מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מעברי בעירה במזרן "נושם" למיטת תינוקעמית15/01/2017
שלום קובי,
קראתי בפורום שאתה ממליץ מאוד על מזרן "נושם" לתינוק, בדגש על המזרון אימג'ן של עמינח ועל המזרון מוליטפלואו של בייבי טק.
אני רואה שהמוצרים פחות או יותר זהים. הסיבים של של האימג'ן הם פוליאסטר בעוד שהסיבים של של המולטיפלואו נקראים סיבי מוליטיפלואו שלא ברור מה ההרכב שלהם. האם אתה יודע מה הכוונה?
בנוסף אני רואה הבדל מאוד משמעותי וזה נושא החומרים מעכבי בעירה. בייבי טק רושמים שהמזרן לא מכיר חומרים מעכבי בעירה בעוד שעמינח לא רושמים זאת ולכן מסיקה שהם כן מכילים חומרים אלה. אני יודעת שחומרים אלה עלולים להיות מסוכנים. כמו כן הבנתי שכדי לקבל אישור ותקן כל מזרון לתינוקות צריך להכיל חומרים מעכבי בעירה.
האם תוכל בבקשה לעשות סדר בנושא?
שאלה נוספת: האם ניתן להעביר מזרון מילד לילד? בדגש על המזרון ה"נושם".
תודה, עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/01/2017שלום עמית,
ככל הידוע לי שניהם מיוצרים עם סיבים זהים אבל להיות בטוח יש ליצור קשר עם היצרנים.
ככל הידוע לי שניהם אינם מכילים חומר מעכב בעירה היות והסיבים הם מעכבי בעירה באופן טבעי ולכן אין צורך בחומר מלאכותי.
חשוב להבין שדרישת מכון התקנים אינה שהמזרן יהיה עם מעכב בעירה אלא שיעכב בעירה ולא משנה הדרך. הבדיקה נעשית על ידי החדרת ברזל לוהט לתוך המזרן ואם הוא לא נדלק אז הוא עיכב בעירה ותקני (יצא לי לראות בדיקה כזו למזרן לא תקני ומרגע החדרת הברזל לספוג אני מעריך שתוך שניות ספורות לא היה מזרן). זו אחת הסיבות העיקריות שאני ממליץ על מזרנים אלו כי הם אינם מכילים את החומר המעכב שמוזרק למזרני ספוג.
בודאי שניתן להעביר מילד לילד, היתרון נוסף שבולט במזרן נושם הוא האפשרות לשטוף את פנים המזרן ולא רק את הציפוי העליון כך שבשטיפת המזרן אנו יודעים ש 100% מהמזרן נקיים וסטריליים בעוד שבמזרן ספוג רק הציפוי יהיה נקי וסטרלי אך הפנים לא!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)