בייבי גוגר סיטי מיני

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• בייבי גוגר סיטי מיני
    רוני
    05/03/2017

שלום . קיבלתי מחברה עגלת סיטי מיני עם 3 גלגלים. קראתי קצת בפורום וראיתי שאתה לא ממליץ על העגלה הזאת. יש לי מספר שאלות :
    רציתי לדעת האם הבולמי זעזעועים שלה נחשבים טובים ביחס לעגלות אחרות בשוק.
    האם זה שגב העגלה מתנדנד מהווה סיכון לגב התינוק?

קראתי שאתה מאוד ממליץ על המושב הכיווני אך האם זה לא עדיף שהתינוק מסתכל ובודק את העולם מסביב?

החברה בייבי גוגר טוענת שהעגלה מגיל לידה , האם זה בסדר מבחינת הזווית של השכיבה שלהם לגב התינוק?(קיבלתי אמבטיה קומפקט והתינוק גדול וכבר לא נכנס בה בן חודשיים וחצי )
    אודה על תשובותיך
    תודה רבה רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בייבי גוגר סיטי מיני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    06/03/2017

שלום רוני,

מקדימה הבולם ברמה טובה, מאחור אין בולמים בכלל כך שהיא מאוד נוקשה וקשיחה. העובדה שהגב מתכוונן בעזרת שרוך ואינו ועלול לזוז במצב שוכב והעובדה שאין בולם מאחור יגרמו לו לנוע בדרכים משובשות. אין סכנה לבריאות התינוק אך זה עלול להציק לעיתים ואף אולי להעיר משינה.

ההמלצות למושב דו כיווני הן לא שלי. הן מבוססות על 2 מחקרים גדולים שפורסמו ועוד אחד שלא פורסם, יש פחד לפרסמם היות ולהורים המודרניים יש ייסורי מצפון רבים בנוגע לגידול הילדים/תינוקות ולא מעוניינים להוסיף אחד גדול. בגלאים של עד שנה וחצי הם כלל לא מודעים לסביבה והצפייה בסביבה רק גורמת להם לפחת, חרדות והפרעות בשינה.
    במצב מול ההורה אין להם פחד או חרדת נטישה ולכן הם רגועים יותר וישנים טוב יותר בלילה, כמו כן הקשר עם ההורה נעשה חזק יותר וזה משפיע לטווח הרחוק מאוד. היתרון הכי גדול הוא שהם יוצאים משכילים יותר לפי המחקר! מספר שנים לאחר המחקר של העגלות הוכח שככל שהתינוק שומע יותר מילים ביום מההורה שלו כך הוא נעשה משכיל יותר ולכן זה רק מחזק את טענות המחקר. לאור אלו אני ממליץ שהתינוק יהיה מול ההורה עד גילאי שנה פלוס ואף שנה וחצי עם ניתן.

הרבה עגלות מתאימות מלידה ע"פ הגדרת היצרנים וזה מבוסס על התאמות לתקנים אך אין זה אומר שזה מומלץ.
    הג'וגר מתאימה מלידה אך לפ התשובות שלי מעלה את יכולה להבין שאיני ממליץ עליה מגיל לידה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הודעה

רוני
    06/03/2017

תודה רבה על תשובתך המפורטת והמעניינת . נושא המחקרים מאוד מעניין ובלי להכיר את המחקרים לי מאוד הפריע שהתינוק לא עם הפנים אליי זה הרגיש לי טבעי יותר שהוא יוכל לראות אותי ולא ירגיש לבד במיוחד שמצב השכיבה בטיולון מאוד מבודד אותו . וגם לי היה חסר לא לראותו . מה שעוד הפריע לי זה החוסר יציבות של הראש בדרך של האבנים המפוספסות שיש לצערי בכל המדרכות של השכונה שאני גרה .
    אני אשמח להמלצה על עגלה שתתאים לי .שאוכל לוותר בה על האמבטיה . קראתי בהמלצות שלך על עגלה גרמנית הרטן שנשמעת מדהימה באתר שלהם . לא מוצאת מחיר בשום מקום . בסביבות איזה מחיר היא בלי אמבטיה ? והאם נמכרת בארץ?
    האם יש לך המלצה לעגלה נוספת שהיא לא כבדה מדי , אכותית ,עם כל הפרמטרים שחשובים בעינך שיכול להמליץ לי ? תקציב של 1500-2000 ש״ח ?
    תודה רבה רבה רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לשאול

רוני
    06/03/2017

אם אני מוותרת על האמבטיה ( בגלל התקציב ) האם מבחינת בריאות גב התינוק שכיבה בזווית שכיבה מלאה היא בסדר בטיולון . מה בעצם ההבדל לעומת האמבטיה ?
    שוב תודה רבה בוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/03/2017

שלום רוני,

הרטן היא בדיוק ההפך מבייבי ג'וגר.
    מוצר גרמני שמיוצר בגרמניה, מדינה שתושביה רוצים את המקסימום איכות ונוחות ולכן זו העגלה הנמכרת ביותר בגרמניה.
    החיסרון בההפך מבייבי ג'וגר הוא שמדובר בעגלה כבדה כ- 13.5 ק"ג ביחס לג'וגר ששוקלת 9 ק"ג הפער גדול. כמו כן הקיפול גדול יותר ומצריך 2 ידיים. מצד שני העגלה יציבה, המושב מרווח וסופר מרופד, הגב יציב בעל 5 מצבים, יש מערכת קפיצים מעולה לכל גלגל בנפרד כך שהתינוק נהנה מנוחות מושלמת שלא קיימת באף עגלה.
    מבחינת מחיר היא רחוקה מהתקציב ונמכרת סביב ה- 5000 ש"ח אבל סוד קטן, בשילב עודפים בראשל"צ ניתן לרכוש עגלות חדשות בצבעי 2014 בחצי מחיר כאשר הן כוללות אמבטיה. לדעתי גם עוד אפשר להתמקח על המחיר.

לצערי גם אין הרבה אופציות של טיולונים דו כיווניים ומהאופציות הקיימות בתקציב הייתי ממליץ על גרקו איבו או אפילו לרכוש ג'ואי כרום או אפילו סולה יחד עם האמבטיה שהן לדעתי נכנסות לתקציב. הנוחות לתינוק לא כמו ההרטן וגם לא המרווח או נוחות הניוד אך עדיין מדובר בעגלות שפותרות לך את כל מה שלא אהבת בבייבי ג'וגר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפירה אחרונה:)

רוני
    07/03/2017

שוב תודה על התשובה המפורטת.אני אבדוק בשילב עודפים את הנושא ואולי אנסה להגדיל תקציב כי נשמע שההרטן ממש מדהימה. התייעצות נוספת היא לגבי עגלת פג פרגו פליקו סוויצ .חברה שלי מוכרת את העגלה שלה במחיר מוזל .ותהיתי איך היא ביחס להמלצות שהמלצת בהודעה הקודמת. ברור לי שלא משתווה להרטן אבל איך היא בהקשר לשל בולמי זעזועים, נוחות, ושאר הפרמטרים החשובים? והאם משתווה לאחרות שהמלצת לי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/03/2017

שלום רוני,

על הסוויץ אני פחות ממליץ.
    נוחות הניוד סבירה וכנ"ל בולמי הזעזועים.
    הטיולון והאמבטיה לא מרופדים מספיק ומושב הטיולון ללא תמיכה קשיחה מלאה אלא חלקית. הסל קטן ולא נגיש. היא מרגישה רופפת בגלל מנגנון הקיפול וזה מקשה על הניוד.
    מאוד קשה לקפל אותה יחד עם מושב הטיולון ובעיקר כשהוא פונה לכיוון הנסיעה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רוני
    08/03/2017

תודה רבה רבה. אז החלטתי לא ללכת על הפג. וגם הספקתי להיות בשילב עודפים והיה שם הרטן רייסר (2800 שח )שהיה כבד לי ולא אהבתי שצריך לפרק את הטיולון מהשלדה כל פעם אבל באמת עגלה משובחת ומפתה. הוי איי פי אין להם יותר. בכל מקרה כרגע אתמקד בשלושת העגלות שהמלצת לי :גואי כרום, גרקו איבו וסולה 2. יכול להסביר לי מה יתרונות חסרונות בהם.?
    שאלה נוספת: אני מניחה שהאביסי דיזיין יקרה כמו ההרטן?
    תודה רבה ומקווה להגיע להחלטה בקרוב :)
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    09/03/2017

שלום רוני,

ברייסר לא צריך לפרק את הטיולון. כפי שהסברתי היא ההפך מהג'וגר, הכי נוחה לתינוק על חשבון נוחות ההורה בקיפול היחסית גדול והמשקל היחסית כבד.
    איי.בי.סי ממבה פלוס (הדגם שאני ממליץ) נמכרת סביב ה- 4200 ש"ח.

לדעתי האיבו פחות מוצלחת אבל ככל הידוע לי היא היחידה שניתנת לרכישה רק כטיולון. אין לה קפיצים לגלגלים האחוריים, המושב יחסית צר והקיפול יחד עם הטיולון יחסית גדול. מצד שני היא קלה, נוחה לניוד בעיר, נוחה לקיפול, בעלת 4 מצבים ובעלת סל גדול.

הג'ואי כרום מציעה מספר גרסאות, אני ממליץ על הכרום DLX עם 5 מצבים בטיולון. היא נוחה לניוד, בעלת קפיצים טובים, סל גדול, יחסית גובהה ובעלת קיפול בגודל סביר.

הסולה מציעה את הטיולון הכי מרווח מבין השלוש עם 3 מצבים בלבד. נוחה לניוד למרות שיש לה קפיצים קשיחים. נוחה לקיפול, הסל יחסית קטן. לדעתי מבחינת איכות חומר והרכבה היא האיכותית מבין השלוש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד קצת תהיות

רוני
    09/03/2017

לגבי הרייסר המוכרת בחנות אמרה לי שכדאי להוציא את הטיולון מהשלדה לכן חשבתי שחובה. היא נמכרת שם ב2800 שזה מחיר מצויין מן הסתם. אני עוד צריכה לחשוב על זה קצת בעניין התקציב ובעניין הכובד כי אני אם יחידנית ציפלונית ואין עזרה בסחיבה ובהכנסה לרכב :)
    חברה המליצה לי עכשיו על עגלה אז כמובן שאני מיד שואלת דעתך . סייבקס קליסטו 2015. מה דעתך עלי מבחינת בולמי זעזועים, נוחות לתינוק וכו?
    לגבי השלישיית המומלצים שלך שהתאמת לי: הסולה 2 היא כמו הפיליפ ארמדילו החדש שראיתי שאתה ממליץ עליה הרבה.? מבחינת איכות, מחיר נוחות וכו?
    האיבו אכן נמכרת בנפרד וזולה . הכרום אפשר למצוא רק טילון בנפרד אבל בדגם הקודם. הדגם החדש כבר נמכר ביחד עם אמבטיה השאלה אם השוני משמעותי בניהם?

יש לי שאלה שחשובה לי מאוד אבל לא קשורה לעגלות אלא לכסא ביטחון. רכשתי את הציקו נטפליקס בגלל שמוגדר מגיל לידה וכי אין לי סל קל. ותהיתי לגבי מצב המנח של התינוק. זה לא כזה שוכב אבל זה הכי שוכב שיש לכסאות בטיחות האם מומלץ ובסדר להשתמש באמת מגיל לידה או בכל זאת לרכוש סל קל עד לגיל מסויים?
    זהו אני אפסיק לשאול כי לא נעים לי כבר:)
    שוב תודה רבה על העזרה המרובה
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לשאול האם..

רוני
    09/03/2017

שכחתי לשאול האם שלושת העגלות שהמלצת (כרום, סולה, איבו) הם עם תמיכה קשיחה לגב או חלקית, האם אין את השקע הזה בטיולון בישבן שאתה מדבר עליו הרבה בפורום והאם אפשר לקפל יחד עם הטיולון?
    תודההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/03/2017

שלום רוני,

לגבי הרייסר, כפי שהבנת היא נוחה לתינוק ברמה אחרת אבל להורה פחות וזהו אכן שיקול, בכסף שנחסך אפשר לשכור פליפינית שתעזור ;)
    לגבי קליסטו, היא פחות נוחה לניוד, צרה והגב לא קשיח ב- 100%. הסל קטן ולא נגיש והטיולון חד כיווני.
    הסולה 2 שונה מאוד מהפליפ. לדעתי היא נוחה יותר לתינוק ולניוד מהפליפ עד שלפחות תגיע הפליפ 2 שבה שופרו הדברים הללו.
    לגבי הכרום, דווקא הדור הקודם היה מוצלח יותר מהדור החדש.
    לגבי צ'יקו, אף כסא לא שוכב בצורה שנוחה לתינוק והצ'יקו הכי קרוב לכך, גם הסל קלים לא ממש שוכבים טוב. ניתן לרכוש בחנות טוילנד בכפר סבא מגביהה שנכנס מתחת לצ'יקו והוא משפר את השכיבה אבל יש לבדוק שהזווית השוכבת יותר לא מסוכנת, יש בועה ירוקה בכסא שמראה מהי הזווית הבטוחה ומאיזה זווית הבטיחות לא תקינה.

כל העגלות שציינו שוכבות למצב ישר (ללא השקע) ועם תמיכה קשיחה מלאה. כולן מתקפלות עם הטיולון אך האיבו ממש ארוכה יחד איתו ולכן מומלץ לבדוק ברכב.

אפשר תמיד לשאול, בשביל זה אני כאן, זה לא מציק ולהפך רק מדרבן להמשיך לעזור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן נומו

רוני
    10/03/2017

תודה על מילות ההרגעה שאני לא מגזימה במיליון שאלותיי. למדתי המון לגבי עגלות. ואלך השבוע לחנויות לבדוק פיזית את העגלות המומלצות.
    רק לא הבנתי איזה דגם של הכרום אני אמורה לחפש כי כתבת שהדור חדש פחות מומלץ דווקא. ואני לא יודעת מה זה אומר. ראיתי שיש דגם 2016 ויש דלוקס. אני אשמח לצלון גדול ולבולמי זעזועים בכל הגלגלים . פחות חשוב לי שיהיו 5 מצבי ישיבה. 3 נשמע מספיק. למה התכוונת שמומלץ?

רציתי לשאול על המזרן שאני משתמשת בו לתינוק. מזרון נומו .האם מכיר וממליץ?(מזרן מחורר עם סדינים תואמים. המצאה ישראלית) האם זה בסדר לשכיבת גב, ובטן?
    תודה רבה שוב .רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    11/03/2017

שלום רוני,

בכרום מהדור הקודם היו גלגלים אחרויים גדולים יותר ועם מערכת קפיצים איכותית מאחור. בדור החדש הגלגל הוקטן והחומר ממנו הוא עשוי פחות איכותי, גם הקפיצים בוטלו. זה אמנם חוסך במשקל אך לדעתי פוגם באיכות הנסיעה, תמרון ובלימת זעזועים, לכן חפשו את הדגם שיש לו קפיצים אדומים בגלגלים האחוריים.

נומו היה מזרן פורץ דרך בתחום מניעת הסכנה של מקרי המוות בעריסה ולכן אני לא רואה סיבה להחליפו.
    כמובן שעד גיל שנה חובה שהתינוקות ישנו רק על הגב ולא על הבטן אך הוא מתאים גם לשכיבה על הבטן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר בדיקה

רוני
    13/03/2017

הי . אז הלכתי ובדקתי את העגלות שהמלצת לי , והסולה 2 מצאה חן וגם מצאתי מקום שמסכים למכור בלי אמבטיה . אבל וזה מה שרציתי להתייעץ מיכיוון שהתינוק כבר בן 4 חודשים אני חוששת שיהיה לי צורך בטיולון קליל יותר עוד כמה חודשים וכאן נכנסה לי דילמה מה דעתך על הבוגבו בי 3 שאני יכולה לרכוש משומשת( רק את הטיולון ) והוא עונה לי על הצורך הדו כיווני וגם תוכל לשמש בהמשך מיכיוון שקלילה יחסית לעגלות הכבדות הדו כיווניות. מה דעתך עליה בתור עגלה לגיל של 4 חודשים .השכיבה לא ממש מלאה והשאלה אם זה בסדר , ואיך היא בהקשר הנוחות , בלימת זעזועים , תמיכת גב, ופשרה בין כל מה שדיברנו עליו .או שעדיף ללכת על הסוללה 2 ובהמשך לרכוש טיולון זול וקליל ? אשמח לדיעה שלך בנושא לפני שעושה צעדים להמשך . תודה רבה !!!
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/03/2017

שלום רוני,

הבי מעולה לצרכים שלך. החיסרונות הגדולים הם: חוסר במעקה, מושב צר וכמובן המחיר, כמו כן אין הבטחה שהיא תשרת כטיולון עד גיל 3, יש הרבה הורים עם בי שרוכשים טיולון נוסף. במשקל, גודל קיפול, נוחות ניוד ובלימת זעזועים היא עולה על הסולה. תמיכת הגב זהה. אם זה במסגרת התקציב והיכולת אני חושב שתהני ממנה יותר מאשר מהסולה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולגבי השכיבה

רוני
    14/03/2017

ומה עם זה שהיא לא שכיבה של 180 מעלות? האם היא שוכבת יותר מהגוגר והאם לגיל 4 חודשים זה בסדר?
    תודהההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/03/2017

שלום רוני,

השכיבה לא ממש ישרה אך לגיל 4 חודשים היא בסדר גמור, כמו כן הוספה של מזרן קומפי קוש תשדרג פלאים את הנוחות של התינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

רוני
    14/03/2017

תודה רבה על כל העזרה !!!!. מזרן קומפי קושי יש לי לשמחתי גם בעגלה הנוכחית והוא באמת מושלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו