מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה של אינליזינה או פג פרגו 2017-איזה דגם כדאינגה11/10/2017
היי אנחנו מתלבטים בין העגלה טרילוג'י של אינגליזינה ולקנות סל קל בנפרד של 5 כוכבי בטיחות (ברייטקס בייבי סייף isize ) סהכ יצא 5000 שח או אחת העגלות של פג פגרו 2017 (אבל הבנו שיש בעיה ברצועות של הסל קל-פחות מומלצות וזה מגביל כי לא ניתן לקנות עגלה בנפרד מסל קל). חשבנן גם על מאמאס אנד פאפס אבל האמבטיה קטנה מידי (ארמדילו ואורבו 2). בגדול חשוב לנו עגלה קלה ובטיחותית עם טיולון דו צדדי, אמבטיה רחבה אך שהשילדה עצמה לא גדולה מידי (אני נמוכה) ולא להוציא על העגלה יותר מידי כסף. יותר חשוב לנו הבטיחות שך העגלה והסל קל מהמראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/10/2017שלום נגה,
לאור הדרישות שציינת האינגליזנה בהחלט עונה על הדרישות האלו. לא מכיר בעיית רצועות בסל קל של פג, יתכן וזה שימוש לא נכון, בגל מקרה האינגלזינה קלה יותר וקטנה יותר בקיפול ולכן תתאים לך יותר. הפג נוחה יותר בניוד והמושב מרווח ותומך יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות לגבי העגלות
נגה13/10/2017סליחה מדובר בלידה ראשונה אז חשוב לי להבין, האינגליזנה טרילוג'י 2017 אכן נראית קלה יותר מהפג פרגו אבל ציינת שהניוד והמןשב יותר טוב בפג פרגו וגם זה חשוב. ראיתי שניתן עכשיו לקנות את הפג פרגו ספורטיבו 2017 ללא סל קל ב3800 (הסל קל של פג 2017 זה 3 רצועות ולא 5 וזה הבעיה היחידה הבנתי ברצועות מבחינת בטיחות). המאמאס אנד פאפאס (אורבו 2 וארמדילו 2017 ) האמבטיה טיפה קטנה אבל לא בהבדל גדול מהפג פרגו רק באורך. מכל הדגמים שציינתי(אינגליזנה /פג פרגו /מאמאס אנד פאפס), בלי קשר לסל קל -1 מה העגלה שגם תיהייה נוחה לי לתפעול (אני 1.50 ןבעלי 1.78 אבל אני אשתמש יותר בעגלה) וגם חזקה ובטיחותית לניוד עם תמיכה לתינוק?2 . האם יש עגלה אחרת (אפשרי של חברה אחרת מה3 שצייניתי) שאתה ממליץ עלייה שעונה לדרישות שלנו? 3.איזה סל קל אתה ממליץ עם 5 כוכבי בטיחות במחיר סביר (הבנתי שזה עדיף מכסא בטיחות בשלבים מוקדמים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/10/2017שלום נגה,
לגבי סל קל פג הוא קיבל ב- 2015 דירוג של 5 כוכבים במבחן האירופאי. במבחן האמריקאי עם 5 רצועות קיבל 4 כוכבים ו5 עם בסיס איזופיקס (שונה ממה שנמכר בארץ). לסיכום דווקא הסל קל שלהם ברמה גבוהה מבחינה בטיחותית.
לגבי הפג היא נוחה מהאינגלזינה כי יש לה מבנה שלדה שונה וכך גם בדגמי המאמאס אנד פאפאס אם כי באורבו הניוד לדעתי פחות נח מהאינגלזינה בגלל גלגלים קטנים שהאחוריים מוברגים לשלדה ולא על לאגרים ולכן זה מוריד מנוחות הניוד ומוביל לבלאי גבוהה יותר לדעתי. הכוונה שלי ברחב היא בעיקר לטיולון ופחות לאמבטיה למרות שגם באמבטיות יש לפג ולאינגלזינה יתרון. העגלה שתהיה לך הכי נוחה לתפעול מבין השלוש לדעתי היא הארמדילו פליפ, היא הקלה ביותר והנוחה ביותר לקיפול ונשיאה. מבין השלוש לדעתי הפג טיפה פחות נוחה לתפעול והקיפול שלה הוא הגדול ביותר וכך גם המשקל אך יחד עם זאת הכל בגדר הסביר, מה שמרוויחים כפי שציינתי הם נוחות ניוד (בעיקר עם משדרגים לשלדת S) ונוחות טובה יותר לתינוק לדעתי. בגלל הגובה שלך הייתי ממליץ לנסות לבדוק אם את מסתדרת עם התפעול ואם לבעל נח ללכת איתה כי אין לה ידית מתארכת והורה גבוהה עלול להיתקל בברקס האחורי לא מעט פעמים. האניגלזינה היא בין לבין ולכן המלצתי עליה כי אני חושב שהיא עונה לך על פתרון של הנחוחות שלכם ועדיין נוחות התינוק טובה מאוד, לגבי נוחות ניוד אם ההליכות עירוניות כמעט ולא תרגישו הבדלים גדולים.
לגבי סל קל, אם מוכנים לוותר על החיבור לעגלה אז לדעתי צ'יקו קייפיט 30 הוא הטוב ביותר מבחינת בטיחות ונותן את התמורה הכי טובה לכסף בצורה משמעותית מהמתחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד 2 שאלות נוספות לגבי העגלות
נגה15/10/2017תודה,אני מבינה ש3 העגלות מתאימות לנו בערך והן יוצאות 4500-5000 שח יחד עם הסל קל שנבחר לחוד. ראיתי באינטרנט 2 עגלות במבצע עם סל קל (3000 שח כולל הסל קל):עגלת Joie כרום דגם דלוקס שבאה עם סל קל 2017 IGemm ISize ועם בסיס איזופיקס (5 כוכבי בטיחות). ועגלה נוספת איזי דרייב של פג פרגו שבאה עם הסל קל עם ה3 רצועות של 2017- primo viaggio sl . מה דעתך על שתי העגלות הנ"ל מול האחרות (פחות חשוב המחיר, אלא הנוחות לנו ובעיקר לתינוק)? והאם אכן סל קל עדיף להתחלה מכסא בטיחות לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/10/2017שלום נגה,
לגבי הג'ואי הסל קל בהחלט מצוין אבל לדעתי העגלה ברמה נמוכה יותר מהעגלות שציינו. הייא לכל היותר עונה להרבה צרכים אבל יכולת הניוד לדעתי פחות מהעגלות שציינו והקיפול טיפה גדול אבל סך הכל יש תמורה טובה כי משלמים סכום נמוך משמעותית.
האיזי דרייב לדעתי היא עגלה גרועה, דומה לאינגלזינה אבל לדעתי פחות נוחה לניוד ומשמעותית מסורבלת יותר בקיפול בעיקר כשמקפלים עם הטיולון ובעיקר כשהוא פונה לכיוון הנסיעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיכום;)
נגה16/10/2017תודה רבה על ההתייחסות הרצינית. בגלל שאני צריכה ללדת בחורף , אני מבינה שהשימוש יהייה יותר בטיילון בקיץ כי בחורף אהיה בבית. אז מה שהכי חשוב הוא הטיולון ולכן אני מבינה ממך שהארמדילו והאינגלינה יתאימו לנו לניוד יוחר מהדגמים של הפג. אז מבחינת הטיולון איזה מהם (איגליזינה/ארמדילו) יותר בטיחותי לניוד ונוח לתינוק מבחינת גודל ותמיכה?
תשובה
קובי סופר16/10/2017שלום נגה,
דווקא הפג בוק (לא האיזי דרייב) תהיה הכי נוחה לניוד ובעיקר אם משדרגים לשלדת S.
מבחינת בטיחות הבטיחות די זהה בכל העגלות אך בפג והאנגלזינה מקבלים אמבטיה ומושב מרווחים יותר ולכן יהיה נח יותר לתינוק. לדעתי הפג בוק והארמדילו תומכים טוב יותר במושב שלהן (בכל מקרה ממליץ לרכוש מזרן קומפי קוש לטיולון ואז התמיכה תהיה מעולה בכולן). כפי שציינתי החיסרון בפג הוא הקיפול הגדול יותר והמשקל הכבד יותר. הייתי ממליץ להתמקד בפג או באינגלזינה אם נוחות התינוק חשובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נגה16/10/2017תודה נוחות התינוק אכן חשובה, בדגם הפג בוק הכוונה גם לספורטיבו ? נתמקד בשניהם ונקנה את המזרון שהמלצת לטייולון ומזרון לעריסה. תודה על הסבלנות
תשובה
קובי סופר17/10/2017שלום נגה,
בבוק הכוונה לכל הדגמים אני בעד ללכת על הגרסא הזולה כי הגרסאות היקרות נותנות "בד איכותי" יותר אבל לדעתי הבדלי הבדים לא משמעותיים והמזרן שעליו המלצתי כן יצור הבדל משמעותי ולכן מיותר להשקיע בגרסאות היקרות ואפשר בכיף להתמקד בספורטיבו עם שלדת S.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפג פרגו בוק
נגה17/10/2017תודה רבה וזה משנה אם לקנות דגם של 2016 או דגם של 2017?
תשובה
קובי סופר18/10/2017שלום נגה,
לא חושב שזה קריטי כי לא נעשה שינוי בדגם.
יש רק לקחת בחשבון שמפסידים שנה שימוש בסל קל כי יש לו תוקף 6 שנים מתאריך הייצור. במידה ולא מוטבע תוקף או תאריך יצור אז גם זה לא חיסרון כי זה אומר שהמוצר תקף ל5 שנים מיום השימוש הראשון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפג פרגו סוג שילדה ומשקל
נגה27/10/2017שלום בעקבות המלצתך התמקדנו בפג פרגו בוק והאינגליזינה טרילוג'י. איזה שילדה כדאי לקנות ללפג פרגו- 51 או s ?אמרו לנו שמדובר רק בתוספת של ידית עור בs אבל הבנתי מקריאה באינטרנט שזה סוג גלגלים שונה? עדיין אני חוששת שהפג תיהייה לי כבדה מידי לעומת האינגליזינה אם אצטרך לעלות מדרגות או לעלות בעלייה וכדומה כי אני קטנה. בפג יש יתרון שהידית מתכווננת וזה נוח לי יותר אבל האינליזינה בהרגשה קלה/נוחה יותר לניוד ברחוב.
תשובה
קובי סופר27/10/2017שלום נגה,
בS הגלגלים עדיפים בהרבה ויוצרים יכולת ניוד טובה יותר, לדעתי בעליות פחות תרגישי את הבדלי המשקל, כפי שאני ממליץ שימי משקל של 9 ק"ג בשתי העגלות ותעשי את ניסוי הניוד כי ללא משקל כל העגלות מרגישות קלילות ועם המשקל זה משתנה.
כמו כן קיימת שלדת S51 שהיא העדיפה כי כך נהנים מכל היתרונות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפג לעומת אינגליזינה
נגה27/10/2017אה לגבי השילדה חשבתי שזה או s או 51 אז יש גם
S51 ? ולגבי המשקל של העגלות גם ללא תוספת 9 קילו למשקל, הרגשתי שהפג כבדה יותר מהאינגליזינה והקיפול קשה יותר .החשש הוא כשצריך לעלות לאוטובוס וכדומה , הפג במצב טיולון שוקלת בעצם 3 -4 קילו יותר וזה יכול להיות קשה להסתדר איתה לבחורה שהיא לא חזקה וזה החשש שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/10/2017שלום נגה,
לגבי קיפול לדעתי לא אמור להיות הבדל, הפג היא אחת העגלות הכי קלות לקיפול. במשקל ההבדל הוא של כ- 2 עד 2.5 ק"ג וזה אכן משמעותי ולכן כפי שציינתי חשובה ההתנסות האישית בקיפול והרמה אם ניתן לעשות זאת בשלבי ההריון. מה שכן וזה חשוב מאוד, צריך להבין שלאחר הלידה יותר קל להרים משקלים כבדים לעומת קושי בהריון ולכן חשוב לדעת שיתכן וזה מרגיש כבד לך עכשיו וזה רק בגלל ההריון.
בחו"ל קיימת שלדת S51 וככל הידוע לי גם לארץ הגיעה השלדה הזו ולכן אני ממליץ להתקשר ליבואן. יתכן והיא בלעדית לחנויות מסיימות ויתכן שיש מחסור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)