מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בחירת העגלה המושלמת עבור הקטן שבבטן.קובי סופר27/11/2016
לא חשבתי שככה אתבלבל ואהיה חסרת החלטה. כבר במשך כל ההריון (חודש שמיני פלוס) מה שמעסיק אותי רוב היום הוא בחירת העגלה המושלמת עבור הקטן שבבטן. קראתי מאמרים, כתבות, יצאתי פיזית לבדוק כל עגלה עם מטר ומשקל, בחנתי אם הן נכנסות לרכבים, שאלתי המון המון אנשים (גם ברחוב, כאלה שאני כלל לא מכירה) והדבר נעשה רק יותר ויותר קשה. אני חייבת לקבל החלטה.
אני ובעלי יחסית מאוד גבוהים ולכן היה חשוב לנו שהתגלה תהיה גבוהה, שהעריסה תהיה ברוחב המירבי, שתהיה נוחה לקיפול, קלה מאוד (בשל בעיות גב) והמחיר פחות עקרוני לנו.
ראינו את עגלת הסטוקי (הדגם הפחות מוכר שלה), ראינו את המימה, את עגלת הבראבי ואת הבוגבו קמיליון 3.
בסופו של דבר הלכנו על הבוגבו מאחר והיא עונה על רוב התנאים שרצינו. מלבד העובדה שהיא נמוכה יחסית- הידית שלה גבוהה מאוד ונוחות הקיפול והנסיעה איתה הפתיעו אותי. בגדול הזמנו אותה אבל תמיד אפשר לשנות.
רציתי בבקשה לשמוע את המלצתך לעניין אחת מבין 4 העגלות הנ"ל ובנוסף לשמוע ממך אולי יש עוד עגלה שכדאי לנו להציץ עליה.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/11/2016שלום ליטל,
אכן הבחירה קשה אין ספק. אין מוצר מושלם ובכל מוצר נמצא יתרון גדול וחסרון גדול ולכן ההחלטה חייבת להיות ע"פ סדר עדיפיות.
האמת שאני אישית לא ממליץ על אף אחת מהעגלות מכיוון שאני חסיד של טיולונים שיודעים לשכב למצב ישר ובכל הדגמים שציינת המושבים לא יודעים להגיע למצב ישר ובמצב השוכב שלהם יש שקע. כמו כן, בסוף בחרתם בעגלה נמוכה וציינת בעיית גב, אולי המשקל סביר אבל תאלצי להתכופף די הרבה בכדי להניח את התינוק באמבטיה ולאחר לידה אני חושב שזה יהיה קשה הרבה יותר מאשר כעת.
הייתי ממליץ לך לבדוק 2 עגלות:
1. הרטן VIP (גילוי נאות, החברה שלי מיבאת את המותג הרטן).
מדובר בחברה גרמנית שמייצרת בגרמניה את העגלות. אם בחרת בקמיליון זה מצוין כי הרטן VIP מאוד זהה לה מבחינת היתרונות וגם פותרת את מרבית החסרנות. האמבטיה גבוהה מאוד ביחס לקימיליון כי היא מתחברת בעזרת 2 מוטות מגביהים. הטיולון יודע לשכב למצב שטוח ומרופד טוב יותר, יש לה בולמי זעזועים טובים יותר מאשר לקמיליון ונוחות הניוד די דומה לקמיליון. יותר קל לחבר סל קל (לא שזה מומלץ), יש אמבטיה לחוד וטיולון לחוד. בקמיליון האמבטיה והטיולון הם למעשה בדים שונים שחולקים מסגרת משותפת ולכן לא ניתן לעשות רוטציה בינהם בזמן המעבר, יש תינוקות שההסתגלות לטיולון קשה ולכן אפשר לשחק פעם אמבטיה, פעם טיולון ובבוגבו זה לא פשוט לביצוע. החסרונות לעומת הבוגבו הם שהיא כבדה יותר עם טיולון בכ- 2 ק"ג אבל כמו בקמיליון יש צורך בפירוק המושב טרם הקיפול ובהליכה המשקל או ההבדל כלל לא מורגש ולכן אני לא רואה זאת כחסרון. לא סמל סטטוס, פחות מעוצבת (עניין של טעם).
2. איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס - כמו הרטן חברה גרמנית אך כמו שאר החברות שציינת מיוצרת בסין. גבוהה מאוד, נוחה מאוד להליכה, מערכת קפיצים מדהימה, טיולון שנשכב כמו בוגבו ובעזרת לחצן יודע לשכב למצב שטוח (פטנט מדהים שנותן לתינוק להנות מכל העולמות), נוחה יותר לקיפול מהבוגבו, מתקפלת יחד עם הטיולון, הטיולון מרופד בממורי פואם שתומך טוב יותר בתינוקות.
חיסרון: היא כבדה מהקמיליון בכ- 2 ק"ג.
צריך לזכור שאת בחרת בין עגלות ע"פ שיקולי הנוחות שלך וע"פ תגובות של בעלי ניסיון אך מאף אחד מהם לא קיבלת את תגובת התינוק ובזה החברות הגרמניות מצטיינות, נוחות התינוק לפני הכל!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלות מומלצות
ליטל04/12/2016קובי... קודם כל תודה. מעריכה את המענה המהיר שלך מאוד. היכן ניתן להשיג את העגלות עליהן המלצת? אני ירושלמית ומעיון קצר באתרי האינטרנט של הרשתות השונות הקיימות פה לא ראיתי שמישהי מחזיקה לפחות אחד מבין שני הדגמים עליהם המלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/12/2016שלום ליטל,
לגבי ההרטן, אין כרגע נקודה בירושלים. הקהל העיקרי בירושלים הוא האכלוסיה החרדית שמחפשת מוצר שמתקפל קטן וביד אחת לתחבורה ציבורית. אני מניח שגם בממבה פלוס זו הסיבה שהיא אינה נמכרת בירושלים.
ההרטן נמכרת בעיקר במרכז בפ"ת, גבעת שמואל, בני ברק, ת"א, ראשל"צ ועוד. מבדיקה שלי הממבה פלוס נמכרת רק ב- 4 חנויות בארץ: צפון, דרום, מרכז.
אם תחליטו שבכל זאת אתם רוצים להגיע לאחת החנויות עבור ההרטן תוכלו ליצור איתי קשר בדף הפייסבוק של בייבי בוס ואוכל לכוון אתכם. גם לגבי ממבה פלוס אוכל לבדוק את החנויות המדויקות שמוכרות.
באם זה בעייתי עבורכם אעשה בדיקה כשאהיה בירושלים (ביום ה' הקרוב) ואנסה לראות אם על פי הדרישות יש משהו טוב מהעגלה שהזמנת. עדכני אותי אם זה רלוונטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)