מזרנים

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• מזרנים
    דורין
    13/08/2015

שלום קובי,

אני צפויה ללדת עוד כחודש ואני מתלבטת לגבי מזרן לעריסה ולמיטה.

אמנם כולם משקיעים לרוב על מזרן למיטה אבל לא חושבים שגם על המזרן לעריסה להיות איכותי. (אמנם רק מספר חודשים )
    על איזה מזרן אתה ממליץ לעריסה? כמובן שיהיה נושם עם תו תקן.
    ואותה שאלה גם לגבי מזרן למיטה.

תודה רבה,
    דורין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מזרנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזרנים - תגובה

קובי סופר
    16/08/2015

שלום דורין,

נכון להיום כל המחקרים האחרונים מראים שעדיף מזרן נושם (כזה ללא ספוג עם סיבים).
    להבדיל מכל מזרן אחר זהו מזרן נושם ולא רק הבד נושם, דבר זה הופך את המוצר ליעיל יותר במניעת מוות בעריסה. כמו כן כל המזרן ניתן לשטיפה דבר שישמור על המזרן סטרילי. ולסיום, מחקרים הראו שהחומר שמזריקים לספוג כדי להפוך אותו למעכב בערה עלולים להיות מסרטנים. נכון להיום יש רק 3 מזרנים נושמים שהם בעלי תו תקן והם של חברות: עמינח, בייבי טק ובייבי גב. כל שאר המזרנים הם ללא תו תקן.

מן הסתם אותם יתרונות חשובים אלו חשובים כפליים בעריסה מכיוון שבחודשים הראשונים התינוקות חשופים יותר לסכנות שציינתי. לצערנו מזרן עריסה כזה הוא מוצר לא זול ולכן לא הרבה רוכשים. צריך לבדוק בחנויות אם אחת מהיצרניות שציינתי מייצרות מזרנים נושמים לעריסות. לצערי אני לא חזק בתחום המזרנים ולכן לא ידוע לי אם יש מזרן כזה לעריסה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרון נושם בעריסה

שי
    17/08/2015

הי קובי,
    בעניין מזרון העריסה, להבנתי חשוב מזרון נושם כאשר משכיבים על הבטן או כשהתינוק כבר מתהפך ולכן בעריסה זה פחות חשוב. זה נכון? ייתכן ולא הבנתי נכון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרון נושם בעריסה - תגובה

קובי סופר
    17/08/2015

שלום שי,

בגדול זה נכון, יש פחות סיכוי שתינוק יגיע למצב שהוא על הבטן לפני גיל 3 חודשים כי הם לא יודעים להתהפך לבד. עדיין מזרן נושם יגן על תינוק ששמיכת תינוק תכסה לו את הפנים לדוגמא, עדיין המזרן לא מכיל את אותם חומרים בעייתים שיש בספוג.
    נתקלתי במספר מקרים שמוות בעריסה קרה בעריסה, יש לציין שלא ידוע לי אם ההורה השכיב במודע או שלא במודע תינוק על הבטן. ושוב, יש לציין שככל שהתינוק יותר קטן כך הסיכון יותר גדול, ככל שהם גדלים הסיכונים פוחתים לאט לאט.
    וכמובן שיש גם מקרים שבכלל לא קשורים למזרן, עד היום אין ידע מדויק לגבי נושא המוות בעריסה, במרבית המקרים התינוקות היו על הבטן ומכאן ההמלצות להשכיב על הגב ולרכוש מזרן שיצמצם את הסכנות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו