היי קובי - כסא בטיחות לרכב שלנו ולרכב של סבתא

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• היי קובי - כסא בטיחות לרכב שלנו ולרכב של סבתא
    אני
    17/07/2016

היי!

נתחיל עם הקל - סבתא
    הבייב עתיד לנסוע עם סבתא לפחות פעם בשבוע. כרגע עדין בסלקל.
    אני לא יודעת כמה הם יקפידו לשים אותו נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים (עד גיל שנה אין מצב שלא). אז אני מתלבטת האם לקנות כסא ישר מגיל שנה עם כיוון הנסיעה ועד להודעה החדשה, או בכל זאת לקנות משהו מתהפך, אבל משהו שיהיה קל לחגור כל פעם כיוון שאני מאמינה שבימים שסבתא לא תקח אותו היא תהפוך את הכסא כדי שמי שיושב מלפנים לא ישב על המנוע - מה דעתך? תקציב זו לא הבעיה.

אצלנו - אני חושבת ששאלתי אותך בכללי, עכשיו אחדד קצת יותר.
    הילדה בת 7, יושבת על הסקיור קיד, הילד על הקייפיט 30. הוא די ארוך... בן 4 חודשים, 70+ סמ (אבא 2+ מטר). מניחה שעוד מעט יעבור את הגובה בכסא. ההמלצה ממה שאני מבינה זה הנקספיט והברייטקס עם החיבור החדש. ההתלבטות כי כזו - את הברייטקס ראיתי רק באינטרנט - נראה מאוד רחב. אמריקאי אני מניחה. אני חושבת על ילד מס 3 לכשיגיע... מבחינת המקום ברכב... זה בטח לא יקרה לפני שהגדולה תהיה בת 9 (מבחינתי שתהיה בכסא כמה שיותר, אבל אם בגיל 9 והלאה לא תשב בכיסא בטיחות אני מניחה שזה יחסית גיל שהצלחנו למשוך). אם לא תשב בכסא אז אין בעיית מקום, אבל אם כן? אם היא תהיה בת 9 הקטן יהיה בן שנתיים, ואז יוכל לעבור לסקיור קיד. השאלה מה הקומבינה העדיפה. אין בעיה של תקציב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי קובי - כסא בטיחות לרכב שלנו ולרכב של סבתא - תגובה

קובי סופר
    17/07/2016

שלום,

לסבא וסבתא - לגבי מושב דו כיווני המלצתי היא נקסטפיט או ברייטקס. אני ממליץ שיתנסו בחגירה/התקנה לבד ואז יראו מה נח להם יותר. אני חושב שעם הברייטקס יהיה להם קל יותר להסתדר. מצד שני הצ'יקו פחות גורם להזזה של כל המושב הקדמי למנוע :)
    אופציה נוספת זה קוסקו סנרה שהוא מאוד בסיסי ולא הכי אידאלי לניו בורן, מצד שני הוא ממש קליל ולא תופס מקום עצום בתא המטען למקרה והם ירצו מושבים פנויים.

לכם - כפי שאת מבינה הנקסטפיט וברייטקס הם המומלצים, בשני המקרים מדובר בבומבות ולא ניתן להכניס 3 מושבים. כשהילדה תהיה בת 9 ע"פ חוק היא יכולה לשבת ללא התקן בטיחותי אך ההמלצות בארה"ב הם עד גיל 12 להיות בבוסטר עם עדיפות לגב.
    יש מושב בטיחות שנמכר רק בארה"ב והוא עם דירוג בטיחותי של 4 כוכבים מתוך 5 (לברייטקס וצ'יקו הדירוג הוא 5/5). מדובר במושב צר שיחד עם הסקיור תוכלו לצרף עוד סל קל. הבעיה המרכזית שצריך להביאו פיזית מארה"ב כי לא ניתן להזמין לישראל מושבים בדואר (המכס עוצר אותם והם לא נכנסים ללא אישור מכון התקנים ומשרד התחבורה). הוא נקרא RXT של חברת דיונו.
    אני ממליץ להתמקד בנקסטפיט או ברייטקס ולקוות שתסדרו בעתיד (רכב 7 מקומות).

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הסנרה

אני
    17/07/2016

ראיתי שמבחן הבטיחות שלו לא טוב כמו שהיה - ירד מ 5 ל 3

לגבי הרכב שלנו - אולי עד שנזדקק למושב שלישי יהיו פתרונות בארץ...
    או שבמידת הצורך הסלקל יעבור קדימה - גם לא מתלהבת... צעד צעד.
    אז ברייטקס או נקספיט? מה היתרונות/חסרונות של כל אחד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הסנרה - תגובה

קובי סופר
    19/07/2016

שלום,

לגבי סנרה לא נתקלתי בכך. הוא עדיין בין 5 המושבים המומלצים של הקונסיומר ריפורטס ולא נראה לי שהם היו ממליצים על מושב עם פחות מ- 4 כוכבים. כמו כן יש את אוונפלו שור רייד שאיני יודע אם נמכר בארץ נכון להיום, די דומה לסנרה ברעיון, במחיר ובמידות.

לגבי צ'יקו או ברייטקס. אני אישית בחרתי צ'יקו. הוא זול יותר, לדעתי נח יותר לתינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו