התלבטות בבחירת עגלה ברייטקס מול פג פרגו

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות בבחירת עגלה ברייטקס מול פג פרגו
    ורד
    17/07/2016

שלום קובי,
    אני ובעלי מתלבטים איזו עגלה לקנות (ילד ראשון) . העגלות שראינו עד כה הן:
    בייבי ג'וגר סיטי מיני, סייבקס האגיס ו- ברייטקס B-motion plus (הדגם החדש 2016).
    מבין 3 העגלות התרשמתי הכי הרבה מהברייטקס B-motion plus משום שהיא כוללת כמה תכונות שנראות לנו חשובות:
    1.ידית מתכווננת – זו אחת הפונקציות הכי חשובות מבחינתנו !! משום שבעלי מאוד גבוה (1.90) ואני נמוכה (1.60). בעגלות האחרות הרגליים של בעלי נתקעו בעגלה, הוא הלך קצת מכופף והיה לו מאוד לא נוח.
    2. השכבה מלאה של הגב עד לזווית של 180 מעלות כולל מדרך רגליים עולה ויורד (במקרה כזה האם ניתן לוותר לדעתך על האמבטיה?) . כמו כן, הבנתי שמדרך הרגליים יחסית ארוך , ומכיוון שצפויה לנו תינוקת יחסית גבוהה אני חושבת שזו גם פונקציה שהיא אישית חשובה לנו.
    3.גגון XXL עמיד בגשם – אני מניחה שבשמש החמה שלנו או בגשם מאוד פרקטי שיהיה גגון גדול.
    4.קיפול נוח ופשוט ואפשרות להעמיד את העגלה לאחר הקיפול.
    מבחינתי החיסרון היחיד בעגלה זו הוא המשקל – 11.5 ק"ג (אני מקווה שאני צודקת). אני מפחדת שהיא תהיה לי קצת כבדה ולא נוחה.
    מקריאה בפורום ראיתי שאתה מאוד משבח את עגלות הפג פרגו ורציתי לדעת איזו עגלה של פג פרגו היית ממליץ לנו לקנות בהתייחס לתכונות הנ"ל שהעליתי. כל זאת כמובן מבלי להיכנע לתוספות מיותרות על מנת לשמור על מחיר כמה שיותר שפוי.
    ראיתי שעגלות הפג פרגו לא נשכבות עד ל-180 מעלות . האם זה לא חשוב לדעתך? כמו כן, אני יודעת שהן כבדות והקיפול בהן קצת מסורבל.
    בנוסף, מקריאה בפורום ראיתי שאתה כותב שיש חשיבות רבה לאופציה שהטיולון יהיה ממוקם ל-2 הכיוונים. מדוע זה כל כך חשוב?
    שאלה נוספת לגבי מזרן למיטת תינוק – ראיתי שאתה ממליץ על האימג'ן 360 שנמכר רק בשילב. מה דעתך על מזרני עמינח (הם פשוט קצת יותר זולים לפי מה שראיתי) ? אשמח גם לקבל המלצה על מזרן לעריסת תינוק.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות בבחירת עגלה ברייטקס מול פג פרגו - תגובה

קובי סופר
    17/07/2016

שלום ורד,

אכן אני רואה בברייטקס מוצר טוב אך עם חסרון ענק שהמוצר לא דו כיווני. כמו כן שינוי המצבים עם שרוך, לא נח וסובל מבלאי מהיר יותר.
    לגבי הדו כיווניות, מספר מחקרים בעולם הצביעו על כך שכמה שיותר התינוק היה מול ההורה (תקופה ממושכת יותר של לפחות עד גיל שנה +), התינוקות ששהו בעגלות מול ההורה יצאו: משכילים יותר (לדוגמא: החלו לדבר יותר מוקדם), מחקר נוסף שלא קשור לעגלות הראה בבירור שככל שתינוק שומע יותר מילים ביום כך הוא גדל משכיל יותר, כאשר התינוק יהיה מולכם תדברו אליו יותר מאשר יהיה הפוך מכם. כאשר התינוק מול ההורה הוא רגוע יותר וכך נרדם טוב יותר בלילה. כאשר התינוק בוהה לעולם הוא אינו מבין מה הוא רואה וכל הבהייה הזו רק מבלבלת אותו, כמו כן התינוקות חווים חרדת נטישה בגיל מומצע של חצי שנה (בדיוק המעבר מהאמבטיה לטיולון) וכאשר הם מול ההורה אין את אפקט החרדה. תינוקות שהיו מול הוריהם היו עם קשר חזק יותר מול ההורה בשלבים המאוחרים יותר לחייהם. מדובר בדברים מאוד חשובים שאני חושב שאם אפשר להנות מהם אז למה לא?

הפג פחות או יותר דומה לברייטקס בפרקטיות, גודל קיפול ומשקל. רק ללא אותם חסרונות של מושב חד כיווני ושינוי מצבים עם שרוך, אי לכך אני חושב שהיא עדיפה. כמובן שפער המחיר מאוד משמעותי. יש כמה רמות גימור כאשר אם אתם לא מעוניינים להשתגע אז גם גרסאת הבסיס עם שלדת S תעשה את העבודה. לגבי השכיבה, יש בזה חיסרון קל אבל אין עגלה מושלמת שיש בה הכל.

לגבי המזרן, האימג'ן הוא מזרן של עמינח, עמינח לא מייצרים נכון להיום מזרן נושם 360 פרט לאימג'ן. בשוק קיימים מזרנים כאלו של חברת בייבי טק או בייבי גב והם זולים מהאימג'ן ודי דומים בתכונות והיתרונות. לגבי מזרן עריסה, גם המזרן הבסיסי ביותר בסדר מכיוון שכל עוד הם על הגב עד גיל 3 חודשים הם אינם יכולים להתהפך לבד. כמו כן אין מזרן נושם לעריסה ולכן גם אין כל כך הרבה ברירות.
    לגבי מזרנים, חשוב מאוד לוודא שלמוצר יש תו תקן (אפילו מול מכון התקנים), מסתובבים בשוק המון מזרנים ללא תו תקן או אישור מכון התקנים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ורד
    17/07/2016

היי קובי,
    תודה רבה על התגובה המהירה והנרחבת.
    ראינו עכשיו עגלות של פג פרגו ונראה לי שאם נלך על זה באמת ניקח את הדגם הבסיסי עם שילדת s. הדגם הבסיסי הוא ספורטיבו, נכון? האמת שהפריע לי בפג פרגו שמדרך הרגליים ממש קצר ושידית האחיזה לא התרוממה מספיק גבוה.
    ראיתי שהמלצת בפורום על עגלה דומה של מאמאס&פאפאס דגם ארמדילו פליפ. מה דעתך אליה בהשוואה ל2 הדגמים שאנחנו מדברים עליהם? בחנות שהיינו בה לא מוכרים את הדגם הזה ...
    לגבי המזרן למיטת התינוק- ישנם עוד דגמים שאתה ממליץ עליהם מלבד האימג'ן 360 של עמינח או של חברה אחרת? מה דעתך על מזרני הבייבי טק שנמכרים בחנויות? חשבתי שהאימג'ן הוא של קינג קויל.. טעיתי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נוסף

ורד
    18/07/2016

כמה דברים נוספים:
    -נושא האחריות - אני מניחה שזו גם נקודה חשובה. הבנתי שלברייטקס יש אחריות לכל החיים ואילו לפג פרגו יש אחריות לשנתיים בלבד.
    -שדרוג לפופ אפ - האם לדעתך רצוי לשדרג לפופ אפ? ראיתי שכתבת בפורום שהיתרון בפופ אפ מלבד העובדה שניתן לקפל גם את האמבטיה הוא שהאמבטיה של הפופ אפ יותר קלה מהדגם הסטנדרטי. האם ההבדל משמעותי לדעתך?
    -אני חייבת לציין שוב שהתינוקת שלנו אמורה להיות גבוהה יחסית. אני קצת חוששת שאורך הטיולון ובעיקר מדרך הרגליים בפג פרגו לא יספיק והרגליים של התינוקת שלנו יהיו באוויר.

מה דעתך?
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נוסף - תגובה

קובי סופר
    19/07/2016

שלום ורד,

נושא האחריות הוא אחיזת עניים אחת גדולה. יש לקרוא את האותיות הקטנות.
    אחריות לכל החיים ניתנת בחברות מסויימות רק על שלדה שהכוונה לבסיסה ולא לחלקים הנעים (גלגלים, ידית מתכווננת, מנגנון כיפול וכו'). מרבית החברות יתקנו תקלות גם לאחר גמר האחריות ללא חיוב במידה והתקלה ברת תיקון ולא מצריכה החלפת חלק. כשיש צורך בהחלפת חלק גם חברות עם אחריות לכל החיים יגבו כסף בסבירות די גבוהה.

בפג כמו בהרבה עגלות בשוק מדרך הרגליים ממוקם על השילדה ואין מנוס שבגיל מסויים הרגליים יהיו באוויר עד לתקופה שבה הן יגעו במדרך. גודלו סביר בהתחשב בעובדה שהוא אמור לתמוך רק בעקבים.
    ישנן עגלות בודדות בהן מדרך הרגליים הוא חלק מהטיולון אך שם הבעיה יכולה להיות הפוכה, כאשר התינוקת תגבה הרגליים עלולות להיות מקופולות. רק בעגלה אחת המדרך גם מתכוונן אבל זו עגלה שונה לחלוטין מהסגנון של ברייטקס או פג.
    מדובר בעגלת הרטן שתוכננה בעיקר סביב נוחות התינוק בניגוד לפג ולברייטקס שתוכננו בעיקר לנוחות ההורה ואחר כך לנוחות התינוק כאשר כפי שהסברתי בפג הנוחות לתינוק ברמה גבוהה הרבה לעומת הברייטקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי עגלה ומזרן - המשך

ורד
    21/07/2016

היי קובי, תודה רבה!

לפני כמה ימים כשהיינו בחנות למוצרי תינוקות משכה את תשומת לבנו עגלה בשם +babyzen yoyo. לי אישית היא נראית כמו עגלה שממש תוכננה לנוחיות ההורים, אך אינני מבינה איך עגלה זו יכולה להיות נוחה עבור התינוק (הוא לא מרגיש כל מהמורה בדרך?). כמו כן, מרגיש לי שמדובר על עגלה שיכולה להיות בנוסף לעגלה רגילה, אך לא במקום (אולי כטיולון בשלב מאוחר יותר כשרוצים משהו יותר קל ונוח לאחר שהילד גדל קצת? ).
    מצד שני, מדובר על מותג שנרכש על ידי בוגבו לפי מה שהבנתי וכשקראתי חוות דעת באינטרנט גיליתי שהיא קיבלה המון שבחים.
    מה אתה חושב עליה בהשוואה לעגלות אחרות כמו הפג או הברייטקס ? מבחינת נוחיות ההורה ומשקל אין ספק שהיא אדירה.
    חשוב לי לציין שאין לנו בעיה עם מעלית, רכב קטן וכדומה כך שמבחינתנו זה לא שיקול.

בנושא המזרנים - קצת קשה לי ולבעלי להחליט על איזה מזרן ללכת כי אנחנו באמת לא מבינים בזה כלום! אבל באמת כלום ושום דבר! בכל חנות יש מזרנים של חברות אחרות ודגמים אחרים, כך שאני לא בדיוק מצליחה באמת להשוות ביניהם. אנחנו לא יודעים מה משמעות החומרים שממנו עשוי המזרן (לטקס, ספוג..., מעכבי בערה או לא מעכבי בעירה ועוד...) , ולכן גם איננו יודעים כמה צריך להתפרע פה. נהיה מוכנים להשקיע טיפה יותר במחיר אם אני אדע שזה מזרן איכותי אבל אולי זה גם מוגזם להוציא 1000 ש"ח על מזרן. ראיתי בפורום שהמלצת על אימג'ן 360 , על סליפ לי אייר של ליטף, ולי גם המלצת על שני דגמים של בייבי טק.
    עד עכשיו ראינו בשילב את המזרנים ובחנות נוספת דגמים אחרים של בייבי עמינח (סלפנדיד, פאזל לטקס,בייבי לנד, מרמלדה וכדומה ).
    מה הקווים המנחים שאתה יכול להמליץ בבחירת מזרן טוב אך לא יקר מאוד? על איזה חברה אתה הכי ממליץ? אשמח להכוונה.
    אגב, האם לא חשוב שלמזרן יהיה צד אחד קשיח וצד אחד רך יותר - כי באימג'ן אין 2 צדדים לפי מה שהבנתי.

שוב תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי עגלה ומזרן - המשך - תגובה

קובי סופר
    22/07/2016

שלום ורד,

לגבי יויו, אני לא ממליץ עליה כעגלה מגיל לידה. העריסה מאוד צרה ולדעתי עלולה להיות צפופה לתינוק גדול. היות והטיולון מתאים רק מגיל חצי שנה יש צורך למשוך עם אותה עריסה עד גיל חצי שנה. אני חוזר ואומר, ככל שעגלה יותר נוחה להורה כך זה בא על חשבון נוחות התינוק ולהפך. לכן אם יש סדר עדיפויות לכו לפיו. אם סדר העדיפויות שם אתכם בראש והתינוק בסוף אז כפי שהסברתי היויו היא פתרון טוב. ממה שאני מכיר זהו לא סדר עדיפויות של מרבית ההורים ולכן אני ממליץ על עגלות כמו בוגבו בי או ארמדילו פליפ, מספקות נוחות טובה להורה (לא מושלמת כמו היויו) ועדיין נוחות טוב לתינוק.
    כמו כן אין קשר לבוגבו ובייביזן פרט לעובדה שהמותגים האלו מיובאים ע"י אותו יבואן.

לגבי מזרן, מזרני ספוג חייבים להכיל חומר מעכב בערה (זו דרישת מכון התקנים), הוכח שחומר זה אינו בריא לנשימה עבור תינוקות. לכן אני נוטה להמליץ על מזרנים כמו האימג'ן שלא מכילים חומר זה ומעכבים בערה באופן טבעי. כל הרעיון המרכזי סביב המזרן הוא צמצום סכנת חנק (הגורם המרכזי בתופעת מוות בעריסה). במזרן דו צדדי כאשר ראש התינוק כלפי מטה (במידה והתינוק הגיע למצב שהוא על בטנו) הצד הקשיח מונע שקיעת הראש ובכך מצמצם סכנת חנק. לכן אם רוכשים מזרן ספוג, מזרן מסוג זה נותן פתרון טוב לסכנה. המזרנים הנושמים כמו האימג'ן כבר מאפשרים מעבר חופשי של אויר, לכן אין צורך שהתינוק ישכב על מוצר קשיח, כמו כן הם מאפשרים ויסות טמפרטורה נכון יותר וכפי שהסברתי לא מכילים חומרים מעכבי בערה. אי לכך אני חושב ששווה להשקיע במזרן מסוג זה. ושוב אציין, רק לוודא שלמוצר יש תו תקן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בבחירת מזרן-המשך

ורד
    24/07/2016

היי קובי,

קראתי עוד בפורום במהלך הסופ"ש ויש לי עוד מספר שאלות לגבי מזרן למיטת תינוק:

1. האם מלבד האימג'ן 360 יש מזרן נושם נוסף של עמינח?
    (לדוגמא, האם סדרת המזרנים של בייבי עמינח נושמים - ספלנדיד, פאזל לטקס, בייבי לנד, מרמלדה וכו'. )

2. האם ההבדל בין מזרן airflow של בייבי טק לבין ה-multiflow הוא בכך שהairflow הוא דו צדדי בעל צד אחד קשיח וצד אחד רך יותר וה-multiflow הוא לא דו כיווני אלא דומה מאוד לאימג'ן 360?
    אם כן, האם ה-multiflow מומלץ יותר מבחינתך? כמה הוא איכותי בהשוואה לאימג'ן 360 לדעתך (האם הבדל המחירים נובע אך ורק מהשם או שאכן האימג'ן איכותי יותר) ? אני מניחה שיש הבדל משמעותי ביניהם במחיר...

3. ראיתי לפי הפורום שהמזרנים המומלצים מבחינתך הם :
    האימג'ן 360 , airflow (בייביטק/בייבי גב), multiflow (בייביטק/בייבי גב) ו- ליטף פליפ לי אייר .
    האם המזרן של ליטף גם הוא נחשב למזרן נושם?
    האם תוכל לדרג לי את המזרנים לפי העדפה שלך? זה מאוד! יעזור לנו להחליט.

4. במידה ונלך על אחד מ-2 המזרנים הבאים : ה-airflow או ה-multiflow , ראיתי בפורום שיש הבדלים בין שמות הדגמים בין החנויות השונות . איך אוכל לוודא שכשאני באה לקנות את ה- multiflow ,לדוגמא, שלא מוכרים לי דגם אחר של בייבי טק בטעות?

5.מנסיונך, היכן הכי כדאי לקנות את שלושת המזרנים הנ"ל ובאיזו חנות ניתן למצוא אותם?

תודה,
    ורד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

קובי סופר
    19/07/2016

שלום ורד,

לגבי גובה הידית זהו גובה ממוצע ומאוד תלוי בכם עניין הנוחות. בידקו שלא הורכבה הפוך מכיוון שבחנויות רבות הידית מורכבת הפוך משום מה. הקשת של הידית צריכה להיות כלפי פנים העגלה.
    הארמדליו באיכות פחות טובה מהפג אך זולה ממנה באופן די משמעותי, כמו כן היא קלה יותר וקטנה יותר בקיפול ולכן זה גם תלוי בצרכים שלכם. הרבה כאן נשאלת השאלה לגבי עגלה לרכב קטן או תחבורה ציבורית או עליית מדרגות עם עגלה, הארמדילו היא בדיוק העגלה לשלושת השאלות האלו כאשר הפג פחות, כאשר גם לרוב התקציב שמגדירים לי כאן לא קרוב למחיר הפג. אם אין בעיה עם שלושת הדברים שציינתי הפג עדיפה לדעתי.

לגבי מזרן, קינג קויל ועמינח הם אותה חברה. האימג'ן אכן ממותג כקינג קויל בשילב.
    לגבי בייבי טק, מזרן המולטיפלאו שלהם או האיירפלואו (שממותג בייבי גב) הם ברמה מאוד דומה לאימג'ן רק זולים יותר ולכן אני ממליץ עליהם בחום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו