק ולא 5 כמו בשאר העגלות, היא היחידה עם מחזירי אור ויש לה 5 מצבים ולא 4 כמו לשאר החברות. ההבדל בין 4 ל- 5 מצבים הוא שבמצב שכיבה היא מגיעה למצב שטוח ובישיבה היא מגיע למצב של 90 מעלות. היא היחידה עם מסנן UV בכיסויים ובד טרמוטקס שלא מתחמם בשמש.
היא הגבוהה ביותר, הנוחה ביותר להליכה, הקיפול נח. בהרטן יש אפשרות לחבר מגוון גדול של הסל קלים הכי בטיחותיים שיש. לא הכי קלה שיש אבל משקלה ממוצע.
הפג ממוצעת בגבוהה, מתקפלת בקלות, נוחה להליכה רק אם משדרגים לשלדת S. מתחבר עליה סל קל של פג בלבד אך הוא קיבל דירוג בטיחותי גבוהה מאוד.
אין לה שכיבה ישרה בטיולון, לא הכי קלה שיש.
האינגליזנה מתקפלת לקיפול הכי קומפקטי שיש וגם בקלות, החסרונות שאין תמיכת גב מלאה בטיולון כמו בשאר הדגמים שציינת, הסל קטן ולא נגיש, היא פחות נוחה לניוד ומרגישה רופפת (כל החסרונות האלו הם עקב מנגנון הקיפול). מתחבר רק סל קל של אינגלזינה אשר לא ברמה גבוהה. שוקלת קצת פחות מהממוצע.
האויסטר ממוצעת ואין לה שכיבה מלאה בטיולון, היחידה מבין הארבעה אשר מיוצרת בסין. קצת טריקית בקיפול אך ניתן ללמוד איך לעשות זאת. כמו בהרטן מתחברים אליה הסל קלים המובילים בעולם, קצת פחות נח לחבר עליה סל קל בניגוד להרטן.
לדעתי פחות מומלצת מהארבעה.
אני יותר ממליץ על הפג או על ההרטן. אפשר להשוות אחת מול השנייה ולקבל החלטה.
מומלץ ללכת איתן מחוץ לחנות, להוסיף משקל, לנסות לקפל, לתפעל, לבדוק ברכב ולקבל החלטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההתלבטות הצטמצמה..
יפית14/05/2015קובי שלום,
ראשית, תודה רבה על המענה המהיר ועל ההסבר המפורט.
לאחר שחשבתי והשוותי בין העגלות הגעתי למסקנה כי ההתלבטות שלי הצטמצמה בין האינגלזינה לבין ההרטן.
אמרת כי הגב של האינגלזינה לא תומך מספיק, מה הכוונה שהוא הינו קשיח?
דבר שני, הסל קל שאני מעוניינת לרכוש הינו של חברת מקסי קוזי (הבנתי שמבחינה ביטחותית הוא הטוב ביותר-תתקן אותי אם אני טועה חשוב לי לדעת) ובחנויות אמרו לי שהוא מתחבר באמצעות מתאם גם לאינגלזינה וגם להרטן, האם הדבר הוא נכון?
כמו כן, אני החלטתי לא לקחת את הפג פארגו מהסיבה שטיילון שלה לא יפה וגם נראה לא יציב ו/או נוח לעובר.
בנוסף, ההיתרון של האינגלזינה על ההרטן שיש על האינגלזינה הרבה המלצות ואילו על ההרטן אין כלל שכן לא ראיתי ו/או הכרתי אנשים שיש להם עגלה זו.
רציתי גם לדעת האם האינגלזינה לא נשכבת ל180 מעלות? והמסנן שיש להרטן זה מפני השמש?
בקיצור, קובי לאור כל האמור מה היית ממליץ לי לרכוש כאשר כאמור בראש מעייני עומד בטיחות העובר ונוחיותו ולבסוף הנוחיות שלי (כמובן שלא להגזים) והתחשב בכך שאני דיי נמוכה.
כמובן שלאחר שהבנת מה אני מחפשת אשמח לדעת אם ישנה עגלה אחרת שהיית ממליץ לי עלייה.
אודה על תשובתייך לכל שאלותיי לעיל בהקדם.
תודה רבה רבה
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההתלבטות הצטמצמה.. - תגובה
קובי סופר15/05/2015שלום יפית,
אמרת כי הגב של האינגלזינה לא תומך מספיק, מה הכוונה שהוא הינו קשיח?
כל עגלה שיש לה קיפול מטרייה (לא רק אינגלזינה) אין לה גב קשיח ב- 100%. כדי שהעגלה תתקפל לגודל מטרייה יש פלסטיק תומך לגב במרכז המושב ועוד 4 כנפי פלסטיק כדי שהמושב יוכל להתקפל לצורת מטרייה. אם הייתה תמיכה מלאה המושב לא היה יכול להתקפל למטרייה. אם תלחצי בגב האינגלזינה את תרגישי בנקודות מסוימות שהיד שלך שוקעת בעוד שבנקודות אחרות היד לא תשקע.
דבר שני, הסל קל שאני מעוניינת לרכוש הינו של חברת מקסי קוזי (הבנתי שמבחינה ביטחותית הוא הטוב ביותר-תתקן אותי אם אני טועה חשוב לי לדעת) ובחנויות אמרו לי שהוא מתחבר באמצעות מתאם גם לאינגלזינה וגם להרטן, האם הדבר הוא נכון?
בעזרת מתאמים הסל קל מתחבר ל- 2 העגלות (צריך לוודא שלאינגלזינה יש אופציה לרכישת המתאם).
מבחינה בטיחות סל קל אטון 3 של סייבקס קיבל דירוג בטיחותי גבוה יותר מזה של מקסי קוזי והוא מתחבר על אותם מתאמים.
בנוסף, ההיתרון של האינגלזינה על ההרטן שיש על האינגלזינה הרבה המלצות ואילו על ההרטן אין כלל שכן לא ראיתי ו/או הכרתי אנשים שיש להם עגלה זו.
ההרטן מאוד חדשה בארץ אך כל מי שנתקלתי בו שרכש נתן תגובות מעולות עליה. ניתן גם לחפש מידע אונליין ויש גם ביקורות בחו"ל.
רציתי גם לדעת האם האינגלזינה לא נשכבת ל180 מעלות? והמסנן שיש להרטן זה מפני השמש?
האינגלזינה נשכבת כמעט ל180 מעלות, ההרטן שוכבת קצת יותר ישר. להרטן יש מסנן UV נגד קרינת שמש, כמו כן יש להרטן בדים שלא מתחממים מהשמש או מחום גופו של התינוק ובכך מצטמצם הסיכוי להזעת התינוק בעגלה.
בקיצור, קובי לאור כל האמור מה היית ממליץ לי לרכוש כאשר כאמור בראש מעייני עומד בטיחות העובר ונוחיותו ולבסוף הנוחיות שלי (כמובן שלא להגזים) והתחשב בכך שאני דיי נמוכה.
אף פעם אין המלצה ברורה. אני תמיד ממליץ ללכת עם העגלות כשיש משקל בתוכן (לפחות 9 ק"ג) עדיף מחוץ לחנות, לנסות לקפל, לבדוק ברכב וככה לקבל החלטה. לצערך לא תוכלי לראות אחת ליד השנייה.
כמובן שלאחר שהבנת מה אני מחפשת אשמח לדעת אם ישנה עגלה אחרת שהיית ממליץ לי עלייה.
לדעתי הטריו שהתלבטת לגביו: פג פרגו, אינגלזינה והרטן זו ההתלבטות בין המוצרים ברמות הגבוהות ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי מודה לך מקרב לב
יפית18/05/2015קובי שלום,
תודה רבה רבה עזרת לי ממש. אני אפעל בהתאם להמלצתך ואנסה את העגלות מחוץ לחנות עם משקל עליהן. כשארכוש עגלה אעדכן אותך מה הייתה בחירתי .
תודה רבה
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)