בחירת עגלה לילד ראשון

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• בחירת עגלה לילד ראשון
    ניצן
    19/05/2017

קובי שלום,
    כבר מספר שבועות אני עוקב אחרי ההודעות בפורום וההמלצות שלך על עגלות.
    היום הסתובבתי בשילב ובמוצצים עם אשתי, וניסינו מעט את חלקן.
    אשתי נמוכה (מטר וחצי), ואנו גרים בקומה שנייה ללא מעלית (אבל יש לנו רכב, עם בגאז' סטנדרטי).
    תקציב פחות משחק תפקיד אצלנו.

כאשר ניסינו את דגמי בוגבו (קמיליון ובי 5) התרשמנו בהרבה מנוחות הנסיעה שמספקים גלגלי הקמיליון על פני הבי, אולם קיפול הבי עם הטיולון נראה היה עדיף בהיבט זה. נקודה נוספת שעלתה היא האמבטיה הרכה (וללא הפגוש) של הבי. האם יש לכך משמעות מבחינת בטיחות? מבחינות אחרות?
    האם יש סיבה להעדיף את הארמדילו על פני הבי5?
    ראינו מספר עגלות של סטוקה, שפחות מוזכרות בפורום כאן. יש סיבה להעדיף אותן, או להימנע מהן? (הקיפול נראה לא נוח, אך היו יתרונות אחרים...)
    מלבד הקיפול, האם לאינגליזינה טרילוג'י ישנם יתרונות משמעותיים על פני דגמים אלו?

בנוסף, אתה ממליץ רבות על ההרטן VIP, וגם על הממבה פלוס של אייביסי דיזיין.
    הן עגלות כבדות יותר, ומסורבלות יותר לקיפול. כמובן שנוחות התינוק חשובה, אך השאלה היא האם אשתי תצליח להתמודד עם תפעול שלהן. האם נוחות הטיול איתן משמעותי מהקמיליון, למשל? (לא מדבר על נוחות התינוק, מנסה לקבל מושג)
    האם הן בטוחות יותר לתינוק?
    האם אתה מכיר חנות שיש בה את שני הדגמים? (ראיתי שכתבת היכן ניתן למצוא את ההרטן, אך אני לא ראיתי היכן מוצאים את הממבה)

האם יש עגלות אחרות אשר היית ממליץ עליהן?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עגלה לילד ראשון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    20/05/2017

שלום ניצן,

קודם כל הכי חשוב לציין שאין עגלה מושלמת! בכל עגלה נמצא הרבה מאוד חסרונות ולכן עלינו למצוא מוצר שיתאים לאורח החיים שלנו.
    כפי שאני מסביר תמיד, ככל שהיצרן מנסה לייצר מוצר שיתן את מקסימום הנוחות לתינוק כך המוצר יהיה כבד יותר כי הרוחב, אורך, בד עבה, צמיגים איכותיים, קפיצים איכותיים ואפילו ברגים ומיסיבים איכותיים מוסיפים למשקל ונוסיף שלדה מאסיבית לחוזק ויציבות וזה המתכון למוצר כבד. אותו סיפור רק הפוך, עגלה צרה, פחות מרופדת עם גלגלים קטנים וקפיצים פחות איכותיים תהיה קלה יותר.

ברור מאוד שהבי אינה מושלמת, צרה מאוד, אמבטיה צרה ופחות נוחה לנשיאה אבל קלה מאוד לתפעול וקלה מאוד מבחינת משקל. יכולת הניוד טובה בעיקר להורה עירוני ופחות למי שזקוק מעבר. הקמיליון עגלה מעולה וטובה יותר מהבי אבל יש לה חיסרון עצום לדעתי וזהו הטיולון שלא נשכב למצב שטוח. הוי.איי.פי דומה לה מאוד ביתרונות וכן מציעה טיולון עם שכיבה ישרה, אמבטיה גבוהה יותר, קפיצים איכותיים יותר ועוד ולכן כבדה ממנה בכ- 2 ק"ג.
    דגמי הסטוקי סובלים מאותו חיסרון של הקמיליון ולכן אני פחות ממליץ.
    הארמדילו פליפ דומה לבי ביתרונות אבל מדובר במוצר פשוט יותר עם קפיצים וגלגלים פחות איכותיים שישפיעו על יכולת הניוד. היא זולה יותר והדגם שיכנס בקרוב לארץ כן יציע פגוש לטיולון, באופן כללי לא מדובר בחיסרון גדול ובטח שלא בטיחותי, אם אין אחד כזה בעגלה מכיוון שהמעקה גורם לתינוקות לנוע קדימה כדי לאחוז בו ובכך הם מאמצים את שרירי הבטן לחינם ומאבדים את התמיכה לגב ולכן יש שאומרים שאפילו זה חיסרון. בהרטן לדוגמא המעקה מתכוונן אל התינוק וכך התינוק יושב אם תמיכה מלאה לגב ועדיין יכול לאחוז במעקה.
    האינגלזינה היא עגלה מהדור הישן והיתרון הגדול זה הקיפול אבל המבנה שלה יוצר עגלה פחות נוחה לניוד ולעליית מדרכות, הסל קל שמתחבר לא מהמומלצים והטיולון והאמבטיה דורשים תמיכת בד נוספת.
    הממבה פלוס נמכרת במעט חנויות, אפשר לשאול את היבואן של איי.בי.סי דיזיין בדף הפייסבוק שלהם.
    הממבה פלוס לדוגמא נשכבת כמו הקמיליון והסטוקה אבל להבדיל מהן יש לה לחצן פטנט שמשטח את הגב למצב שטוח ולכן אני ממליץ עליה.
    אני לא בטוח שהרטן והממבה פלוס יתאימו לכם!
    כפי שציינתי אין מושלם ותאלצו לעשות פשרות שיהיו או בנוחות שלכם או בנוחות של התינוק.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ושאלה נוספת:

ניצן
    26/05/2017

איך היית מדרג את בוק פלוס של פג פרגו ביחס לעגלות הללו? (ראיתי שהמלצת על דגם זה במספר מקרים)
    תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    27/05/2017

שלום ניצן,

היא באמצע, הכוונה שלא לכאן ולא לכאן ולכן אני ממליץ עליה.
    מה זה אומר:
    מבחינת נוחות התינוק היא מרווחת מאוד אבל ממש לא מרופדת ומחייבת רכישת מזרנים לאמבטיה ולטיולון, הטיולון לא מגיע למצב שכיבה שטוח כלומר יש פלוסים בנוחות ומינוסים.
    היא נוחה לניוד בשלדת S אבל בעיקר בשטח עירוני, מעבר אין לה קפיצים טובים מה שיגרום לחוסר נוחות בניוד בדרכים משובשות.
    נוחה לקיפול, די קומפקטית ובמשקל סביר.
    בסך הכל מוצר שעונה להרבה דרישות ועם שידרוג המזרנים זו אופציה טובה מאוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו