מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- שאלה לגבי עגלת ג'ואי כרוםאבי20/02/2017
שלום וברכה,
אנחנו מחפשים עגלה קלה (גרים בקומה שניה ללא מעלית) עם שכיבה מלאה בטיולון.
מה שראיתי בחנויות ועונה על התקציב הן הסיטי מיני, והג'ואי כרום. (על הגואי לייטורק ויתרתי מראש, משום שהריפוד יורד עם ברגים, וזה לא היה נח בעגלה הקודמת שלנו)
בג'ואי הראו לנו 2 דגמים- אחד כבד ואחד קל יותר, כך שכמובן ההעדפה היא לקל מבינהם.
בחיפוש ברשת של העגלה לאחר הביקור בחנות ראיתי נתונים רבים וסותרים (3/4/5 מצבי גב, עם רוכסן בגגון או ללא, גלגלי גומי, בולמי זעזועים וכד) הגודל לאחר קיפול היה זהה כמעט בכל הדגמים (למעט אלו שהיה רשום עליהם במפורש שזה דגם "דלוקס") וכן המשקל.
צבעי הריפוד היו לרוב שונים בין האתרים, כאשר ישנם צבעים מסויימים שצויינו רק בדגם דלוקס באתר מסוים, אך באתר אחר בדגם הרגיל.
באתרים רבים ראיתי גם עגלה באותו שם, אך מחירה נמוך ב500 שח ויש לה רק צבע אחד. למה הפער במחיר, מה חסר בה שאין בדגם היקר יותר?
איך אפשר לדעת מה באמת הנתונים של העגלה, ואיזה מהם עדיף בקניה דרך אתר?
חשוב לי עגלה נעימה לתינוק, עם צלון מספיק גדול, שכיבה מלאה בטיולון, קלה ואפשרית לעליה במדרגות. ריפוד שיורד לכביסה ויכולה להכנס לתא מטען קטן מאד (מאזדה 5 כאשר כל המושבים פתוחים).
האם העגלה יכולה להחזיק גם לילד נוסף?
האם ישנן עגלות נוספות שיכולות להתאים בתקציב? (עד 2000)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/02/2017שלום אבי,
כשיצאו הכרום הראשונות הן היו עם גלגל/צמיג איכותי, בולם זעזועים איכותי ולאחר מכן יצאה גרסאת הדלוקס שנתנה 5 מצבים במקוום 3 וגגון ארוך יותר. לאחר מכן אני חושב שג'ואי הלכו אחורה והחליפו לגלגל פלסטיק בסיסי ובוטלו הקפיצים, בכך ירד המשקל אך לדעתי גם איכות המוצר. לצערי חנויות נותרו עם מלאים ישנים וחדשים ולכן יש את כל הבלאגן.
לצערי הגרסא הקלה טובה יותר עבורכם אך לדעתי היא פחות טובה אך לעיתים רצוי להתפשר. אם הדלוקס קיימת בגרסא זו ( 5 מצבים וגגון ארוך) אז הייתי ממליץ עליה.
היא יכולה להחזיק ל- 2 ילדים אך מאוד תלוי אופי השימוש והשמירה על המוצר.
אין לי המלצות נוספות לתקציב מכיוון שבשאר העגלות שעונות לדרישות הטיולון חד כיווני או חורגות מהתקציב.
אני ממליץ לבדוק את הכרום בתא המטען אני לא בטוח ב- 100% שהיא תיכנס יחד עם מושב הטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי20/02/2017תודה רבה, בהחלט מסדר את הבלבול במידע.
בחנות שבדקתי הדגם הכבד והגדול יותר היה גם החדש יותר, ובאתרים לא תמיד דגם הדלוקס דוקא צויין עם גגון ארוך יותר ויותר מנחי גב.
אם כך- אם אנחנו מחליטים על קניה דרך האינטרנט- ללכת לפי מי שמפרט את מה שאנחנו מחפשים או שיתכן בלבול בגרסאות- שנכתב פעם אחת למרות שהוחלפו הדגמים? (גם מבחינת משקל וגם מבחינת מאפיינים)
עדיף קניה בחנות, שכך אנחנו יודעים בדיוק מה מקבלים?
כיצד ניתן לדעת האם יש בולמי זעזועים וגלגלי גומי מלבד לשאול את המוכר?
ושאלה כללית נוספת- מה המשמעות של גלגלים גדולים יותר? מה היתרון/ החסרון בכך?
שוב, תודה על המענה המפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלות נוספות
אבי20/02/2017לגבי הריפוד של הג'ואי- לא מספיק שמתי לב בחנות-
עד כמה הוא מרופד ונח לתינוק? (גם באמבטיה וגם בטיולון)
האם גרקו איבו יכולה להתאים מבחינת נוחות התינוק וקלות העגלה? (למרות שהגודל בקיפול היה גדול יותר משל הג'ואי)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
אבי21/02/2017האם ישנם נתונים סותרים כאלה גם לגבי הסולה, או שבה מדובר בנתונים זהים לכל העגלות?
ראיתי אותה באחד האתרים במחיר אפשרי מבחינתינו, למרות שבחנות המחיר היה הרבה יותר יקר, ואנחנו רוצים לבדוק האם מתאימה לצרכים שלנו.
מה מהן מומלצת יותר ולמה? (סולה/ ג'ואי כרום), ואיזו מהן אמינה יותר לאורך זמן?
תודה רבה על כל הזמן שאתה מקדיש לתשובות המפורטות שהחכימו אותנו מאד בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/02/2017שלום אבי,
מניסיוני האתרים לא מעודכנים תמיד ביחס למלאי. בהזמנת אונליין הייתי ממליץ לברר טלפונית מה מקבלים!
לגבי הגלגל, רואים! א. הגודל, הגדול הוא האיכותי יותר ויש לו מראה של ומגע של צמיג. ב. רואים שיש קפיץ אדום מעליו ובדגם עם גלגל הפלסטיק אין קפיץ בכלל. היתרון הוא נוחות ניוד, בלימת זעזועים טובה יותר שזה בעיקר ישרה נוחות לתינוק ובלאי נמוך בהרבה.
לגבי הבדים כמעט באף עגלה הבד לא מרופד או איכותי ולכן אני תמיד ממליץ לרכוש מזרן עגלה שנקרא קומפי קוש.
לגבי גרקו, כמו הכרום הבסיסית הגלגלים פחות איכותיים ואין לה מערכת קפיצים מאחור ולכן אני חושב שהיא פחות טובה, גם בהשוואה לגרסא הפחות טובה של הכרום לדעתי.
לסולה יש מספר גרסאות ושנתונים. הסולה 2 טובה מאוד, לדעתי עשויה מחומרים איכותיים יותר מהכרום ובגלל שאינה גבוהה לא מצריכה קפיצים כמו שהכרום מצריכה, לכן היא גם נוחה יותר לניוד. מומלץ רק לוודא שבטיולון מקבלים דגמים חדשים שבהם הגגון של הטיולון גדול יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה רבה
אבי21/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)