התייעצות לגבי בחירת עגלה

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי בחירת עגלה
    מיכל
    07/10/2015

קובי שלום,

ראשית תודה רבה על העזרה הרבה שאתה נותן בפורום, כהורים עתידיים לילד ראשון פורום זה מהווה לנו עזר רב.
    ברצוני להתייעץ לגבי בחירת עגלה.
    אנחנו גרים בקומה ראשונה ללא מעלית. יש מחסן למטה אך רוב הסיכויים שאקח את העגלה בכל זאת למעלה. השימוש בעגלה יהיה גם ברגל וגם ברכב. יהיה שימוש בעגלה גם על מדרכות וגם על דשא - אני הולכת להיות הרבה בפארק.
    אלו הם הקריטריונים החשובים עבורנו:
    - קלת משקל (אני רזה וקטנה וראיתי שהסתבכתי עם עגלות כבדות)
    - קומפקטית
    - נוחה להסעה ותימרון
    - שיהיה אפשר להסיעה בקלות גם על מדרכות וגם על דשא
    - קיפול ביד אחת

בינתיים ראינו מספר דגמים: מוצי אייגו (כבדה מדי), בוגבו קמיליון 3 (לא נוחה כל כך לקיפול כי אי אפשר לקפלה עם הטיולון), אויסטר 2 (אם אני זוכרת נכון לא קיפול ביד אחת), פג פרגו בוק פלוס (נוחה יחסית לקיפול אבל כבדה).
    בנוסף ראינו את הבייבי ג'וגר סיטי מיני שקשה שלא להתאהב בה בגלל השילוב בין קלות המשקל, נוחות ההסעה והתימרון והקיפול המרשים ביד אחת.
    חסרונות: ידית לא מתכווננת (אני 1.60 ובעלי 1.84), טיולון חד כיווני, מסעד רגליים לא מתכוונן.
    אז לאחר מכן ראינו את הברייטקס בי אג'יל פלוס שנותנת מענה לחלק מהחסרונות - יש לה ידית מתכווננת ומסעד רגליים מתכוונן, אבל גם לה יש טיולון חד כיווני. בנוסף, היא הרגישה לי יותר מעט כבדה ופחות נוחה להסעה ותימרון מאשר הג'וגר.
    לאחר מכן ראינו שהמלצת על הארמדילו פליפ, בדקנו אותה אבל לבעלי הפריע הנושא שהכיסא חשוף לחלוטין בצדדים, והקיפול שלה הוא פחות נוח מהג'וגר...

אז לאחר ההקדמה הארוכה הזו, אלו הן שאלותיי:
    1. באופן כללי, לאור הקריטריונים שרשמתי בהתחלה, על אילו עגלות אתה ממליץ?
    2. האם הבייבי ג'וגר סיטי מיני מתאימה לגבהים שלנו (1.60 ו-1.84) למרות שאין לה ידית מתכווננת?
    3. בבחירה בין בייבי ג'וגר לברייטקס בי אג'יל פלוס, מהי המלצתך?
    4. לגבי ארמדילו פליפ - מה דעתך על כך שהכיסא פתוח בצדדים? מה לגבי הקיפול שלה? בנוסף, מהן יכולות ההסעה והתימרון שלה בהשוואה לבייבי ג'וגר? ראיתי שהיא קיבלה ציונים נמוכים יותר באתרים בינלאומיים בסעיף זה, וכאמור חשובה לי מאוד גם יכולת הסעה ותימרון וגם יכולת נסיעה על דשא.
    5. בבחירה בין ארמדילו פליפ לדגם ארמדילו פליפ XT - על איזה דגם היית ממליץ?
    6. מה דעתך על דגם הבייבי ג'וגר סיטי ורסה? קראתי שיש לו ידית מתכווננת וטיולון דו כיווני. האם ניתן להשיגו בארץ?
    7. מה דעתך על הג'ואי כרום והגרקו לוג'יקו ביחס לקריטריונים שלנו?

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי בחירת עגלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי בחירת עגלה - תגובה

קובי סופר
    08/10/2015

שלום,

1. באופן כללי, לאור הקריטריונים שרשמתי בהתחלה, על אילו עגלות אתה ממליץ?

עדיין על הארמדילו פליפ, כמו כן בוגבו בי 3, היא הרבה יותר נוחה להליכה בהשוואה לפליפ, הקיפול ב- 2 ידיים ולמי שישקיע כמה דקות, אפשרי ביד אחת, חיסרונה העיקרי הוא במחיר, כמו כן היא פתוחה בדיוק כמו הארמדילו.

2. האם הבייבי ג'וגר סיטי מיני מתאימה לגבהים שלנו (1.60 ו-1.84) למרות שאין לה ידית מתכווננת?

גובה הידית סביר ולא צריכה להיות לכם בעיה.

3. בבחירה בין בייבי ג'וגר לברייטקס בי אג'יל פלוס, מהי המלצתך?

בעיקרון אני לא מת על 2 העגלות אבל הג'וגר הוכחה כיותר אמינה, מצד שני בברייטקס מדף הרגליים מתכוונן וזה דבר חשוב.

4. לגבי ארמדילו פליפ - מה דעתך על כך שהכיסא פתוח בצדדים? מה לגבי הקיפול שלה? בנוסף, מהן יכולות ההסעה והתימרון שלה בהשוואה לבייבי ג'וגר? ראיתי שהיא קיבלה ציונים נמוכים יותר באתרים בינלאומיים בסעיף זה, וכאמור חשובה לי מאוד גם יכולת הסעה ותימרון וגם יכולת נסיעה על דשא.

הXT תתאים יותר לדרישות שלך, כמו כן יש לה ידית מתכווננת. החלק הפתוח הוא לא חיסרון, בכל מקרה חוגרים את התינוק. מרבית הטיולונים שנמכרים כטיולונים נראים כך.

5. בבחירה בין ארמדילו פליפ לדגם ארמדילו פליפ XT - על איזה דגם היית ממליץ?

לדרישותיך XT

6. מה דעתך על דגם הבייבי ג'וגר סיטי ורסה? קראתי שיש לו ידית מתכווננת וטיולון דו כיווני. האם ניתן להשיגו בארץ?

ניתן להשיג בארץ, לא ממליץ מכיוון שלטיולון אין שכיבה ישרה. הטיולון נשכב כשישבן התינוק כלפי מעלה.

7. מה דעתך על הג'ואי כרום והגרקו לוג'יקו ביחס לקריטריונים שלנו?

ג'ואי כרום עונה למרבית הדרישות שלך. החסרונות קיפול גדול ובשתי ידיים.
    בגרקו אני מניח שהכוונה לאיבו והיא סובלת מאותם חסרונות של הג'ואי ואין לה ידית מתכוונת, היא גם פחות נוחה להליכה. אם הולכים על האיבו XT בעיות נוחות ההליכה וכיוונון הידית נפתרות אבל אז מקבלים מוצר כבד.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! המשך התייעצות

מיכל
    11/10/2015

קובי שלום,

תודה רבה על התשובה המפורטת והמועילה!
    הלכנו לבדוק את העגלות שציינת. אכן פסלנו את הסיטי ורסה מכיוון שלטיולון אין שכיבה ישרה כפי שציינת.
    בדקנו את הג'ואי כרום ואת הארמדילו פליפ XT. הג'ואי משום מה היתה לי יותר פשוטה לקיפול, למרות שהיא בשתי ידיים והארמדילו היא ביד אחת.
    כעת בעצם נותרנו עם 3 מתמודדות סופיות - הג'ואי כרום, הארמדילו פליפ או הפליפ XT ועדיין הבייבי ג'וגר סיטי מיני (למרות שהטיולון החד כיווני הוא בהחלט חיסרון משמעותי).
    שאלותיי הן:
    1. בהשוואה בין הג'ואי כרום לבין הארמדילו פליפ XT - לאיזו מהן יש איכות נסיעה טובה יותר ונוחות נסיעה גבוהה יותר - גם על מדרכות וגם על משטחים כגון דשא? נדמה לי שקראתי שכתבת בעבר שלג'ואי באופן כללי איכות נסיעה טובה יותר מהארמדילו?
    2. האם הכרום כבדה יותר מהארמדילו XT? מה משקל כל אחד מהדגמים?
    3. מהם היתרונות של הארמדילו בהשוואה לכרום, ומהם היתרונות של הכרום בהשוואה לארמדילו?
    4. ממה עשויים הגלגלים של הג'ואי כרום? האם ישנם בולמי זעזועים בכל ארבעת הגלגלים?
    5. הבנתי שיש דגם חדש של הג'ואי כרום שנקרא "ג'ואי כרום 2015" ושאתה פחות ממליץ עליו (בגלל שהגלגלים יותר קטנים ושהם גלגלי פלסטיק). האם ידוע לך האם עדיין ניתן להשיג בחנויות את דגם הג'ואי כרום הרגיל (לא 2015)?
    6. בנוסף, הבנתי שיצא דגם חדש שנקרא "ג'ואי כרום פלוס" (נראה לי שבחנויות מכנים אותו "DLX" ). האם ידוע לך מהן התכונות של דגם זה לעומת הג'ואי כרום הרגיל? האם אתה ממליץ על דגם זה? האם הוא כבד יותר מהג'ואי הרגיל?

שוב המון המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחת נוספת

מיכל
    11/10/2015

ועוד שאלה אחת לגבי הארמדילו פליפ למול הארמדילו פליפ XT:
    האם אכן איכות הנסיעה של דגם ה-XT גבוהה יותר? כי דווקא באתר בחו"ל שמדרג עגלות דרך מבחנים שונים ראיתי שמצאו שדווקא איכות הנסיעה של ה-XT נמוכה יותר מהדגם הרגיל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחת נוספת - תגובה

קובי סופר
    11/10/2015

שלום מיכל,

ההבדל בנוחות ההליכה הוא מחוץ לעיר, בדשא, חצץ, כורכר וכו'. בעיר דווקא יכול להיות שבגרסא הרגילה יהיה יותר נח כי מדובר בקילו פחות, כאשר הגלגל קטן יותר גם יכולת התמרון טובה יותר. בכל אופן אני אישית לא הרגשתי בכלל הבדל בחנות עם משקל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! המשך התייעצות - תגובה

קובי סופר
    11/10/2015

שלום מיכל,

1. בהשוואה בין הג'ואי כרום לבין הארמדילו פליפ XT - לאיזו מהן יש איכות נסיעה טובה יותר ונוחות נסיעה גבוהה יותר - גם על מדרכות וגם על משטחים כגון דשא? נדמה לי שקראתי שכתבת בעבר שלג'ואי באופן כללי איכות נסיעה טובה יותר מהארמדילו?

הג'ואי נוחה יותר כי הגלגלים יותר גדולים. לגבי הקיפול, לכל אחד ואחת זה שונה ולכן אני ממליץ תמיד להתנסות וללכת על מה שנח לך יותר.

2. האם הכרום כבדה יותר מהארמדילו XT? מה משקל כל אחד מהדגמים?

לא, קלה יותר אבל רק ב- 200 גרם.

3. מהם היתרונות של הארמדילו בהשוואה לכרום, ומהם היתרונות של הכרום בהשוואה לארמדילו?

הקיפול אמור להיות יותר קל ונח (לך זה לא רלוונטי), גודל הקיפול קטן יותר, בדים קצת יותר איכותיים (ניתן להוסיף מזרן עגלה איכותי לכרום ואז חסרון זה כבר לא חסרון).

4. ממה עשויים הגלגלים של הג'ואי כרום? האם ישנם בולמי זעזועים בכל ארבעת הגלגלים?

האחוריים זה גלגל PU גלגל זהה לגלגל אויר רק ללא פנימית, פנצ'רים וכו'. הקדמי זה גלגל פלסטיק רגיל. יש בולם זעזועים רק מאחור, בפליפים יש גם מקדימה.

5. הבנתי שיש דגם חדש של הג'ואי כרום שנקרא "ג'ואי כרום 2015" ושאתה פחות ממליץ עליו (בגלל שהגלגלים יותר קטנים ושהם גלגלי פלסטיק). האם ידוע לך האם עדיין ניתן להשיג בחנויות את דגם הג'ואי כרום הרגיל (לא 2015)?

על ה 2015 אני פחות ממליץ, גם הגלגל פחות איכותי, גם ללא בולם זעזועים וגם קלה יותר בקילו וזה יכול להיות בעייתי עם תיק. יש גם כרום רגילה בחנויות.

6. בנוסף, הבנתי שיצא דגם חדש שנקרא "ג'ואי כרום פלוס" (נראה לי שבחנויות מכנים אותו "DLX" ). האם ידוע לך מהן התכונות של דגם זה לעומת הג'ואי כרום הרגיל? האם אתה ממליץ על דגם זה? האם הוא כבד יותר מהג'ואי הרגיל?

יש 2 הבדלים, גגון טיולון יותר גדול, 5 מצבים בטיולון במקום 3, השניים הנוספים הם מצבי בניים משמע המושב לא שוכב או יושב יותר ולכן זה לא ממש חיוני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הגלגלים של הג'ואי כרום

מיכל
    11/10/2015

כתבת שלכרום יש גלגלי PU, למה הכוונה?
    האם מדובר בגומי מוקצף או במשהו אחר? האם מדובר בגלגלים איכותיים? האם הדבר פוגע באיכות הנסיעה והתמרון?
    וקצת חבל שהגלגלים הקדמיים הם גלגלי פלסטיק, האם מדובר במרכיב שמוריד מהאיכות של הכרום לדעתך?
    אם אני זוכרת נכון (קראתי הרבה תגובות שלך בפורום על הג'ואי כרום) כתבת שמדובר באותם גלגלים כמו הבוגבו, האם כך הדבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הגלגלים של הג'ואי כרום - תגובה

קובי סופר
    11/10/2015

שלום מיכל,

גלגל PU הוא גלגל זהה לגלגל אויר על כל יתרונתיו: נח יותר לנסיעה, בולם זעזועים טוב יותר, עמיד יותר וכו'. יש לו יתרון משמעותי על גלגל אויר בכך שבמקום אויר יש קצף/ספוג במקום פנימית. ככה אין לנו פנצ'רים או צורך בניפוח ותחזוקה. הגלגל הקדמי מוריד מאיכות המוצר ללא ספק. גם בבוגבו כמו בג'ואי הגלגלים האחוריים הם גלגלי PU.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הגלגלים של הדגמים האחרים

מיכל
    11/10/2015

ממה עשויים הגלגלים של הארמדילו פליפ? ושל הארמדילו פליפ XT?
    כמו כן, ממה עשויים הגלגלים של הבייבי ג'וגר סיטי מיני?

שוב המון תודה על כל העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הגלגלים של הדגמים האחרים - תגובה

קובי סופר
    12/10/2015

שלום מיכל,

בכולם יש אותו סוג של גלגל, זה נקרא גלגל EVA, גלגלי EVA לרוב עשויים מגומי וכאן כבר יש רמת איכות של הגומי. לדעתי בג'וגר זו האיכותי הבסיסית ביותר בעוד שבארמדילו האיכות טובה יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו