עגלת תאומים לתאומים - לא אחים

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עגלת תאומים לתאומים - לא אחים
    אני
    06/10/2017

היי קובי!

אין תקציב - על מה אתה ממליץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    07/10/2017

שלום,

עגלות תאומים מתחלקות כיום לשלושה סוגים:
    1. עגלות סייד ביי סייד אחד ליד השני
    2. עגלות רכבת (חלקן לאחים)
    3. עגלות יחיד שעליהן ניתן להלביש אמבטיה או טיולון נוספים.

על אופציה 3 אני פחות ממליץ. יש יתרון אחד גדול שהעגלה יכולה לשמש כיחיד כשצריך אך המינוס הגדול או שזה פחות נח לתינוקות. אחד מהחלקים חייב לשבת נמוך כמעט בגובה הריצפה ולרוב החלקים מתנגשים אחד בשני ולא תמיד יש אופציה להרכיב בכל האופציות הרכבה. לדעתי מדובר באילתור ולכן אני פחות ממליץ.
    מאופציה 1 המומלצת ביותר לדעתי היא בייבי מונסטרס שרוחבה 65 ס"מ וזה מאפשר מעבר במעברים צרים, יש אופציה לאמבטיות והטיולונים מרופדים היטב וברוחב סביר לעגלת תאומים. ההצללות מעולות ויכולת הניוד טובה מאוד.
    מאופציה 2 אני ממליץ על איי.בי.סי דיזיין זום, אם רוצים את הטובה ביותר לתאומים זו המלצתי. הרוחב רק 60 ס"מ כמו עגלת יחיד אבל האורך 121 ס"מ לא מתאים לכל אחד ויש לקחת בחשבון. היתרון העצום ששולבו בעגלה אמבטיות וטיולונים של עגלת יחיד (אפילו בחלק מעגלות היחיד לא מקבלים את המרווח שיש בה). הצצללות מעולות, אופציה להרכיב את החלקים כלפיכם שזה לדעתי יתרון עצום. נוחות הניוד מעולה וגודל הקיפול סביר (די זהה לעגלת יחיד רק עם חלק נוסף אמבטיה או טיולון).

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קובי

אני
    08/10/2017

שכחתי שיש כמה סוגים.
    אני כמובן בעד אופצייה 1, אבל אשמח לשמוע על יתרונות/חסרונות של אופציה 1 מול 2.
    דבר נוסף - יש לי סלקל של צ'יקו קייפיט - האם אפשר לחבר אותו על העגלה?
    ואז מגיעה ההתלבטות - האם לקנות עוד קייפיט או ישר 2 נקספיט? ואם 2 נקספיט - יש לי גם נקסםיט של הבן - בן שנתיים. האם יש כיסא שאני יכולה להעביר אותו אליו במקום הנקספיט? שיהיה הכי בטיחותי וכמובן אין תקציב.

אם יש המלצות לכסאות/סלקלים אחרי - אשמח לשמוע. אין תקציב!
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/10/2017

שלום,

לגבי סל קלים. הקייפיט לא מתאים לאף עגלת תאומים שנמכרת בישראל. כן ניתן לרכוש מארה"ב שלדת גלגלים שעליה ניתן לחבר 2 קייפיט מחברות ג'ובי או בייבי טרנד. יש מספר דגמים ואם הולכים על הזמנת אונליין לוודא כמה פעמים שהדגם תואם 2 קייפיט.
    לבוגבו דונקי קיים מתאם לקייפיט אבל ככל הידוע לי זה לא נמכר בישראל. כמו כן אני פחות ממליץ עליה.

לגבי כיסא נקסטפיט אכן פתרון מעולה וחיסכון אדיר. את בן השנתיים אפשר להעביר לבוסטר רצועות של נאוטילוס (או ארגוס שעדיף אבל לא תמיד זמין בישראל) וכך גם יחסך כסף וגם חשוב מכך מקום ברכב.

בכל אופן אם סל קלים קייפיט ואם כסאות נקסטפיט (פחות ממליץ על מוצרים אחרים אלא אם יש צרכים מיוחדים כמו חיבור לעגלה).

לגבי יתרונות חסרונות.
    עגלת רכבת מציעה אמבטיה ענקית שתתאים עד גיל חצי שנה + אם צריך (מעולה ללידות בחורף). אותו הדבר לגבי הטיולונים, בעגלות סייד ביי סייד רוחב מושב אחד לעומת עגלת יחיד הוא 2 שליש ברוחב המקרים, לעיתים פחות ובמקרה של יותר רוחב העגלה יהיה בעייתי. הקיפול די קומפקטי אבל החיסרון שצריך לפרק את 2 הטיולונים (אמבטיות צריך לפרק בכל עגלות התאומים). נוחות הניוד טובה יותר, סל גדול יותר. החיסרון הגדול הוא האורך שלא מתאים לכל מעלית. אם התנאים מאפשרים אז היתרון הגדול הוא נוחות התינוקות והאפשרות להרכיב את הטיולונים מולכם (בסייד ביי סייד ניתן רק בדונקי או בסטרול אייר) או כלפי חוץ והכי חשוב אחד כלפי השני שזה דבר שלא קיים בעגלות סייד ביי סייד.
    יתרונות הסייד ביי סייד ובעיקר במונסטרס הם נוחות ההורה ברוחב סביר (כמעט של עגלת יחיד) ועם האורך אין בעיה. הקיפול נח ונעשה יחד עם הטיולונים (בחלק מהדגמים).
    המשקלים די דומים כאשר בסייד ביי סייד עם טיולון חד כיווני המשקל לרוב קל יותר בכ- 2 ק"ג. חשוב לציין שהמשקל לא מורגש בהליכה אלא בהרמה לרכב ובגלל שבעגלות רכבת יש לפרק חלקים אז המשקל מתחלק ולא מורגש אך הקיפול בשל כך תופס יותר מקום ברכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הכיסא לבן שנתיים

אני
    08/10/2017

לגדולה, היום ב 8.5, קנינו אוונפלו סקיור קיד פלאטינום. התלבטנו בינו לבין הארגוס, ובעצתך הלכנו על האוונפלו. זה היה בערך לםני 3 שנים. הכיסא היום נמצא אצל סבתא כדי שגם היא וגם הקטן יוכלו לשבת בו (נדיר ששניהם נוסעים ביחד עם סבתא). אז יש גם אותו באופציה. הגדולה עברה אצלנו לגרקו אפיקס.
    אז אשמח לדעת מה ההבדלים בין האוונפלו סקיור לארגוס. ואם בכל זאת ארגוס, אז למה ארגוס ולא נאוטילוס.

לגבי העגלות... יש מישהי במעון עם עגלת רכבת. זה פשוט נראה לי ככ מסורבל כל פעם. גם מישומה נראה שלעלות למדרכה עם סייד ביי סייד יותר נוח מאשר רכבת.
    עוד נחשוב על זה ונבדוק בחנויות.

תודה ענקית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    09/10/2017

שלום,

לגבי הבוסטר הארגוס קיבל דירוג של 5 כוכבים גם עם רתמות וגם ללא, הנאוטילוס קיבל 5 עם רתמות אבל 4 ללא. הסקיור קיבל 5 עם רתמות ו 3 ללא. לכן על עוד משתמשים רק עם הרתמות מדובר ב- 3 מושבים מעולים.

לגבי העגלות בדיוק מה שציינתי, רכבת נח יותר לתינוקות ופחות להורה (גם תלוי באזור מגורים). סייד ביי סייד נח יותר להורה אבל פחות לתינוקות (גם בעגלות מסוג זה ישנן כאלו שלא הכי נוחות).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בנוגע לעגלות

אני
    10/10/2017

אם איזה משתיהן יהיה לי יותר קל להתנייד בכללי - לאיזו עגלה יש סיכוי להיכנס לרוב המעליות? עם איזו עגלה קל יותר לעלות מדרגות/מדרכה?
    אני רוצה לדעת עם איזו עגלה יהיו לי פחות "בעיות" בהתניידות ביומיום.

ועוד משהו לגבי הסקיור - בת 8.5 שיושבת בו ללא הרתמות - עד כמה זה נורא? הכסא אצל סבתא, נוסעת בו פעמיים בשבוע בממוצע בתוך העיר.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/10/2017

שלום,

לדעתי עם הבייבי מונסטר יהיה יותר קל להתנייד כי היא באורך של עגלת יחיד ורוחב רחב ב- 10% מרוב עגלות היחיד.
    בעגלות רכבת הרוחב כמו של עגלת יחיד אבל הארוך ארוך בכ- 20 עד 30% (תלוי במצב טיולונים או אמבטיות).

לגבי הסקיור יש בטיחותיים ממנו אבל מכיוון שמדובר בגיל יחסית גדול (מעל הגיל הנדרש בארץ להשתמש בבוסטר) לדעתי אפשר להיות שקטים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו