מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סל קל בטיחותי לתינוקסתיו14/03/2017
שלום קובי,
עד סוף השנה נהיה באמריקה ואנחנו צריכים לקנות סל קל לתינוק. הקרטריונים שלנו לפי סדר החשיבות הם-
1- בטיחות התינוק- כמה כוכבי בטיחות המושב קיבל?
2- אין לנו רכב ולכן נוסעים הרבה במוניות, אז התקנה כמה שיותר בטיחותית גם בלי הבסיס (האם האירופאי עדיף במובן הזה מהאמריקאי בגלל נקודת החיבור הנוספת לחגורה?)
3- לא כבד מדי כי כאמור אין לנו רכב משלנו (הרבה פחות חשוב מבחינתי מנושא הבטיחות)
בפורומים המקומיים כאן קראתי המלצות על-
aton q
nuna pipa
uppababy messa
Peg Perego Primo
האם אתה יודע כמה כוכבי בטיחות כל אחד מהם קיבל?
מה מנסיונך הכי בטיחותי ומתאים לדרישות שתיארתי, או אם יש לך המלצה אחרת כמובן.
תודה, הפורום שלך מאוד עוזר לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/03/2017שלום סתיו,
לצערי הבטיחותיים יותר גם לרוב כבדים יותר.
האטון Q קיבל באירופה 5 כוכבים וכנ"ל לפג פרגו.
האפפה בייבי והפיפה קיבלו דירוג טוב אבל פחות מהפג והQ. כמו כן הפג והQ מעולים גם ללא הבסיס. לQ יש יתרון נוסף שהוא מתחבר להמון עגלות בעזרת מתאמים ולכן יחסוך סחיבות אלב מצד שני לא בריא שתינוקות ישהו בסל קלים מעל ל-30-40 דקות ברצף.
המלצתי היא הQ או אטון 5 שזהה לQ בהכל רק שהעיצוב שלא בסיסי יותר ולכן הוא זול יותר.
המלצה נוספת היא הקייפיט של צ'יקו שנחשב לבטוח ביותר אך לצערי ללא בסיס הוא יותר בעייתי בהשוואה לסייבקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סתיו15/03/2017תודה רבה על כל המידע המועיל, ברשותך יש לי כמה שאלות המשך. סליחה על האורך, פשוט חשוב לי לבחור את הכסא הבטיחותי והמתאים ביותר עבורנו.
1- האם הנונה פיפה קיבלה ארבעה כוכבים (היא יותר קלה מסייבקס לכן אני שוקלת גם אותה, אבל רק אם היא מספיק בטיחותית)?
2- האם זה נכון שאם נוסעים במוניות (בלי הבסיס של הסל קל), עדיף סל קל אירופאי כי יש להם נקודת חיבור נוספת לחגורה? זה מה שאמרו לי באחת החנויות (לכן אני רוצה לפסול את האפפה בייבי)
3- האם לפג פרגו יש רגלית כמו לסייבקס לנונה? ועד כמה זה פרט חשוב?
תודה תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/03/2017שלום סתיו,
הנונה מספיק בטוח לדעתי. הפער כפי שציינתי לא קיצוני או משמעותי. אכן אני חושב שעדיף סל קל אירופאי כי לאמריקאי אין תפס בגב. זה לא משפיע על הבטיחות אבל גורם להתקנה להיות נוחה יותר עם פחות סיכוי לטעות אנוש בחגירה ולכן אני הייתי ממליץ שיהיה את התפס. אם לא היית צריכה לחגור ללא הבסיס מיד הייתי פוסל את כל הסל קלים וממליץ על הקייפיט.
לגבי פג ורגלית, אם תרכשו בארץ את הסל קל עם בסיס איזופיקס תהיה לו רגלית, בארה"ב הוא נמכר עם בסיס שונה וללא רגלית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך שהייה בסל קל
סתיו16/03/2017תודה רבה. שאלה אחרונה בנושא, כמה זמן תינוק יכול לשהות בסל קל? אנחנו קונים גם אמבטיה לטיולים ארוכים יותר, אבל אם למשל אנחנו צריכים לנסוע לאנשהו ואז חייבים את המושב לרכב, מה משך זמן המומלץ בלי לסכן את התינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/03/2017שלום סתיו,
ההמלצות כיום מדברות על בין 30 דקות ל- 45 דקות. כשיש נסיעות ארוכות צריך כל פרק זמן כזה לעצור ולהוציא את התינוק לרבע שעה. מומלץ שכמה שפחות יהיו בסל קל ולכן אני ממליץ שזה יהיה רק בנסיעות מבלי לחבר לעגלה אלא אם זה יציאה של עד 5 דק'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)