חגירת כסאות בטיחות קליקטייט

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• חגירת כסאות בטיחות קליקטייט
    אני
    01/11/2016

היי קובי!
    שאלה - אני מבינה שיש את עניין הקליקטייט עכשיו, ובמקביל יש הוראות חדשות לגבי הלוקינג קליפ.
    רוצה לוודא - קייפיט 30 עם התושבת שלו - התושבת עצמה מהווה תחליף ללוקינג קליפ או שצריך להוסיף?
    דבר נוסף - סקיורקיד פלטינום - הילדה עוברת לחגור בחגורת הבטיחות של הרכב. הכסא עצמו - יכול להמשיך להיות מעוגן באיזופיקס לרכב? והחיבור מעל הראש?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    01/11/2016

שלום,

בקייפיט לא צריך לוקינג קליפ כי הוא מובנה בבסיס או שחוגרים עם האיזופיקס.
    לגבי הסקיור הוא יכול להשאר באיזופיקס זה ודאי לא יפגום בבטיחות אך סביר להניח שגם לא יועיל מכיוון שממשקל 30 ק"ג של הילד והמושב יחד האיזופיקס כבר לא יעיל כמו חגורת בטיחות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק להבין

אני
    01/11/2016

בקייפיט - הבסיס נחגר עם האיזופיקס והחגורה, לא?
    וכאשר בלי הבסיס - רק עם חגורה דרך צידי הסלקל.
    פיספסתי משהו?
    לגבי הסקיור - ברור לי שהאיזופיקס כבר לא מועיל, אך אני מניחה שזה עוזר לקבע את הכסא. ובנוסף על הקיבוע הגברת נחגרת עם החגורה של הרכב ש"אוספת" אותה ואת הכסא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/11/2016

שלום,

לגבי קייפיט, הבסיס חייב להחגר או עם חגורה או עם איזופיקס אך בשום אופן לא יחד!
    ללא בסיס, חגורת מותן מעל רגלי התינוק וחגורת כתף מקיפה את הסל קל. נא לקרוא היטב את ספר ההוראות! או לקבל הדרכה מגורם מוסמך!

לגבי הסקיור, כמו שציינתי, האיזופיקס לא מועיל אך לא מזיק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לקייפיט

אני
    03/11/2016

לנו חגר את הכסא "מומחה" ובעל החנות... חדר גם עם האיזופיקס וגם עם החגורה. כמובן שעכשיו אני אחגור רק עם אחד מהם - מה עדיף?
    וסתם מתוך עניין - למה לא שניהם?
    דבר נוסף - יצא לי לחקור רק עם חגורת הבטיחות כאשר העברתי לרכב אחר אבל לא ראיתי חיבור מאחורי הסלקל, סתומרת - היה לי פעם סלקל של בבה קומפורט ובאמת היה דרך מה להעביר את החגורה מאחורה, בקייפיט אין (למרות שהבנתי שיש דגמים שיש...). אז "סתם" להעביר מאחורה או שפיספסתי משהו? (חשוב לי לדעת למקרה ששוב נחגור ברכב אחר וזה בטח יקרה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    03/11/2016

שלום,

כנראה שהוא אינו מומחה. אסור לחגור אם שניהם מכיוון שהבסיס יהיה אדוק מדי. לבסיס חייב להיות חופש קל (בספר ההוראות כתוב כמה). כאשר ההבסיס מהודק במקסימום במקרה של תאונה/מכה עודף ההידוק יגרום לנזק. כאשר יש חופש זה סוג של בולם זעזועים שמאפשר לסל קל לזוז ולחזור למקומו.
    בניגוד לבבה קונפורט לצ'יקו אין תפס אבל החגורה עדיין צריכה להקיף את הסל קל ולעבור במדרגה מתחת לחלק העליון הבולט בסלקל, באזור הלחצן ניתוק מהבסיס.
    אמורה להיות על הסל קל מדבקה עם איור המראה זאת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי יש סלקל קייפיט

אורטל
    05/11/2016

ומממה שאני מבינה ממה שמצוייר עליו- שלא חוגרים מסביב, רק על הרגליים. כך גם הבנתי מסרטונים בנושא ביוטיוב. האם תוכל לוודא את הטענה שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/11/2016

שלום אורטל,

מכיוון שמדובר במושב אמריקאי, שיטת ההתקנה האמריקאית וגם הרכבים האמריקאים שונים מישראל. ההתקנה ללא שימוש בחגורת כתף מחייבת שחגורת הבטיחות תוכל להנעל. בחלק קטן מהרכבים בארץ כאשר מושכים את כל חגורת הבטיחות ומחזירים אותה חזרה למקומה היא ננעלת ואז כאשר היא מהודקת הסל קל נשאר מחוזק. היות ובארה"ב בכל רכב קיימת חגורה כזו ובישראל לא, עדיף להקיף עם חגורת הכתף. באופן כללי מומלץ בישראל להשתמש בסל קל רק עם בסיס מכיוון שהרכבים בארץ ברובם אינם מתאימים לסל קל ללא הבסיס.
    בקייפיט האירופאי שגם נמכר בארץ יש תפס בגב הסל קל כדי לחגור עם חגורת הכתף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו