מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה מגיל לידה + אמבטיהטל29/01/2017
שלום,
אנחנו מחפשים עגלה לילד ראשון שתהיה משולבת עם אמבטיה וטיולון. הדברים שחשובים לי הם:
נוחות הקיפול ושתהיה קלה ולא מסורבלת.
יחד עם זאת שתהיה בטיחותית ונוחה לתינוק כמובן. אנחנו גרים בעיר אבל מטיילים הרבה ומחפשים משהו שיעמוד גם בדרך שאינה לגמרי סלולה כמו דשא.
נושא הכסף פחות חשוב, כל עוד מדובר בעגלה שתשמש לנו כטיולון לטווח הארוך ולא נזדקק לטיולון חדש כעבור חצי שנה.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/01/2017שלום טל,
יש קצת התנגשות בדרישות מכיוון שעגלות קלות אינן בנויות לטיולים בדרך לא סלולה, אולי דשא חלקן עוד יעברו אך מעבר הן כבר לא יתפקדו. מומלץ שיהיו גלגלים גדולים וגם מערכת קפיצים איכותית שכן ללא מערכת כזו כל בליטה או קפיצה קטנה תעבור ישירות לגוף התינוק ותגרום לו לחוסר נוחות, תבהיל או תעיר משינה.
אני ממליץ על 2 עגלות שכבדות מהממוצע אבל לדעתי זה לא נוראי שכן בהליכה ממש לא מרגישים את המשקל ובהרמה לרכב שעורכת מספר שניות כמעט ולא מרגישים, כמו כן ניתן לפרק לשני חלקים טרם הקיפול ואז המשקל מתחלק לשניים.
הרטן וי.איי.פי, סופר נוחה להליכה, בולמת זעוזעים בצורה מושלמת, אפשרית להליכה גם בחצץ, חול, כורכר ועוד. לתינוק אני חושב שהיא הכי נוחה כי מקבלים בדים טרמיים, היא סופר מרופדת וסופר מרוווחת ולכן הורים רבים הולכים איתה עד גיל מאוחר יחסית ובטח שלא רוכשים טיולון בגיל חצי שנה.
איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס, נותנת את רוב יתרונות ההרטן רק צרה יותר אבל מתקפלת קטן יותר וטיפה נוחה יותר לקיפול.
אם נלך על אופציה הפוכה של מוצר קל אז הכי הייתי ממליץ על בי 3 שיכולה גם לנסוע בדשא. המושב והאמבטיה צרים מאוד ביחס לאיי.בי.סי ובטח שביחס להרטן, היא לא מרופד כמוהם ובוודאי לא בולמת זעוזעים כמוהם, כמו כן פחות נוחה לניוד ובטח שעל דשא ודרכים מעבר כבר יתחיל להיות יותר בעייתי.
מעבר למשקל הקיפול הרבה יותר קומפקטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
טל30/01/2017בהנחה שנושא המשקל מאוד קריטי לי, ראיתי שהממבה פלוס די כבדה. חשבתי על בוגבו בי 3 או ביבה טאי טאי.
הבוגבו בי 3 לא מצא חן בעייני דווקא בגלל הגלגלים הקטנים והתחושה שהיא נמוכה מאוד. לטאי טאי גלגלים טיפה יותר גדולים ומרגישים נוחים יותר לנסיעה. מה דעתך בין שתי האופציות האלו.?
*מה דעתך על מאמס אנד פאפס (ארמדילו\אורבו2) לעומת טאי טאי?
(שמה שחשוב לי זה טיולון שיחזיק לטווח ארוך ולא יהיה כבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/01/2017שלום טל,
על הטאי טאי אני לא ממליץ כי הטיולון חד כיווני ויש לכך המון השלכות וחסרונות ולכן בתור עגלה אני פחות ממליץ. בתור טיולון לגיל 1 פלוס כן.
הבי מצד שני כן נותנת טיולון דו כיווני, היא נוחה להליכה כמו הטאי טאי כי הגלגלים עשוים מחומר איכותי יותר ומערכת הקפיצים איכותית פי כמה. אני ממליץ להסיע את 2 העגלות עם משקל של לפחות 6 ק"ג, ללכת איתן מחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה ואז תראו את ההבדלים כפי שהם עם תינוק, ללא תינוק אי אפשר לחוש את ההבדל כמו שצריך.
על האורבו אני לא ממליץ כי בניגוד לבי, כאן הגלגלים הקטנים פחות איכותיים וכך גם מערכת הקפיצים והיא באמת לא נוחה לניוד בהשוואה לשתי העגלות האחרות, כמו כן הבלאי שלה גבוה יותר בגלגלים עקב כך.
הפליפ מעולה אבל אם אין הגבלת תקציב אני חושב שהבי טובה יותר. כמו כן הבי שוקלת 8.5 ק"ג, הפליפ והאורבו 9.9 ק"ג. הטאי טאי כ- 7 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)