מחפשת עגלה קומפקטית לנסיעות

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• מחפשת עגלה קומפקטית לנסיעות
    יעל
    23/08/2017

שלום, קובי
    בשל העובדה שאצטרך להיות הרבה בדרכים אני מחפשת המלצה על עגלה קלה מאד לנסיעות שמתאימה מגיל לידה בתקציב שפוי.
    הבוגובו יקרה לי מדי.
    נראה לי שהיויו עונה על הצרכים שלי אך קניית העריסה שלה מייקרת גם אותה .
    מה דעתך על החיקוי הסיני- ה"יויה"? האם העריסה שלו מתלבשת על היויו המקורי, ואז ניתן לחסוך את מחיר העריסה?
    אופציות נוספות שבדקתי:
    אינגליזינה לייט (כעת במבצע בשלב-האמבטיה חינם), טאי טאי של ביבה, וארמידלו פיליפ, שלושתן דומות בתקציב ונראות קלות אבל לא מתקפלות קטן כמו היויו. לא יודעת לגבי הבדלי האיכות ביניהן.
    ג'וגר סיטי טוור לא מתאימה מגיל לידה.
    שמעתי גם על הג'ואי כרום אבל עוד לא מצאתי עליה מספיק המלצות ומידע.

הקריטריונים שלי לפי סדר החשיבות הם: התאמה לתינוק שנולד, נוחות קיפול, קלות נשיאה, קיפול קטן, מחיר ממוצע, איכות, יציבות ונוחות נסיעה גם בעליות. חשוב לי גם שהבדים יהיו איכותיים.
    קריטריונים שפחות חשובים לי: עיצוב, אקססוריז, אופציה לסלקל, טיולון לשני הכיוונים, ידית מתכווננת.
    אשמח לחוות דעתך, ותודה על הפורום הנפלא הזה!
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    23/08/2017

שלום יעל,

אני ממליץ לא לוותר על טיולון דו כיווני.
    אם בכל זאת חד כיווני:
    1. להימנע מיויה, אין שירות ואחריות ואין תקן ישראלי ובכלל לא יודע אילו תקנים היא עברה. כמו כן חל איסור חמור לחבר חלקים לא מקוריים על עגלות, זה עלול לפגוע בבטיחות ויפגע באחריות.
    יש בשוק בובו ניו בורן שדומה ליויה.
    2. הכרום לא עונה לדרישות שלך (כבדה ומסורבלת ביחס ליויו).
    3. ארמדילו פליפ מגיעה עם טיולון דו כיווני ולכן אני ממליץ עליה
    4. טאי טאי לדעתי עולה על היויו בנוחות הניוד, נוחות התינוק (מרווחת וארוכה יותר עם מדרך רגליים), בעלת מעקה וגגון טוב בהרבה. האמבטיה ממש אמבטיה ולא סוג של אילתור (כמו ביויו לדעתי). הטיולון יכול לשרת מניו בורן ולא מ- 6 חודשים כמו ביויו כך שאם האמבטיה קטנה מדי לפני גיל חצי שנה בטאי טאי אפשר לעובר לטיולון וביויו קצת בעייתי.
    החסרונות הם משקל וגודל קיפול ולדעתי עדיף להתמודד איתם כדי שלתינוק יהיה יותר נח.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה. אכן הכיוון הוא ללכת על הטאי טאי אבל....

יעל
    23/08/2017

יש לי כמה שאלות:
    עד כמה משמעותי ההבדל בין הטאי-טאי ליויו במשקל ובגודל? אני אצטרך להתנייד עם התינוק ברכב עם פגז' לא גדול, ולעיתים, כשהאוטו אצל בעלי גם באוטובוסים.
    לגבי איכות הטאי טאי: חברה שלי קיבלה אותה משכנה כשהיא שבורה. זה כנראה יכול לקרות לכל עגלה, אבל רציתי לדעת אם אתה יודע עד כמה היא עמידה?
    אשמח לשמוע עוד על הבובו. כמה היא איכותית? מה דעתך עליה לעומת הטאי טאי לגבי הקריטריונים שציינתי?
    וכך גם לגבי הארמדילו.
    תודה על הסבלנות והפירוט המדויק!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    25/08/2017

שלום יעל,

הבובו די דומה ליויו ביתרונות ובחסרונות פרט לעובדה שיש לו מעקה. יש שיגידו שזה יתרון ויש שיגידו שזה חיסרון כי צריך לקפלו כל פעם מחדש טרם הקיפול. כמו כן הבובו פחות נוחה לניוד ובאיכות הרכבה והחלקים לדעתי לא ברמה של היויו. עדיין לדעתי יש חיסרון עצום לשתיהן ואלו לא עגלות שאני אישית הייתי קונה לילדי לפני גיל שנה. "האמבטיה" קטנה מאוד ולדעתי בלתי אפשרי למשוך איתה עד גיל חצי שנה, הטיולון מתאים לגיל חצי שנה כך שזה בעייתי אם מסיימים לפני להשתמש באמבטיה.

לגבי טאי טאי, היא כבדה מכ- 2 ק"ג מהיויו. הקיפול גדול יותר אך נכנס לכל הרכבים בלי בעיה. בתחבורה ציבורית כל עגלה תהיה לא ידידות גם אם צריך לקפלה טרם העליה לאוטובוס או גם אם צריך לעלות איתה פתוחה, ברור שכשיש להרים 2 קילו פחות זה קל יותר אבל מניסיון תמיד צריך להעזר בעוד אדם.
    לגבי עמידות לא אמורה להיות בעיה, הכל עניין של איך שומרים על המוצר וכמה זמן הוא בשימוש ותחת איזה שימוש (לא פעם אני רואה שמעמיסים על עגלות 2 או אפילו 3 ילדים, מעמיסים ציוד פיקניק וכו'). לדעתי מתאימה ונכונה יותר לתינוקות ובגיל שנה אפשר לרכוש בובו/יויו ודומותיהן.

הארמדילו פליפ כבדה כבר בכמעט 2 ק"ג מהטאי טאי ולכן המשקל כמעט כפול מהיויו. היתרון הגדול הוא הטיולון הדו כיווני. מחקרים הראו שתינוקות שהיו מול הוריהם בעגלה עד גיל שנה פלוס היו משכילים יותר, ישנו טוב יותר כי היו רגועים יותר ופחות סבלו מחרדת נטישה. לאור אלו אני ממליץ על טיולון דו כיווני תמיד ולהתמודד עם המשקל. גודל הקיפול כאן סביר ובמימדי הטאי טאי ונכנס לכל רכב. הקיפול שלה הוא הנח מכולן אם רוצים לקפל ביד אחת כאשר התינוק ביד השניה ולעלות לאוטובוס או מדרגות. סביר שבגיל שנה/שנה+ תרכשו טיולון נוסף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו