עגלה גבוהה לילד ראשון

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עגלה גבוהה לילד ראשון
    עולה שוקייר
    17/09/2017

שלום קובי,
    אני מחפשת עגלה לילד הראשון שלי ומאוד מתקשה כי יש לי בעיה עם העגלות הנמוכות עם גלגלים קטנים.. אחרי חיפושים רבים ההתלבטות היא בין המוצי לא.ב.סי דיזין סלסה.. האם אפשר לדעת מה ההבדל העיקרי ביניהם? ומה אתה ממליץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עגלה גבוהה לילד ראשון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    18/09/2017

שלום עולה,

המוצי יותר מעוצבת ומאסיבית מה שיוצר עגלה מאוד כבדה.
    הסלסה יחסית קלה 9.9 ק"ג שזה כמעט 3 קילו הבדל! הסלסה נוחה יותר לניוד ובולמי הזעזועים שלה הם רמה מעל המוצי לדעתי.
    הסל גדול יותר בסלסה והיתרון הגדול הוא האמבטיה שמרווחת יותר וכך הטיולון. מצד שני אני יותר אוהב את זווית השכיבה של המוצי בטיולון אבל היות ובאמבטית הסלסה אפשר להשתמש עד גיל מאוחר מאוד זה יתרון קטן לדעתי.

הדרך הכי טובה לקבל החלטה היא לשים משקל של 9 ק"ג בכל עגלה ולטייל איתה בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה לנסות לתפעל ולקפל לבד ולבדוק ברכב ולקבל החלטה מושכלת.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להתלבטויות...

עולה שוקייר
    28/09/2017

תודה רבה על התשובה
    אני חוששת מזה שבסלסה אין שכיבה מלאה של הטיולון.. עד כמה זה חשוב? ובאיזה גיל ניתן להעביר את התינוק לטיולון כזה? האם זה יותר מאוחר מאשר אם מעבירים אותו לטיולון של מוצי עם ההשכבה המלאה?
    בנוסף האם ידוע לך איזה מהעגלות תיכנס לתא מטען של פולו? האם יש הבדל משמעותי בגודל כאשר מקפלים?
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    28/09/2017

שלום עולה,

לשכיבה של הסלסה יש יתרונות שהם:
    תנוחת עירסול שמעודדת זחילה על 4.
    זו תנוחה טבעית של התינוקות וגם במשטח ישר הם ירימו רגליים על המעקה.
    זו תנוחה מרגיעה יותר שמאפשרת זרימת דם יעילה יותר.
    כשיורדים ממדרכה הזוית מונעת מהתינוקות להחליק מטה.

היתורונות של שכיבה ישרה:
    אפשר לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה (אם מכון התקנים אישר את הטיולון מגיל לידה ולא תמיד מאשרים).
    אפשר להשכיב על הבטן.
    אפשר לחתל בעגלה.

במקרה של המוצי האמבטיה יחסית צרה ולכן יתכן מצב שבו תצטרכו לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה.
    בסלסה האמבטיה עצומה בגודלה ולכן אפשר לגרור איתה גם מעבר לגיל חצי שנה (עד 9 ק"ג) שזה גם יתרון בחורף.
    בגילאים מאוחרים לקראת גיל חצי שנה כבר פחות משכיבים על הבטן, בכל מקרה הרוב לא מחתלים בעגלה ולכן אני חושב שבהתייחס לסלסה החסרונות יחסית זניחים, זאת בתנאי שמושכים עם האמבטיה עד גיל 7 או 8 חודשים.

שתיהן מתקפלות לגודל סביר ויכנסו בפולו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

עולה
    29/09/2017

תודה רבה קובי וסליחה שאני ממשיכה לשאול..
    האם במוצי אחד ממצבי השכיבה של הטיולון זה המצב של תנוחת העירסול??
    כלומר שלב לפני השכיבה המלאה כי יש כמה מצבי שכיבה של הטיולון..
    האמת שאני בספק אם אוכל להשאיר את התינוק עד גיל 7 או 8 חודשים באמבטיה לכן אני נוטה יותר לכיוון המוצי.. למרות שאני ממש אוהבת את הסלסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    01/10/2017

שלום עולה,

במוצי אין תנוחת עירסול והמצב ביניים הוא רק עם גב מורם.
    לגבי הסלסה מאוד אינדיבידואלי אני מכיר רבים שמשכו עד שלב מאוחר בה (אני בינהם בדור הקודם שנקרא ממבה). אפשר גם ללכת על דגם הממבה פלוס שלהם שבו יש תנוחת עירסול וגם שכיבה מלאה (בזכות פטנט יחודי) אבל הדגם כבד יותר ושוקל טיפה מעל המוצי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

עולה
    15/10/2017

היי קובי,
    לאחר בדיקה נוספת ההתלבטות שלי היא בין המוצי אייגו ל פג פריגו בוק פלוס עלית. מה ההבדל העיקרי ועל איזה אתה ממליץ יותר? במיוחד מבחינת רוחב האמבטיה והטיולון..
    בנוסף הבנתי שעל הפג פריגו אפשר להרכיב רק סל קל שלהם.. האם הוא מספיק ביטיחותי? מה הרמת בטיחות שלו בהשוואה לסייבקס אטון 1 או Q?

תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2017

שלום עולה,

אני נוטה לפג כי הטיולון מרווח יותר וגם האמבטיה, הקיפול נח יותר ואף אפשרי ביד אחת, המשקל קל יותר גם אם משדרגים לשלדת S (אני ממליץ) המשקל יהיה 11 ק"ג שזה 2.6 ק"ג פחות מהמוצי.
    הסל קל קיבל 5 כוכבי בטיחות במבחן שנערך ב- 2015. עדיין לא פורסם מבחן עדכני יותר לגביו.
    זה אומר שהוא בטוח יותר מאטון 1 ופחות או יותר ברמה של הQ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג פריגו

עולה
    15/10/2017

תודה רבה על התשובה
    האם אתה ממליץ על הבוק פלוס הרגילה או דגם ה פופ אפ?? מה ההבדל ביניהם?
    בנוסף יש את דגם פיאט 500 שהבנתי שזה בד משודרג.. אתה ממליץ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2017

שלום עולה,

מיותר לשלם על הפיאט את הפרש הכסף, לדעתי הבדים בפג זה לא הצד החזק ולא משנה הדגם, אני ממליץ מראש לרכוש מזרן טוב לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון ואז לבדים לא תהיה משמעות ואפשר ללכת על הדגם הזול ביותר. בפופ אפ אתם צריכים להחליט האם ההפרש מוצדק שתמורתו תקבלו אמבטיה קלה יותר בקילו אשר יכולה להתקפל. בכל דגם ממליץ לשדרג לשלדת S

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו