מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין ארמדילו פליפ לגואי כרוםאורטל20/09/2016
היי קובי,
מתלבטת בין הארמדילו פליפ לגואי כרום.
לצערי לא הצלחתי למצוא בתצוגה לא את הפליפ ולא את הכרום עם הקפיצים שראיתי שאתה ממליץ (את הפליפ כן מצאתי אבל לא בתצוגה), כן ראיתי את הפליפ xt ואת הכרום 2016.
הפליפ xt והכרום dlx רלוונטיות פחות כי כבדות יותר ורחבות יותר מהדגמים הפשוטים.
ביחס לכרום הפליפ xt קלה, צרה וקומפקטית יותר בקיפול, המושב שלה גדול יותר וזווית השכיבה מוצלחת יותר (אני מניחה שכך גם הפליפ?)
לעומת זאת הקיפול של הכרום 2016 היה קל יותר, יש לה רשת בצלון (שיש רק בפליפ xt לפי מיטב הבנתי) והכי חשוב - פגוש (זה החסרון היחיד המשמעותי של הפליפ בעיני) - (לא יודעת אם כל אלו נכונים גם לדגם עם הקפיצים?)
הייתי שמחה לשמוע מה דעתך, ומה לגבי שיקולים נוספים שעלי לקחת בחשבון, למשל איכות המוצר, נוחות הילד, נוחות הנסיעה, בולמי זעזועים, פידבקים מאמהות, משהו חשוב נוסף?
ושאלה נוספת - מדוע אינך ממליץ על הדגם של הכרום 2016?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין ארמדילו פליפ לגואי כרום - תגובה
קובי סופר20/09/2016שלום אורטל,
קודם כל בפליפ.
ההבדלים בפליפ הרגליה לXT הם שבXT יש גלגלים יותר גדולים, רשת בגגון הטיולון, ידית אחיזה דמוית עור ומתכווננת. הרגילה קלה יותר בקילו והמימדים זהים.
היה ריקול מאוד גדול ולכן יש חוסר גדול בחנויות בימים אלו. אפשר לבדוק מול היבואן היכן ניתן לראותה.
לגבי כרום, אני לא ממליץ על עגלות ללא קפיצים, ראית פעם רכב ללא קפיצים? מדוע התינוק צריך לחוש טלטלות?
בין הדגמים, אין הבדל ברוחב הגלגלים. הכרום שוקלת 9.7 (לגרסא עם הקפיצים) הפליפ 9 והפליפ אקס טי 9.9 כך שהפער לא גדול או משמעותי.
לגבי כל השאר סיכמת נכון, אין לי המלצה חד צדדית ואני ממליץ לנסות ללכת עם כל אחת מהן כאשר יש משקל בתוכן, לעשות זאת מחוץ לחנות. לנסות לקפל, לתפעל, לבדוק ברכב ולקבל החלטה מושכלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורטל20/09/2016היי קובי,
תודה על תשובתך.
לגבי הכרום-
האם אתה בטוח לגבי המשקל? באתר רשום 11 ומשהו קילו לדגם הפשוט.
דבר שני, שוחחתי עם היבואן וזה מסר כי הדגם עם הקפיצים זהו הדגם דלוקס וזהו הדגם עם הבד גינס.
מההסברים שלך בפורום הבנתי אחרת. יכול להיות שהמצב השתנה מאז?
תוכל לעמוד על ההבדלים בין הדגם שראיתי (2016) לדלוקס? וכן מה לגבי הרשת בצלון?
כמו כן, מה לגבי איכות המוצר? באחת החנויות נמסר לי שהפסיקו למכור את הכרום כי אנשים התלוננו על חריקות בגלגלים, שמעת על זה?
לגבי הפליפ,
מה לגבי בולמי זעזועים?
אגב, גם עם היבואן שלה דיברתי, לא רק שלא הועילו- אף הטעו.
אגב, התכתבתי גם עם היצרן, מסרו שבדגם החדש אכן יש פגוש אך כרגע אין תוכניות למכור אותו בנפרד. חבל. ראיתי שהצעת ״ליצור״ פגוש עם קשת לעגלה. מדובר על קשת רגילה או משהו מיוחד?
מתנצלת על כמות השאלות, מקווה שלא תפספס :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו מוזר
אורטל21/09/2016לגבי גואי, אני רואה שבאתרים מפרסמים את ״דגם 2016״ כבעל בולמי זעזועים בכל ארבעת הגלגלים, ובעוד שנאמר לי ע״י היבואן שאת הdlx יש רק במוצצים אני מוצאת אותו בחנויות נוספות (באתר שלהן לפחות).
איך זה הגיוני כל הבלאגן הזה? איך יכולה להיות לי וודאות בקניה איזה דגם קניתי?
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
קובי סופר23/09/2016שלום אורטל,
לגבי כרום, אכן היבואן כאן עושה המון המון בלאגן מכיוון שעל אותו שם דגם קיימים 3 וריאציות שונות של מוצר. אם את רוצה ללכת על בטוח ולקנות את הטוב ביותר אז דגם ה DLX הוא הפתרון. יש לו בולמי זעוזועים וגלגלים טובים, אפשר לזהותו ע"י העובדה שיש לו 5 מצבי שכיבה/ישיבה בניגוד ל- 3 בדגמי הבסיס, כמו כן גגונו גדול יותר. לגבי חנויות שמספרות סיפורים, הכל נובע מאינטרס מכירתי ולא כנות.
לצערי בכל עגלה עלולות להרחש תקלות בגלגלים מכיוון שזהו החלק שסובל מהכי הרבה בלאי במוצר, גם בעגלות שעולות פי 3 (יתכן ששם פחות אודות לאיכות חומר גובהה יותר אך גם בעגלות אלו ישנן לעיתים בעיות בגלגלים).
לגבי המשקל, יתכן שמשקלה 11 ק"ג, היצרנים מפרסמים נתונים של משקל ללא הגלגלים ויחד איתם זה הגיוני שהמוצר ישקול 11 ק"ג.
לגבי פליפ, אכן דגמי 2017 יגיעו עם פגוש, לא יהיה ניתן לחברו על דגמי 2016. היות ואין צפי מתי יגיעו מיותר לדבר עליהם בפורום. אין ספק שהייתה דרישה גדולה לכך ולכן הם עשו. לדעתי אין למעקה חשיבות היות והוא לא מתכוונן הוא רק יגרום לתינוק לנוע קדימה ולאבד את תמיכת הגב של המושב. ככל הידוע לי כל קשת עגלה תתאים אבל אני ממליץ לבדוק כי אני לא מכיר את כל הקשתות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכשנו את הגואי כרום dlx
אורטל28/09/2016קובי תודה על העזרה.
כמה נקודות ומסקנות-
קודם כל גם הדגם שנקרא ״2016״ (כרומיום במוצצים) הוא עם 5 מצבי שכיבה וגגון מתרחב. אז זו כבר לא אינדיקציה לזיהוי הדגם עם הבולמי זעזועים. מבדיקה שלי לדגם זה יש בולמי זעזועים רק בגלגלים הקדמיים.
אנחנו רכשנו את הדגם dlx גינס במוצצים- עם קפיצים אדומים, 5 מצבי ישיבה וגגון מתרחב, אז הנה כמה מסקנות למי שמתעניין-
בגדול העגלה נחמדה, יש יתרונות! אבל חשוב לי לציין את החסרונות:
האמבטיה מתנדנדת מאוד. מפחיד.
הגלגלים ענקיים מה שהופך את העגלה המקופלת ללא קומפקטית בכלל.
הם גם כבדים מאוד מה שהופך את העגלה ללא קלה בכלל.
אבל מה שיותר חשוב ואותי ממש ביאס, זו נוחות הנסיעה להורה - העגלה כבדה בנסיעה!! בנסיעה צריך ממש לדחוף אותה, בעליות זה קשה במיוחד, ובירידות תלולות אפילו קצת מפחיד כי קשה לעצור אותה. זה דבר שחשוב לקחת בחשבון, ואם היה אפשר לבדוק לפני הרכישה סביר להניח שלא היינו קונים אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רכשנו את הגואי כרום dlx - תגובה
קובי סופר02/10/2016שלום אורטל,
קודם כל תמיד אפשר לבדוק. אחת ההמלצות שחוזרת ממני כמעט בכל שאלה היא לבדוק את העגלה ע"י כך ששמים משקל בתוכה ויוצאים לטייל איתה מחוץ לחנות, לנסות לקפל, לתפעל (לחבר חלקים שונים שלה, לשנות מצבים וכו') ולבדוק ברכב, לעשות זאת לבד!
דבר נוסף, ביחס למחיר עדיין מדובר במוצר טוב, ברור שיש טובים ממנה ואפילו בהרבה אבל כאן נכנסת פונקציית המחיר. אני תמיד חוזר ואומר, עגלות יקרות יותר של חברות שמייצרות באירופה כמו פג פרגו, הרטן ועוד יספקו רמות הרבה יותר גבוהות.
יש/היו 3 וריאציות שונות של כרום ולכן אני ממליץ לבחון שיש את הקפיץ האדום מאחור, זו הגרסא הטובה ביותר של הדגם.
לגבי אמבטיה רועדת, זה כך ברוב העגלות, חייב להיות חופש, יש רק לוודא שאין יותר מדי!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות לגבי הכרום
אורטל07/11/2016האם אתה יודע אם הבדים של הצלון של העגלה הם מסנני קרינה?
ולגבי האמבטיה- איך ניתן לוודא שאין יותר מידי חופש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/11/2016שלום אורטל,
הם לא מסנני קרינה. אם היו היה עליהם טיקט שמראה זאת.
אי אפשר לוודא. רק אם רואים שהתינוק מתגלש כלפי מטה זה אומר שהיא אינה תקינה או לחלופין הראש נמוך מהרגליים והדם זורם לכיוון הראש וזה כבר מצב מסוכן שנדיר מאוד שקורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)