מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בקשר לעגלה, סלקל ומזרןאדוה30/06/2016
שלום קובי
אשמח לקבל את חוות דעתך במס' דברים:
1. אחרי בדיקה של לא מעט עגלות החלטתי שאני מעוניינת לרכוש עגלת ארמדילו פליפ XT של מאמס אנד פאפס שראיתי שגם אתה ממליץ עליה אך אתה גם ממליץ לא מעט על ממבה של abc. אשמח לדעת מה היתרונות/חסרונות שלהן, מי מהן עדיפה או בכלל כדאי ללכת על משהו אחר?
לפי מה שראיתי הן פלוס מינוס אותו המחיר (סביב ה3000 ש"ח אמבטיה+טיולון).
2. האם צריך לקנות מזרן לאמבטיה/טיולון, זה לא מגיע עם מזרן?
3. אני יודעת שפג פרגו יותר איכותית אך עולה הרבה יותר. האם שווה באמת להשקיע את הסכום הלא מבוטל הזה?
אני מדברת על דגם הבוק פולס פופ אפ שילדת S.
חשוב לי בעגלה שתהיה נוחה לתינוקת קודם כל, קלת משקל (אני גרה בבניין בלי מעלית), מתניידת עם רכב צמוד בעל תא מטען גדול, נשכבת ל180 מעלות, דו כיוונית, מנח רגליים משתנה, סגירה/התנהלות קלה, צלון גדול (אני עתידה ללדת באוגוסט), חלון הצצה, רוב ההתנהלות שלנו היינה עירונית. באופן כללי לא לשבור את הגב עליה (בעלי ואני לא גבוהים, באזור 1.65-70 אבל אני סובלת מהגב) והייתי מעדיפה לא לקחת משכנתא על זה ושתחזיק יותר מילד אחד.
3. האם עדיף סלקל או כיסא בטיחות רב שלבי בסגנון הצ'יקו נקסטפיט?
אם אלך על סלקל, איזה דגם מומלץ שמתחבר לעגלה חוץ מהאטון 3 או 4 שהמחיר מאוד גבוה?
ראיתי שאתה ממליץ על חברות ולא על דגמים ואין לי מושג על מה ללכת.
4. איזה מזרן מומלץ לעריסה ולמיטה:
יש רגיל, נושם, דו"צ, אורתופדי, עם מעכבי בעירה וכו' מ100 ש"ח ועד אלפי שקלים.
מה מומלץ?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בקשר לעגלה, סלקל ומזרן - תגובה
קובי סופר30/06/2016שלום אדוה,
לגבי ממבה או פליפ
מדובר בשתי סגנונות שונים ולכן תלוי מה הדרישות. כמו כן אני לא ממליץ על הממבה אלא על ממבה פלוס, למרות השם הדומה מדובר בדגם שונה לחלוטין והוא נמכר ביותר מ- 4000 ש"ח. את הממבה שראית החליף דגם סלסה שהוא יותר עדכני וטוב.
2. האם צריך לקנות מזרן לאמבטיה/טיולון, זה לא מגיע עם מזרן?
תלוי בעגלה, בעגלות שציינת אין צורך אלא רק בסדין.
לגבי פג
שוב, תלוי בדרישות ובמחיר הפג אני חושב שהממבה פלוס עדיפה.
עכשיו שראיתי את הדרישות אני חושב שהארמדילו פליפ עונה לדרישות. היא קלה וקומפקטית וגם הקיפול קל. כושר השרידות שלה סביר אבל זה חלק מהעניין שקונים מוצר קל.
סל קל או כסא
לסל קל יתרונות של שכיבה טובה יותר ואפשרות לשליפה מהרכב יחד עם תינוק. שתי היתרונות לא קריטיים לרוב האנשים ולכן השיקול הוא שלכם. סל קל מומלץ הוא אטון 4 עם דירוג בטיחותי של 5 כוכבים. הוא יקר והיות והרבה הורים מעדיפים לא להשקיע יותר מדי על מוצר שהוא לתקופה קצה אני ממליץ על סייבקס כחברה כי הדגם הזול עדיין ברמת בטיחות גבוהה. אם הולכים על כיסא נקסטפיט זו המלצתי.
מזרן
לעריסה מזרן רגיל עדיף עם כיסוי רשת נגד הזעה.
למיטה עדיף מזרן נושם. כל המזרנים מעכבי בערה אבל המזרן הנושם הוא מעכב בערה טבעי וללא הזרקת חומר כימי. כל המזרנים אורטופדיים. מזרני בייבי טק או בייבי גב הנושמים מומלצים וגם אימג'ן 360 שנמכר ברשת שילב.
כמו כן מסתובבים המון מזרנים בשוק ללא תו תקן או אישור מכון התקנים ולכן אני ממליץ להתקשר למכון התקנים ולוודא שלמזרן שתרכשו יש תקן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
אדוה30/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)