התלבטות לגבי עגלה ראשונה

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי עגלה ראשונה
    הילה
    11/12/2016

היי קובי אשמח להתייעצות.. התחלנו לעשות סקר שוק לגבי עגלה ראשונה ואשמח לעזרתך..
    הפרמטרים החשובים לנו היא שהעגלה תהיה נוחה לקיפול, לא כבדה מידי ומסורבלת מידי, שהטיולון יהיה דו כיווני וישמש לגיל מאוחר יותר ככל האפשר (בהזדמנות זו, גם אשאל האם מחייב שכשהילד גדל קונים טיולון נוסף??) אך עם זאת שתהיה נוחה ובטוחה לילד.
    החברות והדגמים שראינו והתרשמנו הם:
    1)פג פרגו בוק פלוס- כאשר ההתלבטות היא גם בין הדגמים השונים- ספורטיבו, קומפלטו ופופ אפ וגם בין השלדות השונות ואם אפשר לפרט מה ההבדלים ביניהם? כמה זה קריטי שהבד של הספוטיבו ניילוני יותר ושאין איוורור, האם זה קריטי? כי ההבדל במחיר משמעותי. וגם האם הסלקל של הפג פרגו שמגיע עם העגלה בטיחותי מספיק ונוח?
    2) אויסטר 2- אהבתי מאוד את העגלה והעיצוב שלה, אך לא שמעתי עליה מספיק? וגם מקבלים איתה סלקל של סייבקס אשר נראה מאוד בסיסי ושדרוג של הסלקל כבר מייקר את מחיר העגלה.. השאלה היא איך העגלה באופן כללי?
    3)מאמס אנד פאפס- התלבטות בין הדגמים אורבו 2 לבין הסולה? לא כל כך הבנתי מה ההבדלים חוץ מהעיצוב והגלגלים?
    ראינו גם את הארמדילו פליפ והיא נראית מאוד גדולה וארוכה בטיולון..
    4)סייבקס- דגם איריס- איך העגלה הזו באופן כללי? האם מומלצת כי לא שמעתי עליה הרבה? הרגיש לי שהיא עדינה כזו...

אשמח לעצותיך והמלצתך..
    תודה רבה
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי עגלה ראשונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    11/12/2016

שלום הילה,

לגבי רכישת טיולון, הרוב קונים בנוסף לעגלה. זה לא ממש חובה אך ברכישת טיולון יש מספר יתרונות שהם: רכישת מוצר זול ואפשרות לאכסן ולשמר את עגלה לילד הבא, משקל קל בכ- חצי מהעגלה, קיפול קטן לעיתים כמחצית מהעגלה. מצד שני בעגלה יהיה יותר נח לתינוק מאשר בטילון.

1. בין הספורטיבו לקומפלטו ההבדל הוא הבד, העיצוב ורשת האיוורור באמבטיה. זה לא שההבדל בבד הוא עצום, לא יהיה יותר נח וגם לא יותר נעים, כנ"ל לגבי הפופ אפ. בקיץ זה מאוד נחמד שיש רשת איוורור באמבטיה. באופן כללי איני רואה שום סיבה לשלם עוד סכום כסף לא מבוטל על הפער בין הספורטיבו לקומפלטו. בפופ אפ יש ערך מוסף באמבטיה שקלה בקילו וחצי וגם מתקפלת יחד עם השלדה או לאחסון בגמר השימוש. לכל דגמי הפג אני ממליץ לרכוש מזרן נוסף לאמבטיה אשר לא מרופדת מספיק לדעתי ומזרן שנקרא קומפי קוש לטיולון, הוא כבר עשוי 100% כותנה ויפתור את בעית אי נעימות הבד וישפר את התמיכה באופן משמעותי, יש שמשתמשים בקומפי קוש גם לאמבטיה למרות שהוא יותר בנוי לטיולונים.
    שלדים:
    בסיסי רוחב 58 ס"מ
    51, זהה לבסיסי רק צרה יותר ברוחבה
    S - רוחב 58 ס"מ, ידיות אחיזה דמויות עור, צמיגי גלגל איכותיים בהרבה אשר מקנים נוחות הליכה ובלימת זעזועים משופרים. זו המלצתי לגבי השלדה.
    2. האויסטר מאוד גדולה במצב מקופל יחד עם טיולון, די מסורבלת לקיפול יחד עם טיולון ולתפעול באופן כללי. בכל אופן בהחלט הייתי ממליץ לשדרג את הסל קל ליקר יותר.
    3. אכן ההבדלים הם עיצוב וגלגלים, לדעתי הסולה נוחה יותר ופרקטית יותר, היא גם זולה יותר ולכן אני ממליץ רק עליה. אני לא רואה שום סיבה לשלם יותר ולקבל פחות.
    4. על האייריס אני פחות ממליץ כי המושב שלה לא נשכב למצב שטוח.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי עגלה ראשונה- בהמשך לתשובתך

הילה
    12/12/2016

היי קובי. תודה על תגובתך המהירה.
    בהמשך לתשובתך, עוד כמה שאלות.
    1. האם יש עגלה אשר תתאים לילד גם בגיל מאוחר יותר על מנת לא לקנות גם טיולון בהמשך? כלומר עגלה שאפשר למשוך עם הטיולון יחסית מאוחר.
    2. עגלת מאמאס אנד פאפאס- האם עדיין היית ממליץ על הסולה בהשוואה לארמדילו פליפ? ומה בכלל ההבדלים ביניהם- אשמח להסבר.
    3. האם סייבקס באופו כללי מומלצים? האם יש דגם אחר חוץ מהאיריס שהיית ממליץ?
    4. ממה שהבנתי גם האויסטר לא מגיעה לשכיבה מלאה של 180 מעלות.. האם נכון?
    5. האם הסלקל של הפג פרגו בטיחותי מספיק ונוח?

מדברייך אני נוטה לכיוון העגלת פג פרגו..רק שהיא מאוד יקרה ביחס למאמאס והסייבקס.. אז רוצה להיות בטוחה.
    4. האם יש עגלות נוספות שהיית ממליץ עליהן בערך באותו סטנדרט?

תודה שוב מראש,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

הילה
    12/12/2016

היי בהזדמנות זו גם אשאל מהי חוות דעתך על עגלות אינגליזינה דגמי טרילוג'י וקוואד ומה ההבדלים ביניהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/12/2016

שלום הילה,

1. כל העגלות יכולות לשרת עד גיל מאוחר מבלי לרכוש טיולון, הרכישה תלויה יותר בהורים אך כפי שהסברתי בתשובתי הקודמת, עדיין לטיולון יש יתרונות שמפתים את ההורים לרכוש אחד כזה.
    ככל שהעגלה קלה יותר כך אולי ירד הצורך מרכישת טיולון אבל אז בתור עגלה נקבל חסרונות רבים. היות ומחירי הטיולונים מאוד סבירים אני מציע להתעלם מנושא זה לחלוטין ולא לרכוש מוצר שכביכול ישרת אותנו לתקופה ארוכה, אני מכיר רבים שרכשו עגלה במחשבה שתשרת עד הסוף ולבסוף קנו עגלה יותר יקרה ואז טיולון זול. כל שלב בעיתו.
    2. הארמדילו יותר קלה, יותר קטנה בקיפול, הרבה יותר נוחה לקיפול ובאופן כללי יותר מתקדמת מהסולה. 2 החסרונות העיקריים מול הסולה הם: אין מעקה, הסולה יותר נוחה לניוד והליכה. כמו כן הארמדילו XT טיפה יקרה מהסולה.
    3. הדגם היחיד שלהם שנשכב לשכיבה ישרה כמו שאני ממליץ נקרא פריאם, זהו דגם יקר מאוד ואני חושב שבמחירו יש אלטרנטיבות טובות יותר.
    4. אכן, מאוד דומה לזוית של הבוק פלוס
    5. כן, קיבל דירוג בטיחותי של 5 כוכבים, לא מהסל קלים הנוחים לתינוקות ותפעול ואם רוכשים בסיס (לדעתי חובה בסיס איזופיקס לחיים קלים ובעיקר למניעת טעויות בהתקנה) הנוחות בנסיעות עוד פוחתת.
    6. אינגלזינה, על הטרילוג'י אני פחות ממליץ, פרט לקיפול קטן יש לה המון חסרונות שמשתופים לכל העגלות בעלות קיפול מטריה. הקוואד כבר תהיה הרבה יותר נוחה לניוד והליכה והטיולון שלה מוצלח יותר. במחיר הקוואד או הסייבקס פריאם כבר הייתי ממליץ לבדוק את הרטן VIP או איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס, לדעתי הן מתקדמות יותר ומספקות נוחות טובה יותר לתינוק בשלב הטיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו