מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התייעצות על עגלה ראשונהליטל01/04/2017
היי אנחנו לקראת רכישת עגלה ראשונה
אחרי קריאה בפורום והמלצות
אנחנו עם 3 אפשרויות :
הרטן
בוגבו בי
פג פרגו
חשוב לנו בטיחות המוצר, נוחות התינוק, בדים איכותיים וכביסים , בולמי זעזועים, תו תקן , חומרים איכותיים
כמובן טיולון דו כיווני ונח שלא נצטרך לרכוש עוד טיולון בהמשך
שנינו גבוהים אז נרצה שהיא תהיה גבוהה
ובעדיפות הבאה לאחר אלה זה נוחות הקיפול ומשקל העגלה
אשמח לדעת בהתאם לצרכים איזה עגלה ודגם אתה ממליץ מבין השלושה או אחר (אנחנו פתוחים)
המחיר פחות חשוב לנו כי זה עגלה ראשונה שתשמש אותנו בהמשך
והאיכות ונוחות יותר חשובה לנו
בנוסף האם לכל הדגמים הללו יש סל קל תואם ובטיחותי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/04/2017שלום ליטל,
נתחיל בכך שאני לא בטוח שהורים בישראל ימשכו עם עגלה אחת לאורך כל הדרך. רכישת טיולון היא קנייה לא יקרה ומקבלים מוצר קליל וקטן בקיפול שחורשים עליו בגיל שהילדים אוכלים ומלכלכים את העגלות והעגלה נשמרת לילדים הבאים.
היחידה מבין השלוש שיכולה איכשהו להחשב כטיולון היא הבי ששוקלת כ- 9 ק"ג לעומת זאת טיולון ממוצע שוקל בין 5 ל 7 ק"ג. אי לכך אני לא ממליץ לחשוב בכיוון הזה.
ההשוואה היא בין בי 5, פג פרגו בוק פלוס, הרטן VIP.
לגבי בטיחות. הרטן לדעתי בטוחה יותר כי יש לה בדים מסנני UV, יש לה מחזירי אור ורצועה שישית נגד החלקה בטיולון.
לגבי בולמי זעזועים להרטן יש את הבולמים הטובים מבין השלוש והם ניתנים לשינוי מצב קשיח או רך. בפג הקפיצים ממש קשים שהם כמעט ולא מורגשים ולכן בשטח משובש התינוק יחוש את הרעידות והריפוד הדק שלה לא ממש עוזר, כמו כן מאוד קשה לעלות ולרדת איתה מדרכות כאשר יש תינוק בעגלה וככל שמשקל התינוק עולה כך הקושי עולה. בבי הבולמים טובים ועליית מדרכה איתה די קלה (בהרטן זה קל יותר כי הגלגלים גדולים).
אישור מכון התקנים יש לכולם אבל תמיד אפשר לבדוק מול מכון התקנים. איכות חומר לדעתי בהרטן יש מזרן אמבטיה מסיבי קוקוס ולכן אין מעכבי בערה, בטיולון יש בד טרמי ששומר על טמפרטורת הגוף והיא גם הכי מרופדת מבין השלוש.
הבי ממש נמוכה, הפג סבירה וההרטן יחסית גבוהה. אם ההורים גבוהים סביר שהתינוק יהיה גם גדול ולכן חשוב לציין שמושב והאמבטיה הבי הם הכי קצרים וצרים מבין השלוש. הפג וההרטן מרווחות הרבה יותר כאשר ההרטן ארוכה מהפג.
משקלי עגלות: הבי שוקלת עם טיולון כ- 9 ק"ג. הפג 10.3 ק"ג וכ- 11 ק"ג אם משדרגים לשלדת S (מומלץ). ההרטן 13 ק"ג יחד עם טיולון.
קיפול, הבי והפג די נוחות לקיפול, בהרטן יש צורך בפירוק הטיולון טרם הקיפול, מצד שני המשקל יתחלק לשניים וההרמה לרכב תהיה קלה יותר.
לבי מתחברים סל קלים של סייבקס או מקסי קוזי בעזרת מתאם שצריך לחבר ולפרק כל שרוצים לחבר סל קל. בפג מתחבר ישירות סל קל פג. בהרטן מתחברים אותם הסל קלים שמתחברים לבי רק שהמתאם מובנה על השלדה ולכן לא צריך לפרק או להרכיבו. לבי והרטן הסל קל המומלץ הוא אטון 5 שקיבל דירוג של 5 מתוך 5 כוכבים, הפג גם קיבל דירוג של 5 כוכבים אבל הסייבקס קיבל דירוג גבוהה יותר.
לגבי המלצה, קשה לתת אחת כי יש המון דרישות. השאלה הכי חשובה היא מה בעדיפות ראשונה? נוחות התינוק או נוחות ההורה. לנוחות התינוק אני חושב שבהרטן הכי חשבו על התינוקות. נוחות ההורה הבי מנצחת בענק בזכות המשקל וגודל הקיפול אבל כפי שרשמתי זה על חשבון רוחב ואורך החלקים של העגלה.
אני ממליץ ללכת לחנות (אני ממליץ על בייבי לאב כי ברשת זו מוצגים כל שלושת הדגמים), לנסות ללכת עם כל אחת מהעגלות כאשר יש משקל בתוכן בתוך ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכות, לנסות לתפעל (לחבר אמבטיה, טיולון וסל קל כולל המתאמים בבי), לנסות לקפל ולבדוק ברכב, לגעת בבדים ולחוש את עובי הבד ורק אז לקבל החלטה מושכלת.
אין לי עוד המלצה אולי רק ממבה פלוס של איי.בי.סי דיזיין אבל היא מאוד דומה להרטן ביתרונות ובחסרונות ואני חושב שההרטן מוצלחת יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות על עגלה ראשונה
ליטל02/04/2017הי קובי
תודה רבה על התשובה המפורטת .
עשינו כדברייך הלכנו לבייבי לאב , הרטן היה רק רייסר שם והבוגבו היה חסר. בכל מקרה הרטן נפסלה על הקיפול הגודל והמשקל .
מהבוגבו האמת בכלל לא התרשמתי - קצת מרגיש כמו צעצוע, לא יציב לא מרגיש בטיחותי בכלל.
הפג הכי נראתה לי מלבד עניין המשקל
הכל ממש כבד לי. זה רק שאלה מה הכי פחות כבד.
מישהי מהעבודה שחזרה מחופשת לידה וקנתה את הפג גם לא המליצה אמרה שהיא מאסיבית מידי ומסורבלת והיה לה קשה .
אז הלכנו ובדקנו גם את המאמס אנד פאפס , אחרי המלצות מהעבודה,
רציתי לדעת את דעתך על המאמס אנד פאפס סולה/ ארמדילו
מה עדיף? מתי אמורה להגיע ה xt2? ובמה היא שונה מה 1?
מפריע לי בארמדילו שאין מעקה מצד שני הקיפול יותר נח
גם מפריע לי מבחינת אמינות החברה הריקול שהיה .
יש לך עוד המלצות שדומות למאמס אנד פאפס?
על מה אני מוותרת מבחינת נוחות התינוק לעומת הפג?
ברור לי שזה עולם מחירים שונה, אבל גם ככה אחכ קונים טיולון אז אני מעדיפה לקנות עגלה ב 3-4 ואחכ לקנות יו יו (טיולון) וזאת באמת בתנאי שאני מקבלת ״וליו פור מני ״ ראוי
וגם מזכירה שחשוב לי גובה . אבל על זה מקסימום אתפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/04/2017שלום ליטל,
קודם כל בהרטן לדרישות שלך דגם הוי.איי.פי מומלץ יותר אך מבחינת משקל הוא די דומה לפג. מצד שני וגם בפג אפשר תמיד להפריד חלקים טרם הקיפול והמשקל מתחלק. חשוב לזכור שהמשקל מורגש בשני מקרים בלבד: 1. הרמה לרכב 2. הרמה במדרגות כאשר ברוב הבתים עם מעלית או ק.ק סעיף זה לא רלוונטי. מצד שני מרוויחם נוחות לתינוק, נוחות ניוד, גובה.
בארמדילו 2 היה מעקה, כיוונון הרגליים שופר, הבדים שופרו ואני מניח שגם במפרט הטכני הפנימי נעשו שיפורים בעיקר בעקבות הריקול אך בטח גם בעקבות תלונות לקוחות. גם בסולה וגם בארמדילו מקבלים אמבטיה נמוכה מאוד וגם הטיולון. רוחב צר מאוד, אורך סביר וריפוד סביר, אין בולמי זעזועים איכותיים אבל בסה"כ הן נותנות תמורה טובה לכסף. היחידה שדומה לארמדילו היא הבי5. היחידה שדומה לסולה היא ג'ואי כרום שלדעתי פחות איכותית.
לסיכום: יש התנגשות בדרישות כי בעגלה קלה בעלת קיפול קל נחסכו דברים שהם בדר"כ: גובה, גודל גלגל, קפיצים קשים יותר, רוחב, אורך, פחות מצבים בגב הטיולון, עובי שלדה ולכן שרידות ואמינות נמוכים יותר בהשוואה למוצרים האירופאים. מצד שני הנוחות עבור ההורה המודרני מעולה וכפי שציינתי הקיפול קל, הגודל מעולה לתא המטען, המשקל קל ועוד.
לכן אני מציע להכין רשימת דרישות מהחשוב לפחות חשוב ואז להתכוונן על מספר עגלות שעונות הכי קרוב לדרישות, לצערי אף פעם לא תהיה אחת שתענה לכל הדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהXt2
ליטל04/04/2017היי האם אתה יודע לומר מתי ה ארמדילו xt2 מגיעה לארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/04/2017שלום ליטל,
הבנתי בבתחילת מאי אבל עדיף לברר מול היבואן מיה בייבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה ראשונה- אפשרויות אחרונות
ליטל05/04/2017היי קובי
תודה בדקתי הם אמרו ביוני אז זה לא רלוונטי
כרגע נשארנו עם 3 אופציות:
מאמס אנד פאפס סולה / ארמדילו / הפג בוק פופ אפ 51
דגמי 2016
הפג פשוט מסורבלת וכבדה חוץ מזה היא מעולה.
הסולה דווקא מתקפלת בלחיצה אחת אמנם לא למצב סגור אלא שטוח אבל הקיפול הוא בלחיצה. והיתרון שלה הוא תקציבי ומאפשר לקנות אחכ בהמשך את היויו כטיולון קל .
הבבדל במחיר בין הסולה לארמדילו משמעותי. מה היתרונות של הארמדילו על פניה? מלבד הקיפול שלו. שהוא יותר קומפקטי?
יש עוד אפשרויות שהם בקטגוריה של הסולה שהן טובות ממנה?
האם הפרש של 2000 שח מצדיק לקחת את הפג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/04/2017שלום ליטל,
אני חושב שהסולה נותנת תמורה מעולה לכסף כך שאם אהבת והתחברת, הסתדרת עם הקיפול והתפעול, היא נכנסת לרכב ועוד יותר נכנסת לתקציב אז חבל בכלל לחשוב על כיוונים אחרים.
מה שכן הייתי ממליץ לרכוש לה מזרן איכותי לטיולון (אני ממליץ על קומפי קוש) שגם ישדרג את הנוחות כי המושב יחסית קשה אבל יותר מזה בגלל אופן הקיפול ישמור על הבד ואז תכבסו רק את המזרן בעת הצורך ולא את כל הבדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה ראשונה
ליטל05/04/2017המון תודה!
עזרת לנו מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)