אויסטר זירו או מאמס אנד פאפס אורבו

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• אויסטר זירו או מאמס אנד פאפס אורבו
    קובי סופר
    21/09/2017

היי
    אני מתלבטת בין 3 עגלות
    בי 5- נראה לי רק שם מותג.. מה ככ מיוחד בה??
    אויסטר זירו- לא משולב(לא יודעת יד כמה חשוב) מהממת לדעתי נוחה יותר מבי 5 לקיפול..
    מאמס אנד פאפס אורבו -נראית סבבה לא כבדה יותר מה בי 5 .. קלה לקיפול ומשולבת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    23/09/2017

שלום מורן,

הבי די יחודית כשזה נוגע בנוחות ההורה היא קלה משמעותית מהרבה עגלות בעלות טיולון דו כיווני (כ-קילו פחות מהאורבו לדוגמא). יחד עם זאת היא יש בה פשרה על נוחות התינוק ולכן הכל שאלה של סדר עדיפויות.
    הזירו מעולה אבל אני פחות ממליץ על עגלות בעלות טיולון חד כיווני, מחקרים הראו שעדיף שהתינוק יפנה להורה גם בשלב הטיולון עד גיל שנה ואף שנה+.
    לדעתי האורבו היא לא יותר מהעגלה טרנדית, היא לא נוחה לניוד ובלימת זעזועים, יחסית צרה ולכן אני לא ממליץ עליה, לדעתי הסולה של אותה חברה טובה בהרבה ואף זולה מהאורבו.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע למחקרים

מור
    26/09/2017

אתה מציין שמחקרים הראו שטיולון יפנה לכיוון ההורים עד גיל שנה ומעבר, אבל זה שלב שהילד מתעניין הרבה יותר בסביבה.
    אשמח אם תוכל לפרט יותר במה זה תורם ולמה כדאי או לחילופין, האם תוכל לצרף לינקים למחקרים?
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    26/09/2017

שלום מורן,

זו בדיוק הטעות, התינוקות עדיין לא מבינים מה הם רואים! הדבר רק מבלבל אותם, כמו כן בממוצע של גיל 7 חודשים יש לתינוקות רבים חרדת נטישה שבה כשלא רואים את ההורה הם נבהלים! כל אלו גורמים לפחד, החלשת קשר מול ההורה והפרעה בשינה.
    מצד שני מחקר על דיבור (שלא קשור לעגלות אבל רק מחזקת את הטענה) הראה שתינוקות ששמעו פחות מילים מההורה היו פחות משכילים ולהפך ומניסיוני שהתינוק מולי אני בדרך מדבר אליו, מעבר לכך גם אם נדבר בנייד התינוק מזהה את קולנו והכל נספג במח שלהם. בכלל, מחקרים לא מעטים הגיעו למסקנה הזו: לדבר, לדבר ולדבר עם התינוקות שלנו! קצת קשה לדבר עם תינוק שפונה לכיוון אחר.
    בנוסף הקשר עין של ההורה עם התינוק יכול לחשוף מצב של סטרס, מצב של מחלה, קושי להרדם וכו' לעומת חוסר תשומת לב בכלל.

הצרה הכי גדולה במחקרים שיש היום היא שרבים מהם לא פורסמו וככל הנראה לא יפורסמו כי להורה המודרני יש היום המון ייסורי מצפון של מה עשית נכון ומה לא ופרסום של מחקר שמראה שהמון הורים עשו טעות ענקית רק יגרום לעוד ייסורי מצפון וניסיונות לא מוצלחים שיגרמו נזק בניסיון לתקן את הטעות.
    אני לא יכול לפרסם לינקים אבל חיפוש בגוגל:
    stroller facing to parents research
    יוביל לחלק מהמחקרים.

מניסיון אישי, בילד הבכור שלי הייתה לנו עגלה דו כיוונית אבל החלטנו שגם יהיה טיולון חד כיווני והתחלנו להשתמש בו לסירוגין מגיל 4 חודשים, לא הבנתי למה הילד בוכה כששמנו בטיולון (לעומת רוגע בעגלה מולנו) ורק אחרי שהחלטתי לקרוא לעומק הבנתי את הטעות שעשיתי ולכן כאן אני רוצה לגרום לכמה שפחות הורים לעשות טעות זאת. למזלי זה היה עניין של שימוש במקרים ספורים מאוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי. תודה רבה על התשובה!

מור
    26/09/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו