אנחנו מפספסים משהו עם טיולונים בעלי זווית ישיבה??

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• אנחנו מפספסים משהו עם טיולונים בעלי זווית ישיבה??
    ליאור
    02/06/2016

היי קובי,

אני רואה שבאופן קבוע אתה מסתייג מטיולונים שלא נשכבים השאלה שלי היא האם כולם טועים?

קצת תמוה שמיטב היצרנים (בוגאבו, סטוקי, מוצי , מימה , cosatto ועוד רבים) של עגלות הפרימיום בעולם מתעקשים של זוית ישיבה בטיולון ..

הרי מדובר על חברות מעולות ומצטיינות שזוכות בדירוגים הגבוהים ביותר מדוע שלא יעשו טיולון שכיבה אם זה עדיף? מה הסיבה? אני באמת שואלת כי זה לא נראלי סביר ...

בחנות באירופה אחת המוכרות דווקא הסבירה לי שמבחינה בריאותית מהרגע שהתינוק יכול לשבת בכוחות עצמו זו הזווית העדיפה וכראיה אמרה לי להסתכל כמה ילדים מניחים על רגליהם על מעקה העגלה על מנת ליצור זויית כזו.

מה אתה אומר?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנחנו מפספסים משהו עם טיולונים בעלי זווית ישיבה?? - תגובה

קובי סופר
    03/06/2016

שלום ליאור,

זו דעתי! אני לא מחייב אף אחד לקבלה. כל היצרנים שמינת מייצרים בסין ומה לעשות שמנגנון מצבים כזה זול יותר ליצרן, ועכשיו נכפיל במליוני הדגמים שהם מוכרים.
    מוצי דווקא כן עושים שכיבה ישרה. בוגבו עושים בדגם הבי שמוגדר דווקא כטיולון יותר מאשר עגלת ניו בורן. ואם נסתכל על כל מגוון הטיולונים (לדוגמא מקלארן) שנמכרים בנפרד ויש כמה עשרות אם לא מאות, נראה דבר מאוד מוזר ביחס לטענת המוכרת באירופה, אף לא אחד מהם נשכב עם זוית ישיבה, נשאלת השאלה מדוע? לדעתי התשובה היא בכך שהורה שקנה וטעה פעם אחת לא יחזור על אותה טעות אבל שוב זו דעתי בלבד.
    לדעתי כל יצרני הפרימיום מתחלקים לשניים, כאלו שעושים מוצר מכירתי ומעוצב ומתעלמים מנושאים אחרים וכאלו שקודם כל מייצרים מוצר נח עבור התינוק ורק אחר כך ממשיכים עם שאר הדברים.

ואם נסתכל על היצרנים שבחרו לייצר באירופה שהם:
    הרטן בגרמניה, פג פרגו, אינגלזינה וצ'יקו (חלק מהדגמים) באיטליה, בבה קאר בפורטוגל. אפשר לראות שאותם יצרנים כן מעדיפים לעשות שכיבה ישירה. כמו כן אותם יצרנים מייצרים עגלות תינוק מעל ל- 50 שנים בעוד שהחברות שמנית קיימות פחות מ- 20 שנים.

ולסיום אמנה את היתרונות בכל מושב, כמובן שכל יתרון הוא חסרון של המקביל.

היתרון במושב עם זוית ישיבה הם. זו זווית עירסול, זווית מעולה להכנה לזחילה על ארבע, חלק מאוד חשוב בהתפתחות התינוק.
    זווית מרגיעה יותר ומפחיתה לחצים וטוב תמיד שתינוק ישהה בזוית כזו עד רבע שעה.
    במידה ואין עגלה עם זוית ישיבה אפשר לגלגל מגבת או לשים כרית מתחת לרגלי התינוק.

היתרון בשכיבה ישרה:
    אפשר להשכיב על הבטן, מאפשר חיזוק חגורת כתפיים וצוואר מעולה לפיתוח זחילת גחון אשר קודמת לזחילה על ארבע, חלק חשוב בהתפתחות התינוק.
    אפשר לחתל בעגלה.
    אפשר לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה (לא פעם אני נתקל בהורים גם כאן וגם בחנויות שקנו עגלה ללא שכיבה ישרה ולתינוק בגיל 3 חודשים צפוף באמבטיה, הם תקועים כי לא יכולים לעבור לטיולון ולא להשתמש באמבטיה).
    ניתן לישון ולשהות לזמן בלתי מוגבל. בזוית ישיבה מומלץ שעד שעתיים תינוק ישן בזווית כזו.

לאור מה שכתבתי אני לילדי תמיד העדפתי ועדיף עגלות עם שכיבה ישרה. אני חוזר ואומר שזו דעתי בלבד.

ויש גם פתרון אחר אם רוצים להנות משני העולמות. איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס, בדגם זה פותח פטנט שמאפשר השכבה גם בזוית עירסול וגם בזוית ישרה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו