מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אנחנו מפספסים משהו עם טיולונים בעלי זווית ישיבה??ליאור02/06/2016
היי קובי,
אני רואה שבאופן קבוע אתה מסתייג מטיולונים שלא נשכבים השאלה שלי היא האם כולם טועים?
קצת תמוה שמיטב היצרנים (בוגאבו, סטוקי, מוצי , מימה , cosatto ועוד רבים) של עגלות הפרימיום בעולם מתעקשים של זוית ישיבה בטיולון ..
הרי מדובר על חברות מעולות ומצטיינות שזוכות בדירוגים הגבוהים ביותר מדוע שלא יעשו טיולון שכיבה אם זה עדיף? מה הסיבה? אני באמת שואלת כי זה לא נראלי סביר ...
בחנות באירופה אחת המוכרות דווקא הסבירה לי שמבחינה בריאותית מהרגע שהתינוק יכול לשבת בכוחות עצמו זו הזווית העדיפה וכראיה אמרה לי להסתכל כמה ילדים מניחים על רגליהם על מעקה העגלה על מנת ליצור זויית כזו.
מה אתה אומר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנחנו מפספסים משהו עם טיולונים בעלי זווית ישיבה?? - תגובה
קובי סופר03/06/2016שלום ליאור,
זו דעתי! אני לא מחייב אף אחד לקבלה. כל היצרנים שמינת מייצרים בסין ומה לעשות שמנגנון מצבים כזה זול יותר ליצרן, ועכשיו נכפיל במליוני הדגמים שהם מוכרים.
מוצי דווקא כן עושים שכיבה ישרה. בוגבו עושים בדגם הבי שמוגדר דווקא כטיולון יותר מאשר עגלת ניו בורן. ואם נסתכל על כל מגוון הטיולונים (לדוגמא מקלארן) שנמכרים בנפרד ויש כמה עשרות אם לא מאות, נראה דבר מאוד מוזר ביחס לטענת המוכרת באירופה, אף לא אחד מהם נשכב עם זוית ישיבה, נשאלת השאלה מדוע? לדעתי התשובה היא בכך שהורה שקנה וטעה פעם אחת לא יחזור על אותה טעות אבל שוב זו דעתי בלבד.
לדעתי כל יצרני הפרימיום מתחלקים לשניים, כאלו שעושים מוצר מכירתי ומעוצב ומתעלמים מנושאים אחרים וכאלו שקודם כל מייצרים מוצר נח עבור התינוק ורק אחר כך ממשיכים עם שאר הדברים.
ואם נסתכל על היצרנים שבחרו לייצר באירופה שהם:
הרטן בגרמניה, פג פרגו, אינגלזינה וצ'יקו (חלק מהדגמים) באיטליה, בבה קאר בפורטוגל. אפשר לראות שאותם יצרנים כן מעדיפים לעשות שכיבה ישירה. כמו כן אותם יצרנים מייצרים עגלות תינוק מעל ל- 50 שנים בעוד שהחברות שמנית קיימות פחות מ- 20 שנים.
ולסיום אמנה את היתרונות בכל מושב, כמובן שכל יתרון הוא חסרון של המקביל.
היתרון במושב עם זוית ישיבה הם. זו זווית עירסול, זווית מעולה להכנה לזחילה על ארבע, חלק מאוד חשוב בהתפתחות התינוק.
זווית מרגיעה יותר ומפחיתה לחצים וטוב תמיד שתינוק ישהה בזוית כזו עד רבע שעה.
במידה ואין עגלה עם זוית ישיבה אפשר לגלגל מגבת או לשים כרית מתחת לרגלי התינוק.
היתרון בשכיבה ישרה:
אפשר להשכיב על הבטן, מאפשר חיזוק חגורת כתפיים וצוואר מעולה לפיתוח זחילת גחון אשר קודמת לזחילה על ארבע, חלק חשוב בהתפתחות התינוק.
אפשר לחתל בעגלה.
אפשר לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה (לא פעם אני נתקל בהורים גם כאן וגם בחנויות שקנו עגלה ללא שכיבה ישרה ולתינוק בגיל 3 חודשים צפוף באמבטיה, הם תקועים כי לא יכולים לעבור לטיולון ולא להשתמש באמבטיה).
ניתן לישון ולשהות לזמן בלתי מוגבל. בזוית ישיבה מומלץ שעד שעתיים תינוק ישן בזווית כזו.
לאור מה שכתבתי אני לילדי תמיד העדפתי ועדיף עגלות עם שכיבה ישרה. אני חוזר ואומר שזו דעתי בלבד.
ויש גם פתרון אחר אם רוצים להנות משני העולמות. איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס, בדגם זה פותח פטנט שמאפשר השכבה גם בזוית עירסול וגם בזוית ישרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)


