התלבטות על עגלה סייבקס או הרטן?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות על עגלה סייבקס או הרטן?
    ליה
    02/05/2017

הי אשמח לעצה, התלהבתי מאוד מהסייבקס והבן זוג שלי התלהב מהעגלת הרטן ,
    היא באמת יפה וקפיצית
    אבל אני חוששת לגבי המשקל כי אני בחורה קטנה
    בהרטן האמבטיה שיש בארץ כבדה בכמעט 3 קילו
    והידית אחיזה שלה פחות נוחה לטעמי
    סיכמתי לי את ההבדלים במשקל ואני עדיין בהתלבטות
    יש לך קצת אור לשפוך? יש אמבטיה אחרת שאפשר לקנות ?
    הבדלים במשקל:
    שילדה 1.4 קג
    עם טיולון 2.5 (רק טיולון -1)
    עם אמבטיה 4.5 (רק אמבטיה- 2.7)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד קצת פרטים עלינו

ליה
    02/05/2017

אגב אני קטנטנה והוא גבוה ,יש לנו ג'יפ אבל
    אני ללא רכב או רישיון כרגע
    ואצל ההורים של שנינו יש מדרגות של קומה
    אז אם יש עגלה אחרת שמומלץ לדעתך גם לשקול
    אני אשמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/05/2017

שלום ליה,

סה"כ ההתלבטות שלכם היא בין עגלות שמאוד נוחות לתינוק ומצד שני יהיה חיסרון של עליית העגלות במדרגות (ואני בכלל ממליץ להשאיר ברכב ולעלות עם מנשא). אי לכך האופציה הנוספת תהיה ללכת על עגלה קלה ובעלת קיפול קל וקטן אבל אלו יבואו על נוחות התינוק. אני כמובן בעד נוחות התינוק.

לגבי אמבטיות נוספות להרטן, קיימות אך אנו לא מביאים. הן מתיישבות בתוך מושב הטיולון ולכן יוצרות סירבול ומשקל כבד עוד יותר.
    לגבי סייבקס, לא ציינת דגם ולכן אני מניח שהכוונה לפריאם והתשובות הן לגביה.
    המשקל יחד עם האמבטיה לא בא לידי ביטוי כי בהליכה לא מרגישים ובשני המקרים יש לפרק את האמבטיה טרם הקיפול.
    חשוב לומר שבהרטן משתמשים במזרן מסיבי קוקוס ולא ספוג ולכן הוא מוסיף משקל אבל לא מכיל מעכבי בעירה ובעצם מדובר במזרן נושם. מנגנון הידית שהגגון מחובר אליה גם מוסיף משקל אך יעיל יותר מכיוון שפריאם הגגון רופף וחוזר לאחור לעיתים.
    לגבי טיולון, המשקל מכיוון שההרטן מרווח יותר, כולל ניילון גשם ובעל גגון עם חיזוקי ברזל, שוב יעיל יותר נגד רעידות וחזרה לאחור או בקצרה יציב יותר. הטיולון רחב יותר מה שמוסיף משקל.
    בסופו של יום זו החלטה שלך ולכן אני מציע להתנסות עם העגלות ולהחליט, לדעתי בדבר החשוב ביותר יש להרטן יתרון וזה יכולת הניוד והקפיצים מכיוון שבסופו של יום 99% מהשימוש בעגלה הוא ההתניידות איתה ולא הרמתה לרכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיה ללינה

ליה
    04/05/2017

תודה שאלונת נוספת
    ראיתי בפג פרגו שיש באמבטיה מעמד ופתחי אורור והיא מתאימה לילה
    האם גם הסייבקס/הרטן מתאימות ללינה?
    איך ההתניידות של הפג היא עם בולמים ? היא קלה יותר?
    זה משהו שכדאי לשקול מול העגלות שציינתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    04/05/2017

שלום ליה,

בהרטן אין בעיה כי המזרן נושם ולכן לא צריך פתחי איוורור.
    בפג אין מזרן וסבירות די גבוהה שתקנו אחד כזה כי היא מאוד קשיחה ואז לפתחים לא תהיה משמעות.
    גם בפריאם המזרן לא נושם אבל אין בעיה לישון בה וגם בפג עם מזרן לילה כל עוד המזרן לא עבה יותר מ- 4 ס"מ.
    לפג אין קפיצים טובים וזה החיסרון הגדול. בעיר ההתניידות סבירה וככל שהדרך משובשת כך הנוחות תרד. החיסרון הגדול בחוסר הקפיצים הוא שבפג נורא קשה לעלות מדרכות כאשר יש תינוק בתוך העגלה וככל שהתינוק גדל ומשקלו גדל כך זה יהיה קשה עוד יותר.
    היתרון הגדול של פג על הרטן או סייבקס הוא שהיא קלה יותר והקיפול יותר קל. לסיכום היא יותר נוחה להורה בקיפול והרמה לרכב אבל פחות נוחה לניוד באופן משמעותי ולדעתי גם פחות נוחה לתינוקות כי אינה מרופדת טוב והטיולון לא נשכב ממש למצב שטוח. היות ומקפלים ומרימים את העגלה פעם או פעמיים ביום אני פחות ממליץ על הפג אלא אם ממש חשובים לכם נושאי נוחות הקיפול וההרמה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ראיתי עכשיו שהסייבקס מיוס הגיעה..

ליה
    04/05/2017

הי קובי, ראיתי שהמיוס של סייבקס הגיעה לארץ
    היא יותר קלה ממה שהבנתי בהרבה השאלה איך הניידות שלה והבלמים?
    מניחה שגם בה באמבטיה אפשר לישון והיא נשכבת?
    יש לה חיסרונות שאני מפספסת על הפריאם/הרטן?
    המון תודות!!!!!
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/05/2017

שלום ליה,

יש המון חסרונות מול המון יתרונות!
    החסרונות יהיו בנוחות של התינוק והיתרונות יהיו בנוחות שלכם.
    האמבטיה סבירה בגודלה אך קטנה מהפריאם או ההרטן.
    הגלגלים קטנים כך שמעבר להליכות עירוניות יהיה קשה לתמרן איתה ולמרות שיש קפיצים עדיין יהיו רעידות כי הגלגל קטן.
    הטיולון צר וקצר ולכן בחורף עם לבוש עבה יהיה צפוף.
    כל המושב עשוי רשת עם מזרן מעליה אך באזור הרגליים אין כיסוי מה שסביר שיביא לבלאי מואץ לבד שאינו חלק מהאחריות.
    האמבטיה והטיולון נמוכים.
    מצד שני היא קלה משמעותית מהרטן והפריאם, קטנה יותר בקיפול ולכן לך היא תהיה נוחה יותר. הקיפול יחסית מסורבל אך זה נכון גם לגבי הרטן ופריאם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו