שאלה לגבי סלקל צ'יקו קיפיט 30

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי סלקל צ'יקו קיפיט 30
    דנה
    05/12/2016

הי,
    תכננתי לרכוש סלקל צ'יקו קיפיט 30 אך נאמר לי שהסלקל אכן נוח מאוד להתחלה אך הוא לא משמש מעל ל-7 חודשים כיוון שהוא לא מרווח מספיק. המליצו לי על הסייבקס אטון 1 במקום.
    רציתי לדעת מספק דברים:
    1. האם באמת הצ'יקו יהיה קטן לאחר 7 חודשים.
    2. מה ההבדל בין הסוגי אטון השונים?
    3. שיקול נוסף הוא שלצ'יקו אין כרגע מתאמים לעגלה שלי ולאטון יש. עד כמה באמת משתמשים בסלקל על שלדת העגלה?

תודה רבה,
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    05/12/2016

שלום דנה,

חשוב לדעת שחנויות מונעות מאינטרסים כלכליים ובצ'יקו הרווח הוא נמוך מאשר בסייבקס. צריך להבין שבצ'יקו הבסיס כלול במחיר ובסייבקס הבסיס נמכר בנפרד ולכן יוצא שהחנות מוכרת לך 2 מוצרים במקום 1. בנוסף עקב הפיכתו של הצ'יקו לסל קל המומלץ ביותר בארה"ב ע"י הקונסיומר ריפורטס הביקוש כלפיו עלה והתחרות על המחיר גדלה.
    חשוב לציין שצ'יקו קיבל דירוג בטיחותי שווה ערך ל- 5 כוכבים בעוד שאטון 1 קיבל דירוג שווה ערך ל- 4 כוכבים ולכן הצ'יקו בטוח יותר.
    1. האם באמת הצ'יקו יהיה קטן לאחר 7 חודשים.
    יכול להיות שכן ויכול להיות שלא! זה תלוי בקצב התפתחות התינוק. הצ'יקו בניגוד לסייבקס מגיע מרופד עם כריות ומקטינים כדי שתינוק קטן לא "יטבע" בסל קל. לאחר שהתינוק גדל הכריות ניתנות להסרה ואז גודלו יהיה זהה לסייבקס כך שאם בצ'יקו בגיל 7 חודשים יהיה צפוף כך יהיה בסייבקס! מניסיוני הגיל הממוצע שבו הסל קל צפוף הוא 8 חודשים ושוב יש חריגים, ראיתי תינוקות ששהו בסל קל עד גילאי 13, 14 חודשים או לחלופין תינוקות בני 4 חודשים שהיו גדולים מהממוצע והסל קלים היו להם צפופים. הערה נוספת בלידות קיץ כשמגיעים לחורף עם מעילים ולבוש עבה הסל קל הופך להיות קטן וצר ובלידות חורף משך השהייה יהיה ארוך יותר כי בגיל מתקדם התינוק יהיה בקיץ ואז הלבוש יהיה דק.

2. מה ההבדל בין הסוגי אטון השונים?
    אטון 1 הוא דגם הבסיס גם מבחינת בטיחות, מבחינת בד (עובי ואיכות).
    אטון 4 כבר קיבל דירוג של 5 כוכבים, הבד איכותי יותר, הוא מרופד יותר ומגיע עם מקטינים כמו בצ'יקו, הוא יקר בכמה מאות שקלים לעומת האטון 1.
    אטון Q כמו ה- 4 רק מעוצב יותר, מי שקונה עגלת יוקרה מעוצבת אולי תרצה שגם הסל קל יראה בהתאם, יקר בכמה מאות שקלים מהאטון 4 ואני לא רואה שום סיבה לשלם שקל יותר.
    אטון קלאוד, כמו הQ רק שלהבדיל יש לחצן שגורם לו לשנות זווית לשכיבה שטוחה, גימיק נחמד אבל הוא יקר להחריד, כבד להחריד וכל מטרת הסל קל היא הקל ולשלם כל כך הרבה לתקופה כלכך קצרה נראה לי מיותר. את ההשקעה הזו צריך לעשות בכסא בטיחות שישרת לכמה שנים.
    3. שיקול נוסף הוא שלצ'יקו אין כרגע מתאמים לעגלה שלי ולאטון יש. עד כמה באמת משתמשים בסלקל על שלדת העגלה?
    מחקר ענק באנגליה ממליץ שלא לעשות זאת כלל! משך השהייה המומלץ הוא עד 30 דקות ביום!

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו