התלבטות רכישת סל קל

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות רכישת סל קל
    שלי
    08/01/2017

קובי בוקר אור,
    אחרי סיבוב שלי ושל בעלי ועיון בפורום שלך, עד כה דיי ננעלנו על עגלת מאמס אנד פאפס ארמדילו פליפ XT. ראשית, הייתה לי תחושה שהטיולון במצב שכיבה לא ממש במצב שכיבה באופן ישר לחלוטין- האם אכן כך? כמוכן, מה ההבדלים העיקריים בינה לבין איי בי סי דיזיין ממבה פלוס?

דבר נוסף- העגלה של מאמס אנד פאפס מגיעה עם סל קל של סייבקס ובחנות המליצו לנו על איזופיקס לרכב.
    1. הסל קל נראה קטן מאוד ושיתאים בערך עד גיל שנה. האם לא עדיף (בהנחה וקיים) לקנות כיסא בטיחות שמתאים מגיל לידה ועד גילאים מאוחרים יותר?
    2. קראתי מגוון של ביקורות על האיזופיקס- האם מומלץ מבחינה בטיחותית?

תודה,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות רכישת סל קל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    08/01/2017

שלום שלי,

אכן, במרבית העגלות השכיבה של הטיולון לא שטוחה כמו באמבטיה! כשאני מדבר על שכיבה ישרה כוונתי היא לכך שישנן עגלות שהטיולונים שלהן לא יכולים לשכב בתנוחה ישרה אלא יש למושב שלהן שקע בין הישבן לגב. ברור שעדיף שיהיה מושב שנשכב למצב שטוח כי זה נח בשינה או בהשכבה על הבטן אך כפי שאני מסביר, ככל שהיצרן רוצה את טובת התינוק כך טובת ההורה פוחתת ולכן במאמאס אנד פאפאס התפשרו על המצב השטוח כדי שהמוצר יהיה קל יותר, קומפקטי יותר ונח יותר להורה.
    הממבה פלוס זה די ההפך, שם היצרן חשב בעיקר על התינוק כי המושב שלה נשכב למצב די שטוח וכמו כן יש את מצב השכיבה עם השקע שאני פחות ממליץ אך יש לכך יתרונות והאופציה בממבה פלוס להשכיב למצב ישר יוצרת עגלה שמספקת את כל היתרונות בשכיבה מה שאף עגלה בשוק לא מסוגלת לספק. בכל העגלות זה או או ובפלוס זה גם וגם! כמו כן המושב מרופד יותר, מערכת הקפיצים טובה פי כמה, יכולת הניוד טובה יותר, האמבטיה מרווחת יותר עם מזרן איכותי יותר ומצד שני היא כבדה יותר בכ- 3 וחצי קילו והקיפול גדול יותר ולכן צריך לחשוב מה ההעדפה שלכם.

סל קלים אמורים להתאים עד גיל שנה בפועל כבר בגילאי חצי שנה/שמונה חודשים הם כבר צפופים (תלוי גם בעונה). בכל זאת הסל קלים שוכבים טוב יותר מכל כסא וגם יש את האופציה לשלוף מהרכב אם התינוק ישן. רכישת כסא מראש תחייב רכישת כסא יקר ואני ממליץ על צ'יקו נקסטפיט ששוכב כמעט כמו סל קל ורמת בטיחותו היא הגבוהה ביותר כיום.
    האיזופיקס נועד כדי שההתקנה תהיה קלה וללא טעיות. כאשר נתנו להורים ואפילו אנשי מקצוע לחגור סל קלים או כסאות ללא איזופיקס יותר מ- 70% התקינו לא נכון! כאשר נתנו להם להתקין עם איזופיקס 5% התקינו לא נכון כך שהאיזופיקס בראש ובראשונה מצמצם באופן משמעותי את הסכנה הכי גדולה שהיא התקנה לא נכונה ולכן אני יותר ממליץ.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו