מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- ייעוץ לעגלה ראשונה מותאמת לעיריובל20/02/2017
שלום קובי,
אחרי שקראתי והלכתי לאיבוד בפורום, לא מצאתי מנוס מלשאול בעצמי שוב.
עגלה ראשונה לתינוק ראשון מהיום הראשון.
תקציב - 3000 (עדיף) - 4000 (אם ממש שווה)
צרכים - שיהיה לתינוק נוח + שיהיה נוח להסתובב איתה בתל-אביב.
יש מעלית, יש בגאז' בגודל סטנדרטי.
כל כך הרבה אופציות, אז פשוט נשמח לטופ 3-4 לפי דעתך בטווח המחירים הזה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/02/2017שלום יובל,
1. באזור ה- 4000 איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס. סופר נוחה לתינוק, סופר נוחה לניוד, נכנסת למרבית הרכבים, הרוחב מתאים לרוב המעליות והמקומות הצרים. טיפה כבדה מהממוצע אך זה מורגש רק בהרמה לרכב כך שלדעתי זה לא חיסרון גדול כל עוד יש מעלית.
2. פג פרגו בוק, באזור ה- 4000 אך גם כוללת סל קל. נוחה מאוד לתינוק, נוחה לניוד עם משדרגים לשלדת S אבל אז כבר חורגים מ- 4000 ש"ח (לעיתים נמכרת בפחות, צבעים משנתון קודם לדוגמא). נוחה לקיפול אך מצריכה לדעתי רכישת מזרנים לאמבטיה והטיולון שלא מרופדים מספיק.
3. מאמאס אנד פאפאס סולה, עולה פחות מ- 3000, נוחות ניוד די טובה, נוחה לקיפול ונכנסת בכל רכב. האמבטיה די צרה והטיולון לא מרופד היטב ומצריך רכישת מזרן נוסף לדעתי. נמוכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות המשך
יובל21/02/2017היי קובי, תודה על התשובה.
מספר שאלות פולו-אפ, כולל נתון חשוב מאוד ששכחתי.
1) בעוד כ-8 חודשים אנחנו עוברים לארה"ב בשל לימודים. העגלה שנבחר צריכה להיות מוצר שנמכר שם למקרה שיהיו תקלות/בעיות. האם אתה יודע אם האופציות שציינת נמכרות בארה"ב?
2) האם בין 3000 ל-4000 שקל אין שום עגלה שאתה ממליץ יותר? הסולה זולה מ-3000 והפרגו יקרה (בייחוד עם השדרוג שאתה מאוד ממליץ עליו).
3) אשתי אהבה את הארמדילו פליפ XT בהסתכלות בחנות. האם אתה ממליץ עליה פחות מהסולה?
4) מה המחיר של הממבה פלוס? לא נתקלתי בה בשום חנות עדיין.
ושאלה קצת לא נעימה, כי אתה עושה עבודה מדהימה בכמות הידע שאתה מעביר פה - האם אתה היבואן של ABC דיזיין? ראיתי בהודעות אחרות שאתה מייבא את הרטן ושתי העגלות גרמניות ודיי נדירות בחנויות.
5) באתרים אמריקאים מאוד ממליצים על הUppa Vista. ראיתי שהיא גם נמכרת בארץ במחיר קרוב לתקציב שלנו. ההודעות האחרונות מהפורום שראיתי בנוגע אליה היו מ-2015 ואז פחות המלצת אבל כתבת שמגיע דגם חדש שאמור לפתור חלק מהבעיות. מה דעתך על הדגם החדש, אם הוא בכלל קיים בארץ?
המון תודה על העזרה והידע. אמשיך לנבור פה עד שנקבל החלטה בימים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/02/2017שלום יובל,
1) מאמאס אנד פאפאס ופג נמכרות בארה"ב
2) לצערי לא, העגלות הטובות באמת עולות מעל ל- 4000 ש"ח ואלו שעולות פחות מ- 3000 לדעתי לא נופלות מאלו שעולות בין 3000 ל 4000 ש"ח.
3) ממליץ מאוד אבל באנגליה כבר יצאה הארמדילו פליפ 2 שעברה מקצה שיפורים נרחב ולדעתי דגם זה יהיה עדיף אך הכל שאלה של מתי יגיע לארץ, מתי הלידה ומה יהיה המחיר.
4) ממה שאני יודע באזור ה- 4000 ש"ח אולי טיפה יותר.
אני לא היבואן של החברה, אני גם ממליץ על מאמאס אנד פאפאס ובוגבו ואיני היבואן של חברות אלו. אני ממליץ בהתאם לדרישות והשאלות שנשאלות כאשר הדעה שלי היא שהחברות הגרמניות כמו כמעט בכל תחום אחר הן ברמה אחת מעל. אני חושב שלממבה פלוס יש יתרון אחד שלא קיים באף עגלה והוא במושב הטיולון שמאפשר השכבה בתנוחת ערסול וגם בתנוחת שכיבה מלאה ובכך נהנים מכל היתרונות. אבל עגלות החברה לא נמכרות בארה"ב. לגבי נדירות הממבה פלוס בחנויות איני יכול להגיב. לגבי נדירות הרטן אני יכול לומר שמדובר בחברה שמייצרת בגרמניה ובניגוד לסין בגרמניה עובדים מ- 7-8:00 ועד 17:00 לא כולל שבת וראשון. לעומת זאת בסין זה 24/7. אי לכך יכולת הייצור מוגבלת וגם אם הייתי מזמין אלפי עגלות המקסימום שהם יכולים לייצר לישראל נע בין 240 ל 360 עגלות בשנה, לכן איני יכול להפיץ בכל חנות.
5) הדגם החדש של הויסטה כבר נמכר בארץ. בעיית הקיפול נפתרה, בעיית הרוחב בגלגלים נפתרה אך בעיית השכיבה בטיולון לא השתנה ועדיין המושב נשכב רק לתנוחת ערסול ולא לשכיבה ישרה. אני אישית פחות אוהב את סוג השכיבה הזה. כמו כן הדגם החדש טיפה כבד מהדגם הקודם.
ארה"ב שונה לחלוטין מישראל ושם מבחינת ההורים זה לרכוש עגלה שמתחבר עליה סל קל וזהו למעשה. יש כמה מדינות שכבר לאט לאט עוברות לאמבטיה ובהן הויסטה בהחלט מככבת אך עדיין היא רחוקה מקצב המכירות של בייבי ג'וגר או אפילו גרקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
יובל21/02/2017תשובות מפורטות ומחכימות.
שלחתי הודעה ליבואן לבדוק לגבי הארמדילו פליפ XT 2. בנוסף למעקה, האם למיטב ידיעתך יש שם עוד שיפורים משמעותיים?
מה הכוונה בנשכב למצב ערסול ומה החסרונות בכך?
שוב תודה. אנחנו לומדים משהו מכל הודעה פה, אפילו שזה בטח מעצבן לפעמים לענות את אותן התשובות לאנשים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/02/2017שלום יובל,
עשו שיפורים בטיולון, גם ברוחב וגם במשענת הרגליים. המושב מרופד טוב יותר. עדיין לא נגעתי במוצר אבל מביקורות בחו"ל התגובות חיוביות אך הן גם מאוד ראשוניות.
שכיבה ישרה היא בעצם מצב שכיבה כמו במיטה.
שכיבת ערסול היא שכיבה שבה הגב ישר, הישבן בזווית והרגליים כלפיי מעלה. נראה דומה למשהו כזה _____\==
במצב כזה לא ניתן להשכיב על הבטן, לא ניתן לחתל ולדעתי מומלץ שתינוקות לא ישנו בזווית כזו מעל לשעתיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזי ווקר
יובל26/02/2017הקפצונת קטנה, מה דתעך על עגלת Easy Walker דגם Mosey?
אני מבין שזה דגם חדש יחסית בשוק, אבל לא הצלחתי למצוא עליו ביקורות בפורום פה.
תודה כרגיל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/02/2017שלום יובל,
היא בהחלט עונה לדרישות אך האמבטיה מאוד קטנה והחיבור שלה לשלדה לדעתי קצת מסורבל ובעייתי. כמו כן התפעול שלה טיפה מסורבל ולכן אני נוטה שלא להמליץ עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)