מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה לילד שני - או אמבטיה בלבד?אורטל03/08/2017
היי קובי,
כרגע יש לי טאיטאי (מאוהבת בה קשות!)
וילד שני בדרך (צפוי להוולד כשהגדול יהיה בן שנה ו10 בע״ה)
את העגלה המשולבת שהיתה (ג׳ואי) מכרתי כי היתה לי קשה לנסיעה.
כעת נשאלת השאלה-
האם לרכוש אמבטיה לטאיטאי? או עגלה משולבת חדשה?
קודם כל אני לא בטוחה האם זה מוקדם ״לקחת״ לגדול את הטיולון שלו (אני לא מעוניינת לרכוש טיולון אחר) ו
ויש לה גם חיסרון- האם ניתן להסתפק בעגלה חד כיוונית?
במידה וזה מוקדם, יש לי אפשרות לקנות עגלה סתמית לחצי שנה הראשונה של האמבטיה זה יתן לו עוד כמה חודשים איתה, ואז נשאלת השאלה- אילו עגלות מספקות לשימוש עם האמבטיה בלבד? (כאשר מה שחשוב לי הוא נוחות הנסיעה, נוחות התינוק, וקלות הקיפול - במחיר מינימלי כמובן)
והאם כבר על הדרך ניתן להשיג גם מושב טיול דו כיווני במחיר סביר ?
ראיתי את הגרקו איבו xt.. בזמנו מאוד רציתי את הארמדילו פליפ אבל היתה בריקול והחדשה על הפנים בעיני..
חשוב לציין שרוחב גלגלים מינימלי הוא עדיף, ולכל היותר 60 סמ
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח גם לדעת
אורטל03/08/2017מהם ההבדלים בין גרקו איבו ל-xt, ומה משקל העגלה עם הטיולון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/08/2017שלום אורטל,
טכנית אין בעיה להשתמש בטאי טאי למרות שאין טיולון דו כיווני אבל אני ממליץ מאוד להשתמש בעגלה עם טיולון דו כיווני.
הפתרונות הם:
1.לרכוש עגלה חדשה או כפי שציינת רק לתקופת האמבטיה.
2.שהקטן יהיה במנשא מתאים.
3. לחבר טרמפיסט ישיבה של באגי פוד לגדול, לרכוש אמבטיה לטאיטאי אבל החיסרון שהרוחב יהיה בהרבה יותר מ- 60 ס"מ יחד לטרמפיסט והעגלה.
4. לרכוש עגלת תאומים/אחים, היחידה ברוחב 60 ס"מ היא איי.בי.סי דיזיין זום אבל היא ארוכה וגם יקרה מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות :)
אורטל04/08/2017היי קובי, תודה על התשובה המפורטת!
1. האם יש לך המלצות על עגלות זולות שאפשר להסתפק בהן אם משתמשים רק באמבטיה (צפויה ללדת בחורף בע״ה)
חשובה לי נוחות הנסיעה, נוחות התינוק, והמשקל עם קלות הקיפול.
2.אשמח לשמוע דעתך על הגרקו איבו הרגילה לעומת ה-xt והאם אתה יודע מה המשקל שלה יחד עם הטיולון.
3. טרמפיסטים- תוכל לומר מה ההבדלים בי החברות או הדגמים, חברות מובילות ולמה, מה חשוב, מחירים, והאם ילד בכלל מסכים לשבת בזה? הרי סביר להניח שהוא לא רואה כלום מגובה של ישיבה..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/08/2017שלום אורטל,
1.הזולות המומלצות לדעתי הן: ג'ואי כרום, מאמאס אנד פאפאס סולה וגם הגרקו איבו יכולה להילקח בחשבון.
2.איבו XT למעשה נותנת שלדה משופרת עם צמיגים איכותיים בהרבה מאשר באיבו, מערכת קפיצים מעולה שלא קיימת באיבו (בגלגלים האחוריים) ולכן יכולת הניוד של הXT, ספיגת מכות מהדרך, נוחות הניוד בשטח קשה הם טובים בכמה רמות מהאיבו הרגילה, החיסרון הוא במשקל הרב לעומת המשקל הקל של האיבו.
3. רוב הטרמפיסטים מתחברים מאחור ומיועדים לעמידה, כמובן שקשה להמליץ כי זה תלוי עגלה גם.
הבאגי פוד שהמלצתי הוא די ייחודי כי הוא מתחבר לצד העגלה והוא מושב ישיבה ולכן די הופך את העגלה לעגלת תאומים ומעניקה נוחות טובה יותר לילד הגדול, החיסרון הרוחב די דומה לעגלת תאומים כך שקשה להתנייד וזה מסרבל טיפה את קיפול העגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה! רעיון שעלה..
אורטל11/08/2017יש לנו סלקל של ציקו ועם הילד הראשון היו לא מעט מצבים שהתבאסתי שאינו מתחבר לעגלה.
בזמנו בדקתי את
הציקו אורבן אבל לא אהבתי וכעת כאשר אני חושבת בעיקר על שלב השימוש באמבטיה זו נראית לי אופציה נחמדה.
אשמח לשמוע דעתך על המוצר, גם לעניין הטיולון שלה.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו ראיתי...
אורטל11/08/2017שרוחבה 63 סמ׳ מה שהופך אותה ללא רלוונטית עבורינו..
האם ידוע לך על מוצרים נוספים של ציקו שאפשר לחבר להם סלקל ואמבטיה ויכולים להתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/08/2017שלום אורטל,
מעבר לרוחב האורבן עגלה לדעתי גרועה. האמבטיה שלה היא גם הטיולון, סוג של אילתור שהרבה יצרנים עושים שלדעתי פוגע בנוחות התינוק.
בארץ רק דגם קורטינה (אני לא יודע אם עוד קיים בחנויות) היה ניתן לשימוש עם קייפיט אבל הוא ללא אמבטיה.
מארה"ב אפשר לרכוש רק גלגלים לסל קל של צ'יקו בסכום די נמוך, הגלגלים מיועדים רק לסל קל ולא ניתן להלביש עליהם טיולון או אמבטיה, אני אישית פחות ממליץ לעשות טיולונים ארוכים עם תינוק בסל קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אורטל13/08/2017האם תוכל לתת לי פרטים נוספים לגבי המוצר? איך נקרא באנגלית?
ניסיתי כמה רעיונות בגוגל אבל לא קפץ שום דבר בסגנון..
ובעניין זה, הבנתי שבארהב מוכרים גם מתאמים לסלקל של ציקו לעגלות שבארץ מוכרים עבורן מתאמים רק לסלקלים עם חיבור מקסי קוזי.. אתה יודע אם קיים גם מתאם כזה לאחת מהעגלות שדיברנו עליהן מעלה? (סולה או איבו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/08/2017שלום אורטל,
לדעתי לא קיים כי מאמאס אנד פאפאס הם המשווקים של סייבקס בבריטניה ולכן יש להם אינטרס למכור סל קל סייבקס (אותו מתאם של מקסי קוזי) וגרקו מייצרים סל קל בעצמם ולא ייצרו מתאמים לחברות אחרות.
אכן בארה"ב יש מספר גדול של יצרנים שעשו מתאם לצ'יקו בעיקר בשל העובדה שזה הסל קל הכי נמכר בארה"ב.
הגלגלים לסל קל, לרשום בגוגל: Chicco Keyfit Caddy Frame Stroller
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)