מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מזרנים ורהיטים לתינוקמבולבלת30/08/2015
היי,
רציתי לברר כמה דברים לגבי רהיטים לחדר התינוק ומזרנים לעגלה, עריסה ומיטה.
לגבי ריהוט - בדקנו בכמה חנויות ובכולם מוכרים רהיטים של שניר בבה. בחנויות ובאתר מציינים שהמוצרים נושאים תו תקן. אמרו לנו שכל המיטות עשויות עץ מלא. אשמח לאישור שהמוצרים אכן מאושרים ,מומלצים ונושאים תו תקן.
לגבי מזרונים:
1. לעגלה - האם יש צורך ברכישת מזרון נפרד לאמבטיה של מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT או שהמזרון שמגיע עם האמבטיה מספיק?
2. למיטה - ראינו מזרון נושם של בייבי גב (מזרון מסיבי פלסטיק, Airways). למוצר תו תקן. האם המזרון מוצלח ומומלץ? אם לא, מה עדיף ולמה?
3. לעריסה - קיבלנו במתנה עריסה ולעריסה מזרון דק מכוסה פלסטיק. ראיתי המון כתבות בדבר חשיבות "מזרון נושם". האם הגיוני שזה המזרון שמסופק עם עריסה? האם הוא מספק ובטיחותי או שצריך לרכוש מזרון אחר?
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזרנים ורהיטים לתינוק - תגובה
קובי סופר30/08/2015שלום,
לגבי תקנים אני לא הכתובת. יש מכון התקנים, ניתן ליצור איתם קשר טלפוני או דרך דף הפייסבוק ולוודא למה יש תקן או אין. לגבי שניר ידוע לי שהיה להם אישור של המכון אך הוא לא בתוקף (שוב אני לא ממליץ במקרה הזה להסתמך על הידע שלי ולוודא מול מכון התקנים). לגבי בייבי גב, זה מיוצר ע"י חברת בייבי טק שלכל מוצריה יש תו תקן (שוב אני לא ממליץ במקרה הזה להסתמך על הידע שלי ולוודא מול מכון התקנים).
1. לעגלה - האם יש צורך ברכישת מזרון נפרד לאמבטיה של מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT או שהמזרון שמגיע עם האמבטיה מספיק?
לדעתי אין צורך. כן מומלץ לשים סדין על המזרן שמגיע עם המוצר.
2. למיטה - ראינו מזרון נושם של בייבי גב (מזרון מסיבי פלסטיק, Airways). למוצר תו תקן. האם המזרון מוצלח ומומלץ? אם לא, מה עדיף ולמה?
אני ממליץ על מזרן נושם והוא אכן עונה להגדרה ב- 100% ולכן אני ממליץ עליו.
3. לעריסה - קיבלנו במתנה עריסה ולעריסה מזרון דק מכוסה פלסטיק. ראיתי המון כתבות בדבר חשיבות "מזרון נושם". האם הגיוני שזה המזרון שמסופק עם עריסה? האם הוא מספק ובטיחותי או שצריך לרכוש מזרון אחר?
התקן לא דורש מזרן נושם. התקן דורש ספוג לא דליק, צפוי לא חדיר לנוזלים וכו'. מכיוון שעד גיל 3 חודשים התינוקות לא יודעים להתהפך לבד על הבטן והמזרן מאוד דק הסכנה לחנק קטנה אבל עדיין, אם יש אפשרות לרכוש מזרן נושם גם לעריסה הייתי ממליץ. מיוצר מוצר כזה וכוונתי באם יש אפשרות היא לעניין הכלכלי כי מדובר במזרן שעולה כמעט פי 10! מהמזרן הרגיל.
היות וזה לשלושה חודשיים 99% מההורים לא ממהרים לרכוש אותו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשניר
מבולבלת30/08/2015לא מוצאת על זה מידע באתר של מכון התקנים אבל שלחתי אליהם שאלה בעניין.
יש מזרון מומלץ לעריסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי שידת החתלה
מבולבלת30/08/2015אמרו לנו שכל השידות אשר אין להם מעקות אינן עומדות בתקן אך שאין צורך במעקה כזה שהרי בכל מקרה צריך להיות עם התינוק כל הזמן ומעקה כזה יכול לפגוע את הילד. האם זה נכון?
האם משנה אם השידה עשויה ממלמין או מ MDF?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת לגבי שידת החתלה - תגובה
קובי סופר30/08/2015שלום,
התקן לשידת החתלה דורש מעקה מסביב לשידה ומעצורים למגירות. מכיוון שהראש הישראלי חכם היצרנים קוראים לשידות שידות אחסנה ובכך מתחמקים מלהעביר תקן את המוצר. כמעט ולא משנה עם השידה עשויה מלמין או MDF. בגדול MDF הוא חומר חזק ועמיד יותר לאורך שנים ולכן הוא יותר יקר אך עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון לגבי שניר
מבולבלת30/08/2015שניר שלחו אליי עותק מאישור מכון התקנים שלהם אשר ניתן להם בדצמבר, 2012. לטענת החברה (מבירור שלי ושל החנות בה רכשתי את הריהוט), היות ואין שינוי במפרט המיטה, אין צורך באישור מחודש והאישור תקף לכל המיטות שמיוצרות בהתאם למפקט שאושר. מכון התקנים לעומת זאת טוען שלא מכיר את שניר כיבואן מאושר.
החלטנו לא לקחת סיכון ולבטל את ההזמנה שעשינו, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)