מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות לגבי כמה עגלותנטלי22/01/2016
שלום,
אני מתלבטת בין 4 עגלות ואשמח לחוות דעתך המקצועית :)
אנחנו מחפשים עגלה שתהיה נוחה ולא מסורבלת, קלה ונוחה להתניידות, לא כבדה אך שתהיה יציבה ואמינה. הגעתי לארבעת העגלות האלו:
*בייבי ג'וגר דגם סיטי מיני או דגם סיטי ורסה
*ארמדילו פליפ xt של מאמאס אנד פאפאס
*ג'ואי כרום
*ברייטקס בי אג'ייל פלוס.
1) אשמח לדעת איזו עגלה הכי מומלצת מבינהם. כמו כן אם אתה ממליץ על עגלה אחרת שאינה ברשימה אשמח לשמוע.
2) באילו מהעגלות יש תמיכה טובה לגב? כי למשל ראיתי שבבייבי ג'וגר ונראה לי שגם בברייטקס התמיכה ושינוי מצבי הגב היא על ידי חוט משיכה(אני לא יודעת לגבי השאר). האם זה אומר שהתמיכה לגב פחותה בשל כך?
2) ראיתי שלארמדילו פליפ xt אין פגוש בניגוד ליתר העגלות למרות שבדגמים ישנים יותר כמו האורבו 2 יש. מהו הפגוש הזה ועד כמה הוא הכרחי ? קצת חבל לי שלא שמו כי זה גם נראה יפה יותר אך מה המטרה שלו ולמה שמים אותו?
3) במידה ותמליץ על הארמדילו פליפ אז האם כדאי ללכת על הארמדילו פליפ הרגיל או ארמדילו פליפ xt ? אני הבנתי שבפליפ xt הגלגלים יותר גדולים האם זה יותר טוב בשל כך?
4) הבנתי שהארמדילו פליפ xt שוקלת 10 ק"ג והארמדילו פליפ שוקלת 9 ק"ג זה משמעותי מבחינת משקל? אני מחפשת שהעגלה תהיה קלת משקל אבל יציבה.
האם ידוע לך על המשקלים של העגלות האחרות לשם השוואה?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה הערה קטנה
נטלי22/01/2016אני יודעת שאיכות הבד של עגלת בייבי ג'וגר לא נחשבת לאיכותית אך שמעתי שניתן לרכוש כעת עם בד ג'ינס שהוא יותר נושם ואיכותי מהבד הרגיל למרות שאני לא יודעת אם בד ג'ינס קיים בדגם וורסה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התלבטות לגבי כמה עגלות - תגובה
קובי סופר24/01/2016שלום נטלי,
*בייבי ג'וגר דגם סיטי מיני או דגם סיטי ורסה
על הורסה אני לא ממליץ מכיוון שהיא לא נשכבת למצב ישר. המיני היא חד כיוונית ואני לא ממליץ על עגלות חד כיווניות. הג'ינס קיים רק במיני.
*ארמדילו פליפ xt של מאמאס אנד פאפאס
ביחס לצרכים שציינת זו המלצתי.
*ג'ואי כרום
עגלה טובה אך גדולה בקיפול.
*ברייטקס בי אג'ייל פלוס.
העתק של הסיטי מיני ולכן התשובה כאן זהה.
1) אשמח לדעת איזו עגלה הכי מומלצת מבינהם. כמו כן אם אתה ממליץ על עגלה אחרת שאינה ברשימה אשמח לשמוע.
בהתאם לצרכים שלך אם אין מגבלת תקציב בי 3 יכולה להתאים לכם גם.
2) באילו מהעגלות יש תמיכה טובה לגב? כי למשל ראיתי שבבייבי ג'וגר ונראה לי שגם בברייטקס התמיכה ושינוי מצבי הגב היא על ידי חוט משיכה(אני לא יודעת לגבי השאר). האם זה אומר שהתמיכה לגב פחותה בשל כך?
התמיכה בג'ואי ובפליפ טובה יותר מכיוון שיש גב ארגונומי מפלסטיק בעוד שבג'וגר וברייטקס אין. השרוך לא משפיע על התמיכה אבל כן על היציבות, שינוי המצבים מסורבל ויכול להיווצר מצב של חוסר סימטריות בגב המושב.
2) ראיתי שלארמדילו פליפ xt אין פגוש בניגוד ליתר העגלות למרות שבדגמים ישנים יותר כמו האורבו 2 יש. מהו הפגוש הזה ועד כמה הוא הכרחי ? קצת חבל לי שלא שמו כי זה גם נראה יפה יותר אך מה המטרה שלו ולמה שמים אותו?
הפגוש למראית עין נראה כאביזר בטיחותי אך למעשה תפקידו היחיד הוא נקודת אחיזה לתינוק. הורים רבים לא חוגרים תינוקות בעגלה ומסתמכים על הפגוש. התינוקות שמנסים לאחוז בפגוש מאמצים לחינם שרירי בטן וגב תחתון מה שיכול לעקב את התפתחות הזחילה.
3) במידה ותמליץ על הארמדילו פליפ אז האם כדאי ללכת על הארמדילו פליפ הרגיל או ארמדילו פליפ xt ? אני הבנתי שבפליפ xt הגלגלים יותר גדולים האם זה יותר טוב בשל כך?
בXT יש גלגלים גדולים יותר להליכות בשבילי כורכר, ידית מתכווננת בגובה והיא דמוית עור. אם כל אלו לא רלוונטיים עבורך אז בהחלט אפשר להסתפק בפליפ הרגילה שכמו שציינת קלה יותר בקילו ולעיתים זה משמעותי.
4) הבנתי שהארמדילו פליפ xt שוקלת 10 ק"ג והארמדילו פליפ שוקלת 9 ק"ג זה משמעותי מבחינת משקל? אני מחפשת שהעגלה תהיה קלת משקל אבל יציבה.
האם ידוע לך על המשקלים של העגלות האחרות לשם השוואה?
הג'וגר, הברייטקס וגם הבי 3 שוקלות סביב ה- 8.5 ק"ג לכן הפערים לא משמעותיים (אלא אם לוקחים בחשבון את הXT). צריך לזכור שעגלות קלות פחות יציבות כשיש תיק כבד עליהן ולכן לא תמיד זה יתרון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו תודה על התשובה! שאלה לגבי בי 3
נטלי24/01/2016הכוונה שלך לבוגבו בי 3 נכון?
בלי קשר לתקציב מי יותר טובה לדעתך הבוגבו בי 3 או הארמדילו פליפ xt?
מבחינת אמבטיה וגובה שמעתי שהחסרון בארמדילו xt שאמבטיה לא גבוהה ושהיא יחסית קטנה בגודל. האם בבוגבו אמבטיה גבוהה ומרווחת יותר מהxt? עם מי יותר נוח ללכת במעברים צרים ?
ולגבי ג'ואי כרום האם העובדה שהיא רחבה בקיפול זה החיסרון היחידי שלה בהשוואה לארמדילו פליפ xt?
תקציב שלנו בערך עד 3.5(בתקווה שייצא פחות אך כמובן ללא התפשרות באיכות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי מה לגבי ג'ואי כרום dlx ?
נטלי26/01/2016הבנתי שזה דגם משופר של הכרום ולפי מה שכתוב יתרונות דגם הדלוקס לעומת הכרום הרגילה: הצללה גדולה יותר הנפתחת עם רוכסן , בד איכותי יותר, ידית אחיזה טובה יותר. המחיר עדיין יותר זול מהארמדילו פליפ xt.
האם לדעתך הגואי כרום DLX והארמדילו XT משתוות אחת לשנייה או שעדיין הארמדילו xt יותר טובה?
המשקל שלהם לא אמור להיות זהה?
הבנתי שהחסרונות בארמדילו xt הם שהעגלה לא גבוהה ואין פגוש והחסרונות בכרום DLX (תקן אם אני טועה אולי שינו את זה בדגם הזה) הם שהעגלה יותר מסורבלת לקיפול ויותר רחבה? יש עוד הבדלים חוץ מאלו?
האם יש לך את המידות של שתי העגלות לשם השוואה?
שוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו קטן
נטלי26/01/2016כמה סוגים של ג'ואי כרום יש?
ראיתי שיש ג'ואי כרום, ג'ואי כרום DLX וגם ראיתי שיש מקומות שרושמים ג'ואי כרום 2015. ג'ואי כרום וגואי כרום 2015 זו אותה עגלה או לא?
קצת מבולבלת מזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קובי מה לגבי ג'ואי כרום dlx ? - תגובה
קובי סופר26/01/2016שלום נטלי,
אם הפער מחיר זניח אז שווה ללכת על הDLX, ההבדלים הם די זניחים, הגגון טיפה יותר גדול, יש 5 מצבים במקום 3 (מי צריך יותר?) ובין הבדים כמעט שאין הבדל. דגם ה- 2015 לא מוצלח מכיוון שהגלגלים שלו יותר קטנים, עשויים מחומר זול ופשוט ואין בולמי זעזועים.
לגבי הבדלים בין XT לכרום, מנית פחות או יותר את ההבדלים וכשצימצת ל- 2 דגמים כל מה שנותר לעשות זה ללכת לחנות בה תוכלו לבחון את 2 הדגמים אחת מול השניה.
תנסו לקפל את העגלות עם מושב הטיולון, תנסו לתפעל את העגלות, ללכת מחוץ לחנות עם כל אחת מהעגלות ועדיף כשיש משקל בפנים. כמו כן תנסו לדמות מצב של הכנסה והוצאה של תינוק לעגלה כדי לעמוד את הבדלי הגובה. לסיום לבדוק בתא המטען של הרכב כל אחת מהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן זה מה שאעשה.מאיזו שנה הכרום DLX?
נטלי26/01/2016ולגבי הכרום הרגיל על המפרט רשום את שנת ייצור כדי לא להתבלבל בין החדשה לוותייקה?
הוותיקה עדיין נמכרת בחנויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן זה מה שאעשה.מאיזו שנה הכרום DLX? - תגובה
קובי סופר26/01/2016שלום נטלי,
גם הותיקה נמכרת בחנויות וגם היא יוצרה ב- 2015 ככה ששנתון לא יעזור. ההבדל הוא בגלגלים האחוריים: בותיקה יש גלגל גומי בעוד שב 2015 זהו גלגל פלסטיק, הגלגל של הותיקה גדול יותר ויש קפיץ אדום (בולם זעזועים) שאין בדגם 2015.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)