מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בבקשה עזרה ברכישת עגלה.. כבר יצאתי לגמרי בלבלה!טל04/05/2016
שלום,
לאחר בדיקת אנספור ביקורות, פורומים, והשוואות למיניהן פחות או יותר מצאתי כמה וכמה דגמים אבל לא יודע כבר אם אחד מהם הוא הנכון או שיש משהו אחר (או חדש יותר שהולך להגיע בזמן הקרוב). באופן עקרוני מה שמכוון אותי לגבי עגלה הם:
1. ניתן להפוך את הטיולון לשני הכיוונים
2. מניו-בורן ועד גיל 3-4 שנים (כלומר מצב שכיבה 170-180 מעלות
3. טיולון ניתן להעביר למצב ישיבה 90 מעלות או כמה שיותר קרוב לזה.
4. בולמי זעזועים, עדיפות בכל 4 הגלגלים
5. סוכך שמש גדול שמכסה מרבית התינוק
6. אפשרות לרשת הגנה מיתושים
7. שיהיה לסוכך שמש גם רשת אחורית לאיוורור טוב
8. שהעגלה לא תשקול יותר מ-10 קילו (10 פסיק משהו גם בסדר..)
9. חשוב גם שיהיה לה במפר מלפנים, לא כמו למשל בארמדילו פליפ XT שאין לו וזו הסיבה שהוא נפל מבחינתי.
10. מושב רחב וארוך.
11. מנח רגליים מתקפל.
12. קיפול נוח וקל, אם אפשרי שיהיה כלפי פנים שהריפוד לא יתלכלך.
13. ידית אחת שניתנת להטייה או להגביה/להנמיך.
14. איכות בניה - שמעתי לא מעט אנשים אומרים על מה שאמור להיות עגלות יוקרתיות שבסוף אחרי 8-10 חודשים התפרקו להם או שהיה בלאי גבוה בגלגלים וקיבלו שירות גרוע בתיקון או החלפה.
15. גלגלים שניתן להשתמש בעיר ובכפר (לא BMX רק כורכר, חול ופארקים).
פחות או יותר הגעתי לכמה וכמה עגלות:
גרקו איבו XT, פג פרגו קומפלטו/מודולאר, אורבו 2, גו בייבי ויאולה, סייבקס פריאם (אבל אין לה רשת אחורית ואני מודה שהידית שלה באמת קצת רפויה מדיי).
יש משהו אחר שאפשר להמליץ עליו מבין הקיימות או דגם חדש שאמור להגיע - או שאחת מהעגלות שציינתי תעמוד במרבית או לא כל מה שציינתי לעיל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה עזרה ברכישת עגלה.. כבר יצאתי לגמרי בלבלה! - תגובה
קובי סופר04/05/2016שלום טל,
לצערי אין עגלה אחת שתכיל את כל הדרישות.
אחת שמכילה את רובן היא הרטן (יש 3 דגמים).
הדגם הקל ביותר שוקל כ- 12 ק"ג וזו וקיפול כלפי פנים הן בעצם הדרישות היחידות מדרישותיך שהיא לא עומדת בהן.
אבל מה שמקבלים זה מוצר גרמני אורגינלי, למעט פג פרגו כל החברות שציינת מייצרות בסין וזה למה קורה שבעגלות יקרות יש תקלות רבות. היצרן מוכר גימיק, עיצוב, שם וכו' ולא איכות וההורים שלא מבינים רצים לקנות.
המושב של הרטן מגיע ל180 מעלות. הגגונים מעולים. גגון הטיולון ענק ומצל, יש רשת איוורור לקיץ וחלון הצצה אטום לחורף (ברוב העגלות יש 1 מהשניים או אין בכלל), ניתן לרכוש בנפרד כילה שתעטוף את כל מושב הטיול. הבדים מסנני UV. יש בולמי זעזועים לכל גלגל, בנויות להליכה בשטח, הטיולון יושב ל- 90 מעלות והיא היחידה עם 5 מצבי שכיבה/ישיבה. לא רק שיש באמפר אלא שהוא מתכוונן בכדי שהתינוק יוכל לאחוז בו ובו בזמן לקבל 100% תמיכה בגבו. בכל העגלות עם באמפר התינוק יאלץ לאמץ את כל גופו כדי לקרב עצמו ולאחוז בבאמפר ואז יאבד את תיכת הגב כולה או חלק ממנה.
הרטן הציבו להם רף שקודם כל לייצר את המוצר הכי נח, טוב, בטוח ובריא לתינוק ולאחר מכן כל השאר. אז ברגע שאתה דוחף מכל טוב למוצר כך משקלו עולה.
המושב מרופד כפליים, רחב וארוך משמעותית מהמתחרות ואלו עוד סיבות למשקלה הכבד יותר.
עוד עגלה מומלצת לדעתי היא איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס שכעת הגיע לארץ. דומה ברעיון להרטן.
אם להתעלם ממה שכתבתי ולהתרכז בעגלות שרשמת:
אני חושב שהפג פרגו היא עדיפה על כולן ומומלץ לשדרג ולרכוש אותה עם שלדת S. צריך לקחת בחשבון שעדיין למושב של פג אין 180 מעלות שכיבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה שתיים..
טל04/05/2016קובי תודה,
1. לאיזה דגם של הרטן התייחסת (12 קילו)? מה ההבדל בדגמים המוצעים שלהם? מה המחיר ההתחלתי של העגלות שלהם? שכחתי להוסיף שהתקציב שלי הוא 3500₪ גג.
אני לא רוצה אמבטיה אם זה מה שיכול להוזיל את העלות..
2. מה דעתך גם לגבי העגלות הבאות, בהתייחס לציפיות שלי בעגלה חצי משולבת:
סולה 2 / סולה 2 MTX כרום
ג׳ואי כרום DLX
בוגבו בי 3
3. מה לגבי הגרקו איבו XT? באיזה ציפיות ממה שצ׳יינתי היא לא כדאית?
תודה רבה על העזרה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש להוסיף גם ABC דיזיין סלסה4
טל05/05/2016בנוסף לשאלות שהוספתי, מתי הדגם הזה אמור להגיע לארץ (אם הוא מגיע) ומה עלותו המשוערת לצרכן?
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מבקש להוסיף גם ABC דיזיין סלסה4 - תגובה
קובי סופר05/05/2016שלום טל,
הדגם כבר נמכר בארץ. עלות 3500 כאשר המחיר כולל אמבטיה וטיולון.
עונה לכל הדרישות עם חיסרון אחד עיקרי, השכיבה בטיולון לא שטוחה אלא עם שקע. מלבד זאת עגלה מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה, עוד שאלה שתיים.. - תגובה
קובי סופר05/05/2016שלום טל,
1. לאיזה דגם של הרטן התייחסת (12 קילו)? מה ההבדל בדגמים המוצעים שלהם? מה המחיר ההתחלתי של העגלות שלהם? שכחתי להוסיף שהתקציב שלי הוא 3500₪ גג.
אני לא רוצה אמבטיה אם זה מה שיכול להוזיל את העלות..
הכוונה לדגם VIP. כל הדגמים נמכרים יחד עם אמבטיה. יש אפשרות לרכוש דגם רייסר ג'י טי 13 ק"ג או דגם סקיי 14 ק"ג ללא אמבטיה בעלות של 3500 ש"ח. קיים רק בצבע ג'ינס בסניף בייבי קלאב פ"ת.
2. מה דעתך גם לגבי העגלות הבאות, בהתייחס לציפיות שלי בעגלה חצי משולבת:
סולה 2 / סולה 2 MTX כרום
משקל סביר, נוחות ניוד סבירה, קיפול רגיל (לא כלפי פנים). מושב קצת נוטה במצב יושב, גגון קטן.
ג׳ואי כרום DLX
די דומה לסולה בתכונות, הגגון טיפה יותר גדול אך עדיין לא מושלם. קיפול כלפי פנים. בינה לסולה אני חושב שהג'ואי עדיפה. עדיין איכות החומרים סבירה.
בוגבו בי 3
איכות מעולה, נוחה מאוד להליכה, נכנסת לתקציב עם רוכשים רק טיולון, ברכישת טיולון יש לרכוש שק שינה בעלות נוספת. הגגון סביר, אין מעקה. קיפול כלפי פנים.
3. מה לגבי הגרקו איבו XT? באיזה ציפיות ממה שצ׳יינתי היא לא כדאית?
עונה להרבה דרישות אך איכות החומרים סבירה, לא משווקת בארץ ולא ידוע אם תשווק. קיפול רגיל, שוקלת 12 ק"ג. גגון סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)