מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אין שכיבה ישרה בטיולוןהגר25/04/2017
היי קובי,
אשמח לעזרה בנושא.
אהבנו מאד את הסלסה של ABC אך מוטרדים מהעובדה שאין בה מצב שכיבה ישר בשלב הטיולון.
אני מנסה להבין עד כמה הפרמטר הזה קריטי? ברור לי שלא יהיה ניתן להשכיב על הבטן, אך חשוב לי להבין האם תנוחת הערסול שמתאפשרת בסלסה פחות בריאה? האם תנוחה זו בעייתית/בלתי אפשרית בגילאים מסוימים?
בקיצור - אני רואה שאתה תמיד ממליץ כאן על שכיבה ישרה והייתי שמחה להבין את הסיבות לכך
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/04/2017שלום הגר,
גם לתנוחת העירסול בסלסה (או בכל עגלה) יש יתרונות ולא רק חסרונות!
יתרונות: זרימת דם טובה יותר במצב שוכב, תנוחה מרגיעה יותר, מניעת החלקה בירידה ממדרכות, תנוחת העירסול מכינה את התינוקות בצורה מעולה לשלב של זחילה על 4.
חסרונות: לא ניתן להשכיב על הבטן (אני השכבתי את ילדי עד גיל 7-8 חודשים לדוגמא), לא ניתן לחתל בעגלה, בזמן שינה עדיף שהגוף יהיה ישר ולכן אם נרדמים בתנוחת עירסול מומלץ שלאחר שעתיים תעבירו למיטה או משטח ישר (לול, עריסה וכו').
על החסרונות אפשר להתגבר אם אהבת את הסלסה אבל יש גם את הממבה פלוס של אותה חברה שנותנת מושב ששוכב לתנוחת עירסול אבל בלחיצת כפתור גם משטתח למצב שטוח.
אם מושכים עם האמבטיה עד גיל 7 חודשים ובסלסה בגלל הגודל העצום אפשרי עד 9 ק"ג שזה לרוב גיל 7-8 חודשים אז החיסרון של השכבה על הבטן יורד. החתלה לא רבים מחתלים בעגלה. שינה שזה החלק הקריטי עלולה להיות בעייתית אך ככל שגדלים כך פחות ישנים וגם אז במצב השני אין כל בעיה שתהיה שינה ממושכת אם כי זה לא הפיתרון הכי נח.
למה אני בכל זאת ממליץ על ישר, כי כפי שרשמתי שבתנוחת עירסול אפשר להתגבר על החסרונות במצב ישר אותו סיפור רק פחות כאב ראש. אין מחקר שמצדד באף צד ולכן זו דעתי האישית שכמו שנח לי לישון במיטה ישרה כך גם יהיה לתינוק. כמו כן הכל שאלה של אורך חיים, אם מרבים להיות בחוץ אז בהחלט למצב הישר יש יתרון גדול יותר ואם לא אז תנוחת העירסול לא בחיסרון הגדול יותר שלה לא תהווה אותו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! :)
הגר26/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)