מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אויסטר 2 ארמדילו או פגסתיו29/05/2017
הי קובי!
ממש תודה על הפורום!!! ממש נגיש וקריא ועוזר!!
חשוב לנו בעגלה- נוחות התינוק, אמבטיה מרווחת, פגוש בטיולון, טיולון דו"צ, נוחות ניוד, קיפול נוח יחסית (למרות שמתרגלים להכל בסופו של דבר..) לא כבדה.
ההתלבטות היא אויסטר 2, פג (שלדה s), ארמדילו.
בינתיים ראינו את כל הנל בחנות, לא מצליחים ככ להבין למה הפג נחשבת טובה יותר מהאויסטר, והאם יש סיבה מוצדקת שהאויסטר יותר יקרה מהארמדילו?
ראיתי שכתבת על החסרונות של האויסטר-קיפול גדול ומסורבל וצלון מעפן, ושל הפג- משקל וקיפול גדול. אשמח שתתייחס לחסרונות של/ יתרונות של כל עגלה ביחס לאחרות..
תודה תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/05/2017שלום סתיו,
לגבי ארמדילו, עד שלא תגיע ארמדילו 2 היא לא עונה לדרישות כי אין לה מעקה ובכל אופן האמבטיה והטיולון שלה הם הצרים מבין השלושה ובאופן די משמעותי. מצד שני היא הקלה ביותר והקטנה ביותר לאחר קיפול בשל כך.
לגבי אויסטר, לא זכור לי שרשמתי שיש לה צלון מעפן, יש לה צלון סביר אך לא מושלם. כפי שציינת, לדעתי התפעול שלה מסורבל והקיפול ענקי יחד עם טיולון. היא יקרה מהפליפ כי עדיין יש בה מוצר מרווח ומרופד יותר, קפיצים איכותיים יותר ועיצוב מושקע יותר.
לגבי פג, היא מרווחת, נוחה לקיפול והגודל סביר. היא פחות נוחה לניוד ובעיקר לעלית וירדת מדרכות כי הקפיצים קשיחים ואין ידית טלסקופית. היא מצריכה רכשית מזרן לאמבטיה ולטיולון לדעתי. היא מיוצרת באיטליה ולא בסין להבדיל מהאויסטר והפליפ.
לדעתי ההתלבטות צריכה להיות בין הפג לאויסטר ואני ממליץ לבדוק כל עגלה בנפרד ולעשות זאת לבד (ללא איש מכירות לצידכם). לאחר שילמדו אתכם על כל עגלה שימו בכל עגלה כ- 6 עד 9 ק"ג, תטיילו עם כל עגלה בחנות ומחוצה לה, נסו לעלות ולרדת מדרגה. לאחר מכן נסו לחבר אמבטיה, טיולון לכל צד וסל קל אם לוקחים תואם. לאחר מכן קפלו לבד את העגלות ועדיף עם טיולון ובידקו ברכב. אני מניח שלאחר מכן קבלת ההחלטה תהיה קלה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה כמה שאלות נוספות
סתיו29/05/2017תודה על התשובה המפורטת והמהירה!
1.לפי ההתרשמות שלי, במידה ואני מפרידה את הטיולון של האויסטר בקיפןל, זה יוצא מבחינת הגודל די אותו הדבר כמו הפג לא?
2. לגבי האמבטיה של פג שיכולה להיעמד על 2 רגליים ויש לה פתחי אוורור, לדעתך זה קריטי או יותר שיווקי? האם לא אוכל להשכיב את התינוק גם סתם ככה באמבטיה של האויסטר?
3. במידה ונלך על האויסטר איזה סלקל אתה ממליץ? כי הסטנדרטי שמגיע איתה הוא 4 כוכבי בטיחות לעומת 5 של הפג.. או שאתה ממליץ לקנות כבר כסא בטיחות? לא רואה את עצמי מחברת הרבה פעמים את הסלקל לעגלה אבל כן יש לזה יתרון במידה ורוצים ילדים צפופים בע"ה אז אחד בסלקל והשני בכסא.. או שזה לא משנה?
4. ראיתי שאתה ממליץ על ממבה של איביסי דיזיין יותר מהאויסטר, שווה להכניס גם אותה להתלבטות או שיש לה חסרונות שלא מתאימים לנו? (הבנתי שהיא כבדה, יותר מ7.4 של הפג?)
תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין- גרים במושב
סתיו29/05/2017ולכן נוחות ניוד, ניוד שמתאים לדשא/ חצץ יותר חשוב לנו מנוחות קיפול.
פתוחים להצעות נוספות..
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/05/2017שלום סתיו,
1. עדיין הפג קטנה יותר. וכפי שהמלצתי, תתנסו אישית עם פירוק והרכבת החלקים והקיפול לרכב וככה תקבלו מושג אם אתם יכולים להתמודד עם הפירוק וההרכבה לפני כל קיפול. אני תמיד ממליץ לפרק אם אפשר כדי שהמשקל יתחלק לשניים.
2. יש לאמבטיה עם איוורור יתרונות וגם לרגליים אך אין לזה משמעות לשנת לילה ובשני העגלות אין בעיה שהאמבטיה תשמש כתחליף עריסה.
3. אטון 5 מתחבר לאויסטר ויש לו 5 כוככי בטיחות.
אפשר מראש צ'יקו נקסטפיט שלדעתי מצוין, החיסרון שמרכזי שלא ניתן להוציא מהרכב ולחבר בעגלה או לשאת אם התינוק נרדם בנסיעה ולא רוצים להעיר.
4. שווה בעיקר בגלל שציינת כורכר, היא מושלמת לזה, נוחה יותר לניוד מהפג או האויסטר, מתקפלת טוב עם הטיולון. שוקלת 2 ק"ג יותר מהפג עם שלדת S ו3 יותר מהפג עם שלדה רגילה.
לא מורגש בהליכה אלא רק בהרמה לרכב.
מה שמרווחים: אמבטיה ענקית, טיולון מרופד ויסקו ולכן נח יותר, נוחות ניוד, מערכת קפיצים מדהימה, נוחות תפעול די קלה וכך גם הקיפול. הטיולון בעל פטנט שכיבה בתנוחת עירסול שיש לזה יתרונות מסויימיםעל פני שכיבה שטוחה ובלחיצת כפתור יש גם
שכיבה שטוחה.
הייתי גם ממליץ לבדוק את הרטן וי.איי.פי שהחברה שלי משווקת. יש לה הרבה יותרנות שיענו לדרישות שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)