מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין ארבע עגלותגל שטרית08/07/2017
לקראת לידה ראשונה , מתבטת בין מספר אפשרויות:
1. אויסטר 2
2. אויסטר זירו
3.אינגליזינה טרילוגי
4. מיוס של cybex
(בהתחלה שקלתי גם את בוגוב בי 5 ואת אורבו 2 אך ירד מהפרק)
-אני יודעת שההבדל בין אויסטר 2 לזירו הוא בכך שזירו קלה יותר, אך מצד שני בזירו לא ניתן להפוך את הטיולון (עד כמה זה חשוב?) וגם אין בה אפשרות לכוונן את הגובה של הידית (בעלי די גובה 1.85)..איך הקיפול שלהן, האם הן חזקות?
-לגבי המיוס הקיפול שלה קל ונוח , אך אמבטיה השלה צרה וזה חיסרון בחורף , האם היא חזקה מספיק?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/07/2017שלום גך
אין מושלם בעגלות ולכן יש דברים שתצטרכו להתפשר עליהם.
1. אויסטר 2, מרווחת די טוב אך מצד שני כבדה משאר הדגמים, ענקית באופן משמעותי מכל הדגמים לאחר קיפול עם טיולון. תפעול קצת מסורבל אבל לדעתי מבין כולן הכי נוחה לתינוק.
2. זירו חד כיוונית ויש לזה חסרונות רבים בעיקר בהתפתחות התינוק והקשר עם ההורה ולכן אני פחות ממליץ.
3. טרילוג'י נוחה לתפעול, נוחה לקיפול, פחות נוחה לניוד, נוחות התינוק סבירה אך מומלץ להוסיף מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון כדי להגיע לנוחות טובה עבור התינוק.
4. היתרון בנוחות להורה וכפי שהבנת החיסרון בנוחות התינוק. אני אישית פחות אוהב עגלות מסוג זה והבי אך הציבור בארץ כפי שאני שם לב מעדיף את הנוחות שלו על פני התינוק.
חזרתי מגרמניה ושוויץ ששם די נדיר לראות בי או מיוס ומה שרואים זה עגלות ענקיות וסופר מפנקות לתינוק.
אם תגדירי יותר דרישות יהיה לי קל גם להמליץ על עגלות אחרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גל שטרית08/07/2017תודה רבה,
למה כוונתך כשאתה מתכוון לכך שאנגליזינה קשה בניוד?
בשמחה אקבל המלצות לעגלות אחרות חשוב לי שתהיה מרווחת, קלה יחסית לקיפול ותפעול במשקל סביר(לא חייב להיות הכי נמוך אבל סביר) וכפי שהמלצת שניתן יהיה להפוך את הטיולון וכמובן לקפל עם הטיולון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/07/2017שלום גל,
אני תמיד ממליץ להוסיף משקל של 9 ק"ג לעגלה ולטייל איתה בחנות ומחוצה לה ואז להרגיש באמת כיצד העגלה תתפקד עם תינוק בתוכה (וזה מבלי להוסיף עוד תיק, שקיות ודברים בסל).
לדעתי הניוד עם האינגלזינה יהיה קשה יותר בגלל מבנה השלדה.
לצרכים שציינת אני חושב שפג פרגו בוק יכולה לענות היטב עליהם. אני ממליץ להוסיף לה גם מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון מכיוון שלדעתי אחד החסרונות שלה הוא ריפוד מאוד מאוד דק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם סלסה פלוס?
גל שטרית10/07/2017תודה עלה מענה , שאלה אחרונה, מה עם סלסה פלוס? גם תתאים לצרכים? אם לא אז למה? כי בדקתי וראיתי שהיא גבוהה, די קלה בקיפול, משקל בינוני עם טיולון מתהפך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/07/2017שלום גל,
יש ממבה פלוס או סלסה אבל לא סלסה פלוס ולכן קצת קשה לי להבין מה ראית.
אני מניח שכוונתך לסלסה כי הממבה פלוס שוקלת עם טיולון 13.6 ק"ג בעוד שהסלסה רק 9.9 ק"ג שזה נתון מדהים כי עגלות גבוהות כמו סלסה עוברות את ה- 12 ק"ג.
בהחלט מדובר באחת העגלות הטובות ביותר ובגרמניה דגם מקביל לסלסה (קונדור) זכה בתואר התמורה הכי טובה לכסף ע"י סטיפטונג וורנטסט, הגוף עם הבדיקות הכי קפדניות באירופה ומן הסתם מכירות הדגם קפצו בשיעור של 500% בגרמניה. דגם הקונדור מקביל לסלסה (טיולון ואמבטיה זהים) עם שלדה כבדה יותר כך שבסלסה עוד מקבלים שלדה טובה יותר ופרקטית יותר.
היתרון של החברה הוא באמבטיה וטיולונים גבוהים, קלילות, קיפול שנכנס בכל רכב, מערכות קפיצים ברמת אחרת מהמקובל בשוק (רמה גבוהה יותר), איכות בד גבוהה יותר (ללא כימיקלים), מסנני UV, נוחות ניוד מצוינת (טובה יותר מכל הדגמים שציינת), סל עצום, טיולון דו כיווני ואמבטיה וטיולון סופר מרווחים.
החיסרון היחידי שאני מצביע עליו הוא הטיולון שלא נשכב למצב שטוח אלא לתנוחת עירסול. לתנוחת עירסול יש חסרנות אבל גם יתרונות.
החסרונות: לא ניתן להשכיב על הבטן, לא ניתן לחתל בעגלה, פחות נח לישון בזווית כזו
היתרונות: מונע החלקת ילד במדרון או ירידה ממדרכה, זרימת דם טובה יותר, תנוחה מעולה לפיתוח זחילה על 4, תנוחה מרגיעה יותר.
היות והאמבטיה עצומה ומשרתת עד שלבים בהם כבר כמעט ולא משכיבים על הבטן לדעתי החיסרון של ההשכבה כמעט בטל והיום גם לא מחתלים בעגלות כך שחיסרון הגדול הוא השינה בעגלה. אם לא מטיילים יותר משעתיים ביותר זה פחות נוראי ואם כן לדעתי יש קצת בעייתיות.
בממבה פלוס אגב יש טיולון משולב עם תנוחת עירסול ושכיבה מלאה! היחידי בעולם אבל מדובר בעגלה כבדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלות מוצי
גל שטרית11/07/2017מעדיפה שתהיה אפשרות גם לשכיבה לכן אוותר גם על הסלסה,
מה דעתך על עגלות מוצי( פרט למוצי 4rider שהיא כבדה מידי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/07/2017שלום גל,
פחות ממליץ, מדובר בעגלה כבדה אם אמבטיה וטיולון צרים כך שגם ההורה מקבל מוצר פחות נח וגם התינוק מקבל מוצר פחות נח. בדרך כלל משהו בא על חשבון משהו וכאן מפסידים משני הכיוונים.
לדוגמא הממבה פלוס שכן נשכבת לשכיבה מלאה כבדה כ- 13.6 ק"ג די דומה למוצי אייגו ובה לפחות מקבלים אמבטיה מרווחת, טיולון מרווח יותר ואורך יותר וגם מרופד יותר כך שלפחות על חשבון המשקל יש תמורה אחרת.
ה4 ריידר כבר לא קיימת מזמן.
האיבו זה הדגם הבסיסי של היצרן ואם כבר האיי גו שהוא דגם הדגל שלהם הוא המוצלח ביותר ולדעתי בעיקר מקבלים מוצר מעוצב ולא מעבר.
אני חושב שעדיף לך להתמקד על הבוק כי היא הכי קרובה לענות לדרישות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גל שטרית13/07/2017הרבה הרבה תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)