מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- חיפוש עגלה מתקפלת בקלות מגיל לידהאבי11/01/2017
בס"ד
שלום וברכה.
מספר שאלות-
א. אנחנו מחפשים עגלה שהטיולון בה מתאים מגיל לידה, קלה ויציבה, מתקפלת ביד אחת בקלות לגודל קטן, גם אם היא דו כיוונית. נוחה לעילה וירידה במדרגו גם ללא קיפול, עמידה ויציבה- שתחזיק לפחות ל2 ילדים.
כמו כן גם עגלה שהריפוד בה יורד בקלות לכביסה (כפתורים, תיקתקים וכד, ולא ברגים)
מחיפוש ברשת הבנו שעגלות שיכולות להתאים הן הסיטי- מיני, הטאי-טאי והארמדילו
התקציב שלנו לא גבוה (עד 2000 בדוחק) אך אנו חושבים לחפש גם יד שניה במידה ויש עגלה יקרה יותר שמתאימה לקריטריונים שלנו.
ב. האם עגלת פג פרגו- בוק מתאימה לקריטריונים העיקריים שלנו (קלה, מתקפלת בקלות לגודל קטן, אפשרית במדרגות)?
יש לנו כנראה אפשרות לקנות את הטיולון ללא האמבטיה במחיר מוזל מיד שניה.
ג. האם סייבקס קליסטו טובה? מתאימה למה שאנחנו מחפשים?
ד. יש לנו טיולון מקלרן xt שמצוין עליו שהוא מתאים מגיל לידה. האם אפשרי להשתמש בו כעגלה יחידה לתינוק שיוולד? (מלבד החסרון באמבטיה ודו כיווניות, שהסתדרנו בלעדיהם בילדים הקודמים)
ה. מה ההבדל בין דגם ארמדילו, ארמדילו- פליפ וארמדילו- פליפ xt?
ו. מה ההבדלים בין הטאיטאי לסיטי מיני ואיזו מהן עדיפה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/01/2017שלום אבי,
אני ממליץ בחום על טיולון שיהי דו כיווני ולכן פחות ממליץ על טאי טאי, בייבי ג'וגר או מקלארן.
הפג לדעתי לא נוחה לתינוק ניו בורן ללא אמבטיה. הקליסטו גם חד כיוונית ומאוד מאוד מיושנת ולכן יהיה קשה להשיג לה חלפים בעתיד.
הפליפ XT נותנת ידיות סקיי/עור המתכווננות בגובה, גלגלים גדולים יותר, רשת איוורור בגגון הטיולון וגם קילו יותר במשקל.
מכל מה שציינת וללא אמבטיה אני חושב שפליפ הרגילה או הXT הן האופציה הטובה ביותר וגם בויתור על אמבטיה הייתי ממליץ לרכוש מזרן לעגלה קומפי קוש שלדעתי יהפוך את השכיבה בטיולון לנוחה בהרבה מאשר בלעדיו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה, ושאלות נוספות
אבי11/01/2017תודה רבה.
שאולות נוספות-
א. לגבי הארמדילו- האם ידוע לך מה המשקל שלה בדיוק? מתאימה למדרגות ומתכבסת בקלות? מה מידת האמינות שלה? האם היא תוכל להחזיק מעמד ליותר מילד אחד?
ב. איזה עגלות נוספות מלבד הארמדילו יכולות להתאים לקריטריונים שלנו (קלה ויציבה, מתקפלת בקלות לגודל קטן, נוחה במדרגות ואמינה לאורך זמן)? הן בטווח המחירים והן מעליו (שנוכל לחפש מיד שניה דגם ספיציפי)
ג. מדוע דו כיווניות משמעותית כ"כ? ואם אנחנו מותרים על כך- האם המקלרן יכול להתאים לתינוק מלידה כעגלה קבועה?
ושוב- תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/01/2017שלום אבי,
א. 9 ק"ג לפליפ 9.9 פליפ XT. אף עגלה לא מתאימה למדרגות על פי הוראות יצרנים ומכוני התקנים! הדרך היחידה לעלות מדרגות היא לקפלה ולהרימה והפליפ הכי נוחה בנושא זה כי היא מתקפלת ביד אחת ואפשר לשאת אותה ביד אחת יחד עם תינוק ביד שניה. עגלות בנויות להחזיק לעוד ילד אבל גם תלוי איך שומרים על המוצר.
ב. בוגבו בי 3 תתאים אך היא יקרה באופן משמעותי מהארמדילו.
ג. מחקרים הוכיחו שתינוקות שישבו מול ההורה עד גיל מאוחר יחסית של מעל לשנה היו משכילים יותר, הקשר עם ההורה היה חזק יותר והם היו רגועים וישנו טוב יותר בלילות. לדעתי המקלארן פחות טובה כי היא חד כיוונית אבל אפשר להשתמש בה מגיל לידה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי15/01/2017שאלה נוספת לגבי הארמדילו- בחיפוש ברשת נתקלתי בעגלה גם ללא אמבטיה, במשקל 8 ק"ג. (לא מצוין שם ארמדילו פליפ אלא רק ארמדילו) האם מדובר בדגם אחר? איזה עוד שינויים יש לו?
האם יש יתרון ומהו בגלגלים גדולים יותר?
לגבי הבוגבו- האם כל דגמי הבי יכולים להתאים לנו או רק בדגם בי 3? (מכיוון שמדובר בעגלה יקרה אך טובה אנחנו חושבים לחפשה מיד שניה)
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/01/2017שלום אבי,
הארמדילו שראית היא בעלת טיולון חד כיווני כמו במקלארן ולכן אני פחות ממליץ.
בוגבו בי 3 או בי פלוס (קודמתה) כמעט וזהות לחלוטין לכן אם תמצאו בי פלוס במחיר טוב אז כמעט ואין הבדל בינה לבי 3. כל ההבדל הוא ברצועות החגירה וכל השאר זהה וגם עליה ניתן לחבר אמבטיה בבוא העת אם תרצו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. שאלה לגבי כסאות בטיחות
אבי15/01/2017תודה רבה על כל התשובות המפורטות.
שאלה לגבי כסאות בטיחות וסלקלים-
האם יש טווח זמן שבו יש צורך להחליפם או שהם יכולים להתאים לשנים רבות ומספר ילדים ברצף? אשמח גם להבין מה הסיבה לכך.
שוב- תודה רבה על כל המענה והתשובות המפורטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/01/2017שלום אבי,
אכן מוצרים אלו ברי תוקף. התוקף נקבע ע״י היצרן בהתאם לרכיבים מהם מורכב המוצר. באם היצרן לא כתב תוקף אז משך השימוש המומלץ הוא ל 5 שנים מיום השימוש הראשון. בסופו של יום אפשר לומר שמרבית הכסאות ישרתו לילד אחד ובסל קלים שניים/שלושה (תלוי בקצב הבאת הילדים).
הסיבות לכך רבות.
עייפות חומר, היחלשות פלסטיק, שדרוג טכנולוגיות בעולם הרכב ובהתאם בעולם המושבים, רצון החברות להיתבע פחות ורצון לצימצום לקיחת אחריות לאחר תקופה מסוימת. רצון לצמצם תופעה של מכירת מושבים בשוק יד 2 עקב סכנה של מכירת מושבים שעברו תאונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על כל התשובות המפורטות.
אבי16/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



