מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כמה שאלות לגבי מושב לרכבעדי01/11/2017
שלום קובי,
יש לי כמה שאלות לגבי מושב לרכב.
ילד ראשון בן 10 חודשים ואנחנו כרגע משתמשים בסלקל של פג פרגו
אשר נרכש בסוף 2016 יחד עם טיולון ואמבטיה דגם ספורטיבו.
רציתי לדעת עד איזה גיל+משקל ניתן להשתמש בסלקל הנ"ל?
ובאותו נושא לגבי כיסא בטיחות האם זה מוצר שהוא הכרחי?
שואלת כי כשהעליתי את הנושא עם "דורות קודמים"
לא הכירו ואמרו שפעם לא השתמשו בכיסאות כאלה אלא רק בסלקל ולאחר מכן ישר עברו לבוסטר.
במידה וזה מוצר שהוא הכרחי.. על איזה דגם של כיסא היית ממליץ? האם הכיסאות האלה הם מגיל לידה ועד איזה משקל וגיל מתאימים? כאשר עוברים לכיסא בטיחות זה נועד לנסיעה עם הפנים קדימה?
אני עם 0 הבנה בנושא אז אשמח לעזרה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/11/2017שלום עדי,
הסל קל מיועד עד משקל 13 ק"ג או עד למצב שבו ראש התינוק מתחיל לבלוט מעבר לסל קל גם ב- 2 ס"מ זה ברמה מסכנת.
לגבי כיסא הכרחי, יותר הכרחי מסל קל! אם כבר מאז ומתמיד היו כסאות בטיחות והמוצר סל קל הוצג לעולם רק בשנות ה- 80 כסוג של מוצר ייעודי לתינוק בן יומו. כמו כן ההבנה של החשיבות לחגירה כנגד הכיוון הובילה למוצר כזה. כיום כשההבנה רק התגברה יצרני הכיסאות יצרו כיסאות שהם נגד הכיוון גם מגיל לידה ולכן היום רוב הכסאות מתאימים מלידה אם כי עדיין סל קל נח יותר לתינוק לדעתי.
ההמלצה שלי היא לרכוש כסא בטיחות נקסטפיט של צ'יקו כי הטוב ביותר לדעתי. כמו כן הרבה יותר בטוח להיות בו מאשר בבוסטר כל עוד ניתן למשוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה. מוסיפה בנושא
עדי01/11/2017אז אם הבנתי נכון המושב חייב להיות במושבים האחוריים? כי אם הוא נגד התנועה לא הגיוני לי שהוא יכול להסתדר מקדימה במושב ליד הנהג, אני טועה?
ומוסיפה עוד שאלה עד איזה גיל / משקל מתאימים המושבי בטיחות?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/11/2017שלום עדי,
ניתן לחגור מקדימה מכיוון שמקדימה מותר וניתן לחגור כנגד הכיוון, יחד עם זאת זה לא מומלץ! סטטיסטית המקום המסוכן ברכב הוא צד הנוסע שליד הנהג. המקומות הבטוחים ביותר הם מאחור בדגש על החלק האמצעי הוא הצד שמאחורי הנהג. מושב מתקדם כמו הנקסטפיט שהצעתי מתאים עד למשקל של 29 ק"ג שזה גיל 6 שנים בממוצע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)