מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סלקל עבור Mamba Plusויקי11/07/2017
שלום קובי,
אילו סלקלים מתאימים לדגם הנ"ל?
תודה מראש,
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/07/2017שלום ויקי,
בעזרת מתאמים מתחברים סל קלים של: סייבקס, בי סייף, ג'ואי ומקסי קוזי.
חוץ מג'ואי כל החברות מייצרות סל קלים ברמת בטיחות מעולה כאשר אטון 5 של סייבקס הוא הבטיחותי ביותר שמתחבר על העגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל עבור Mamba Plus
ויקי12/07/2017תודה רבה על תשובתך. מספר שאלות נוספות:
1. האם גם הדגמים של סייבקס אטון 2/3/Q האיכותיים באותה מידה?
2. איפה ניתן לרכוש מתאמים לסלקם ומה מחירם?
3. האם צריך לרכוש תוספות נוספות לעגלה? ממה שקראתי בפורום אתה ממליץ הרבה על מזרון, האם גם עבור העגלה הזו צריך?
תודה שוב,
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/07/2017שלום ויקי,
1. כן, מדובר בסלקלים די זהים רק שאטון 2 מזמן ירד מפס הייצור ולכן לא הייתי ממליץ לרכוש סל קל שישב המון שנים במחסן חנות.
בנוסף יש כבר אטון 5 שהוא העדכני ביותר של סייבקס. הQ בעצם זהה ל 3-4-5 של סייבקס רק מעוצב יותר כדי שישב יותר יפה על העגלות. לדעתי מיותר לחלוטין לשלם על עיצוב הרבה מאוד כסף.
2. בחנויות שמוכרות את העגלה מוכרים גם את המתאמים. מחיר בחנויות אני פחות מתמצא, לרוב מתאמים לסל קל נמכרים בין 150-250 ש"ח.
3. אפשרי אך לא חובה מהסיבה שהטיולון מרופד כולו בויסקו (בדיוק כמו המזרן) כך שאין צורך לרפד עוד מה שכן אולי ריפודית דקה כדי לשמור על הבד מכתמים. לאמבטיה כלל אין צורך כי המזרנים של היצרן הזה מאוד מאוד עבים ומפנקים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל עבור Mamba Plus
ויקי17/07/2017שלום קובי,
המון תודה על תשובתך האדיבה והמפורטת. שאלה נוספת לגבי בחירת עגלה עבור ילד ראשון, ממה שקראתי בפורום, העגלה שהכי מתאימה לדרישות שלנו היא הממבה פלוס, אבל מאחר ועוד לא הייתי בחנויות בכלל הייתי רוצה שיהיו לי עוד כמה דגמים מקבילים להשוות אליהם.. וגם באמת לראות שהבנתי נכון. קצת עלינו ועל הדרישות שלנו: אנחנו גרים במושב, שנינו בגובה ממוצע בן זוגי קצת יותר אני קצת פחות, בעלי הונדה ג׳אז והונדה סיוויק ועם
שאיפה אופטימיסטית לטייל כמה שיותר עם התינוקת שצפויה להגיע בנובמבר. הפרמטרים החשובים עבורנו הם, לפי סדר חשיבות:
1. שהעגלה תתאים לסלקל ברמת הבטיחות הכי גבוהה.
2. בטיחות ונוחות לתינוקת (כולל הגנה מירבית מהשמש).
3. מוצר אמין שיילך איתנו בע"ה לילדים הבאים (עמידות השלדה והגלגלים, בולמי זעזועים, בדים וריפוד איכותיים שניתנים לכיבוס וכל תכונה אחרת שתעזור לשרידות המוצר).
4. טיולון דו כיווני ואמבטיה גדולה (ראיתי שאתה ממליץ על טיוליון שנשכב ל180° אבל ממה שהבנתי מחברות, אם סוחבים מספיק עם האמבטיה כשגיעים לטיולון כבר פחות ישנים בו, כך שהאם מאפיין זה באמת רלוונטי?)
5. משקל וקיפול- לדעתי פחות קריטי, ההתניידות תיהיה ברכב ולא בתחבורה ציבורית או ברכב קטן ובכ"ז אני מעדיפה משהו לא מסורבל מדי שאוכל להתמודד איתו לבד.
6. מבחינת עיצוב - לא משנה בכלל ומבחינת מחיר רצוי עד 5000 שח.
המון תודה מראש,
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/07/2017שלום ויקי,
קודם כל אני ממליץ גם על עגלות הרטן, לדעתי הן חזקות וטובות יותר מABC כי הן מיוצרות בגרמניה ויש להם 3 דגמים:
VIP לעיר ומעבר עד רמת שטח בינונית.
RACER GT לעיר ובעיקר לשטח עד רמה קשה
SKY גם לעיר וגם לשטח אקסטרימי. יחסית לא נפוצה בחנויות.
1. גם בABC וגם בהרטן המתאם מתאים לאטון 5 שהוא אחד הסל קלים הבטוחים בעולם.
2. מדובר בחבורות גרמניות והתקן שם דורש הגנת UV, מחזירי אור ומעבר לכך דרישות הלקוח בגרמניה דורשות מוצר חזק, עמיד ובטוח ולכן היצרנים האלו מייצרים בעיקר לדרישות הלקוחות בגרמניה ובחלקים מסויימים של אירופה (מדינות סקנדיביה) ורוסיה.
3. מדובר בטנקים כאשר אני חושב שהרטן הרבה יותר חזקה בגלל היצור הגרמני ואיכות חומרי הגלם
4. גם בממבה פלוס הטיולון נשכב למצב שטוח. בדגם הסלסה של ABC אין שכיבה מלאה ונכון, אם מושכים אם האמבטיה יתרונות השכיבה המלאה די מתבטלים אבל לשינה עדיף שכיבה מלאה. מבחינת חוזק לדעתי דווקא הסלסה החדשה חזקה ועמידה יותר מהממבה פלוס אבל כפי שציינתי לה אין שכיבה מלאה בטיולון (שלדעתי במקרה הנ"ל זה לא חיסרון גדול)
5. מלבד הסלסה שקלה וגם נכנסת בקלות לרכב הממבה פלוס וההרטן שוקלות מעל ל- 13 ק"ג ובהרטן סקיי לדוגמא המשקל גם מגיע ל- 16 ק"ג (יותר כבד מעגלת תאומים) אבל מניסיון אישי איתה, נוחות ההליכה חלומית והמשקל מורגש בהרמה לרכב שלוקחת כמה שניות, אם אישתי הסתדרה בלי בעיה אני חושב שכל אחת יכולה. למען הגלוי הנאות אני היבואן של הרטן והשתמשנו בכל שלושת הדגמים VIP/GT/SKY.
העגלות שציינתי לא עובורות את המחיר שרשמת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)