מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלת תינוקענבל27/08/2015
היי לכולם,
עתידה ללדת בתחילת נובמבר, אשמח לקבל המלצות על עגלה נוחה לקיפול, קלה, בטיחותית: ארבעה גלגלים ,ידית אחת ובמחיר טוב (:
בנתיים ראינו את:
1. בוגבו בי - נראת קלילה ונוחה, בעיקר הטיולון נראה לי ממש נוח חוץ מזה שאמרו לי משהו על זה שהזווית היא רק בשכיבה ולא בישיבה (?), ומרגיש לי שהאמבטיה שלה מעט קטנה.
2. אינגליזינה טרילוגי - גם נראת קלה ונוחה, (בעיקר לקיפול), גודל אמבטיה נראה ממש טוב, מה שכן אני לא סגורה לגבי הטיולון שנראה לי מעט קטן או מסורבל.
3. בייבי גוגר סיטי מיני - פחות התחברתי (:
4. פג פרגו - הסתכלתי עליה במהירות ברחוב... אין לי מספיק פרטים..
קיצר אשמח לקבל הכוונה ועזרה בנושא.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלת תינוק - תגובה
קובי סופר27/08/2015שלום ענבל,
הבוגבו היא עגלה מעולה ואין לחשוש מאמבטיה הקטנה. הגודל שלה מטעה והיא לא קטנה בהרבה מאמבטיות שנראות גדולות, כמו כן הטיולון מתאים מגיל לידה ככה שאין בעיה לעבור אליו לפני גיל חצי שנה. הטיולון של הבי נשכב ישר בעוד שלדגם הקמיליון טיולון סטטי בו ישבן התינוק נמצא כלפי מעלה יחד עם הרגליים, יכול להיות שמזה נוצר לך בילבול. כמובן שדגם הבי3 עדיף.
אינגלזינה, איני יודע איזה דגם ראית ככה שקשה לי לתת חוות דעת.
בייבי ג'וגר אני מבין אותך היטב, לא מהמומלצות שלי
פג פרגו, עגלה מעולה, קצת כבדה אבל לדעתי אין מה לחשוש מהמשקל.
מאוד רצוי להכין לעצמך רשימה עם סדר עדיפיות ודרישות מהעגלה ככה יהיה לך יותר קל להחליט, כמו כן להחליט על תקציב מקסימלי שאותו תרצו להשקיע בעגלה.
אני ממליץ לך לבדוק גם את הארמדילו פליפ של מאמאס אנד פאפאס והרטן רייסר ג'י טי, שתיהן בסגנון אחר אחת מול השנייה, לכל אחת יתרון עצום אחר אבל שתיהן מעולות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי על התשובה המפורטת! לגבי
ענבל27/08/2015האינגליזינה - ראיתי את הדגם של הטרילוג'י (כתבתי גם בהודעה הקודמת) - האם אתה מכיר ?
לגבי המאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ, ראיתי שאתה ממליץ עליה לא מעט, מה ההבדל בינה לבין הדגם של הxt? (מבחינת משקל, בטיחות נוחות וכו)
אשמח לבדוק את שתיהן.. (רטן וארמדילו פיליפ..) באיזה רשתות הן נמכרות?
איך החיבור שלהן לסל קל? האם הן באות עם סל קל של אותה החברה או שצריך להתאים של חברה אחרת ואם כן על מה אתה ממליץ?
המון תודה על העזרה שלך וההכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה קובי על התשובה המפורטת! לגבי - תגובה
קובי סופר30/08/2015שלום ענבל
האינגליזינה - ראיתי את הדגם של הטרילוג'י (כתבתי גם בהודעה הקודמת) - האם אתה מכיר ?
כנראה פיספסתי. על הטרילוג'י אני פחות ממליץ ובכלל על כל עגלה בעלת קיפול מטריה. למעשה מעבר ליתרון היחיד של הקיפול הקטן ישנם 4 חסרונות עיקריים.
1. סל חפצים קטן
2. אין גישה לסל
3. העגלות מורכבות מהמון ניטים מה שגורם להן להיות רופפות, אין בעיה של חוזק והן לא יתפרקו אך חשים זאת בהליכה וזה מפחית משמעותית את נוחות הניוד.
4. בגב הטיולון אין תמיכה מלאה וישנם חורים בחלקים מסויימים.
לגבי המאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ, ראיתי שאתה ממליץ עליה לא מעט, מה ההבדל בינה לבין הדגם של הxt? (מבחינת משקל, בטיחות נוחות וכו)
בפליפ XT יש גלגלים יותר גדולים, ידית דמוית עור אשר מתכווננת בגובה. בגלל כל אלו היא כבדה יותר בקילו מהגרסא הרגילה.
אשמח לבדוק את שתיהן.. (רטן וארמדילו פיליפ..) באיזה רשתות הן נמכרות?
איך החיבור שלהן לסל קל? האם הן באות עם סל קל של אותה החברה או שצריך להתאים של חברה אחרת ואם כן על מה אתה ממליץ?
הרטן נמכרת באופן בלעדי ברשת בייבי קלאב. מאמאס אנד פאפאס נמצאות ברוב החנויות בישראל. במאמאס אנד פאפאס הסל קל מתחבר בעזרת מתאם שיש להרכיב לפני חיבור הסל קל לשלדה. בהרטן המתאם מורכב באופן חד פעמי לשלדה ומתקפל כאשר אין סל קל ונפתח כשרוצים לחבר סל קל (הרבה יותר נח). בכל מקרה על מתאמי 2 החברות מתחברים הסל קלים הטובים ביותר כיום: סייבקס, מקסי קוזי, בי סייף ובבה קונפורט. בהרטן מקבלים את המוצר עם סל קל מתנה במאמאס אנד פאפאס רוכשים אותו והמתאם לחוד. לגבי המלצה, קודם ללכת ולראות אם הן עונות לדרישות שלך. מדובר ב- 2 סגנונות שונים לחלוטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - הרטן וארמדילו
ענבל30/08/2015אז הייתי היום בביבי קלאב ולפי המלצתך ראיתי את ההרטן ואת הארמדילו פיליפ xt.
ניסיתי את שתיהן... הן באמת שונות האחת מהשניה.
הרטן- האמבטיה שלה נהדרת וגם הגובה של העגלה והבדים איכותיים אך הטיולון הרגיש לי מאוד מסורבל, וגם היא נראתה לי מעט כבדה. (לא ידעו להגיד לי שם כמה היא שוקלת... תקן אותי אם אני טועה)
ארמדילו - אמבטיה מעט מעט קטנה לעומת ההרטן אך היא נוחה, קלילה, אהבתי מאוד את הטיולון הקומפקטי, את הקיפול וגם את העיצוב.
ואם עד היום התלבטתי על הבוגבו בי - אז הבנתי שהיא ממש נמוכה עבורי.
בקיצור נראה לי שאני הולכת על הארמדילו פיליפ xt...
תוכל לומר לי מה החסרונות שלה ? (חוץ מהאמבטיה המעט קטנה).
איך זה שהמחיר שלה סביר? עכשיו בביבי קלאב ב2540 ש״ח עד ה4.9. (איפה הקאצ׳??)
מבחינת סלקל, מה מתחבר אליה?
המון תודה אתה ממש עוזר לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - הרטן וארמדילו - תגובה
קובי סופר31/08/2015שלום ענבל,
לגבי ההרטן, היא יותר כבדה מהארמדילו XT ב 2.5 קילו. שוקלת 12.5 לעומת 10. אני דווקא לא חושב שהטיולון מסורבל אלא להפך, זה הטיולון הכי רחב והארוך שקיים בשוק והיחיד שנשכב ל180 מעלות, הוא מרופד בנדיבות יתר ולכן זה נראה לך מסורבל מעט.
הפליפ לעומת זאת יותר קלה בגלל שהטיולון יותר צר, טיפה יותר קצר, פחות מרופד, אין מעקה ופחות מצבי שכיבה ישיבה, כל אלו מפחיתים משקל. האמבטיה נמוכה כמעט כמו הבי.
לגבי פליפ XT מחירה היה 3500 אבל מבצעי סוף שנה הורידו את המחיר ל 2990 ש"ח. מכיוון שבייבי קלאב נותנים כרגע 15% הנחה ויש כפל מבצעים (דבר חריג אלהם) אז המחיר מצחיק וכדאי לחטוף! מה שכן הקאטץ לפי הבנתי שאת צריכה לשלם ולקחת את המוצר הביתה, לרוב הישראלים אמונות טפלות, אני לא רואה בזה בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה להתלבט
ענבל15/09/2015היי קובי...
אז לאחר מחשבה ובדיקה מחודשת של הארמדילו פליפ xt, מרגיש לי שהאבטיה מעט קטנה עבורנו... וגם נמוכה (היות וזה גם ילד חורף...) לכן חושבת לבדוק שוב את ההרטן לעומת הפג פרגו... (בעיקר בגלל גודל האמבטיה, העמידות והגובה )
וזה מוביל אותי לשאלות הבאות:
האם תוכל להגיד לי מה ההבדל ביניהן מבחינת משקל?
איזה דגם הכי מומלץ לדעתך של כל חברה? (או שלפי הקריטריונים המחודשים שלי עולה לך בכלל המלצה על חברה אחרת? )
יתרונות/חסרונות של כל דגם? (קיפול, סל, בדים, טיולון, מצבי שכיבה וכו..)
ואיזה סל קל מתחבר לכל אחד מהדגמים שלדעתך הכי מומלצים...
מקווה שלא סיבכתי אותך עם יותר מידי שאלות...
תודה רבה ושנה טובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממשיכה להתלבט - תגובה
קובי סופר16/09/2015שלום ענבל,
האם תוכל להגיד לי מה ההבדל ביניהן מבחינת משקל?
תלוי בדגם ובשלדה של הפג. הפופ אפ עם שלדת S (הדגם שאני הכי ממליץ עליו) שוקלת 10.7 ק"ג משמע שההרטן שוקלת 2 ק"ג יותר.
איזה דגם הכי מומלץ לדעתך של כל חברה? (או שלפי הקריטריונים המחודשים שלי עולה לך בכלל המלצה על חברה אחרת?
בגדול, אם התקציב הוא לא חלק מהשיקול אלו ה- 2 הכי מומלצות לדעתי.
יתרונות/חסרונות של כל דגם? (קיפול, סל, בדים, טיולון, מצבי שכיבה וכו..)
ואיזה סל קל מתחבר לכל אחד מהדגמים שלדעתך הכי מומלצים...
כפי שהבנת היתרון של הפג הוא במשקל, היא גם קצת יותר קלה לקיפול.
מצד שני בהרטן הטיולון מתכוונן ל 5 מצבי שכיבה, משכיבה שטוחה ועד ישיבה 90 מעלות. בפג אין שכיבה מלאה. מושב ההרטן רחב וארוך יותר מהפג, הרבה יותר מרופד מה שמספק נוחות ותמיכה לתינוק באופן מושלם. בגגון של הרטן יש כיסי אחסון והוא מסנן UV, כמו כן הבדים הם בדים שאינם מתחממים מהשמש או מחום גופו של התינוק מה שמצמצם הזעה. להרטן בולמי זעזועים איכותיים יותר מאחור ויש גם לגלגלים הקדמיים מה שאין בפג. בשתי העגלות הסל גדול. להרטן מתחברים כל סוגי הסל קלים כולל הקיי פיט של צ'יקו שהוא לדעתי הסל קל הטוב ביותר כיום. לפג מתחבר רק הסל קל של פג (קיים מתאם לסייבקס אך הוא לא מיובא לארץ והעגלות נמכרות עם סל קל פג).
לסיכום: התוספת משקל הוא גם תוספת ביתרונות שציינתי ולכן השאלה האם המשקל שווה את היתרונות. זה כבר שאלה של איזור מגורים, סוג רכב וכו'. לדוגמא בבניין עם מעלית ורכב עם תא מטען עגלה כבדה לא תהווה בעיה. כמובן שלמשקל יתרון נוסף של יציבות העגלה עם תיק וחוזק המוצר.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)